10 Εμβληματικές Τηλεοπτικές Μαμάδες

από Catherine
0 σχολιο 517 προβολές

Η γιορτή της μητέρας ή Hμέρα της μητέρας είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη μητέρα και τη μητρότητα . Σε πολλές χώρες, όπως και στην Ελλάδα, γιορτάζεται τη 2η Κυριακή του Μαΐου.

Φυσικά ένα τέτοιο σημαντικό και μοναδικό πρόσωπο στη ζωή του κάθε ατόμου έχει και τηλεοπτική διάσταση.

Στο παρακάτω άρθρο σας παρουσιάζουμε- με τυχαία σειρά- ορισμένες εμβληματικές μαμάδες από τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών.

1.Μeredith Gray- Grey’s Anatomy

Η Meredith Grey του Grey’s Anatomy είναι σίγουρα μια μαμά που αξίζει να αναφέρουμε. Μπορεί να έχει μια πετυχημένη καριέρα ως χειρουργός έχοντας κερδίσει βραβεία αλλά ταυτόχρονα είναι και μια πολύ καλή μητέρα παιδιών τα οποία λατρεύει και φροντίζει να μην τους λείψει τίποτα παρέχοντας τους πάνω από όλα αγάπη.

2. Μarge Simpson- The Simpsons

Η Marge είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες τηλεοπτικές μαμάδες. Η φωνή της λογικής στην οικογένεια Simpson εδώ και 31 χρόνια. Εκτός από 3 παιδιά καλείται να προσέχει και τον “ιδιαίτερο” σύζυγό τής, Homer. Γλυκιά και καλοσυνάτη, δεν διστάζει να συμμετάσχει και η ίδια στις οικογενειακές περιπέτειες.

3. Carol Peletier- The Walking Dead

Η Carol του TWD από την αρχή της σειράς παρουσιάστηκε ως μια γυναίκα με έντονο το αίσθημα της μητρότητας. Η σειρά συχνά βασίστηκε σε αυτό για να προβάλει την τεράστια εξέλιξη του χαρακτήρα της. Η Carol έχει αναλάβει αρκετά παιδιά υπό την προστασία της και ενώ συχνά αυτό δεν της βγήκε σε καλό, σίγουρα είναι ένα κομμάτι του εαυτού της που επιζητεί. Η Carol πέρα από μια υπέροχη και προστατευτική μητέρα πολλές φορές λειτουργεί και ως μητρική φιγούρα της ομάδας,κάτι που πολλές φορές έχει αναγνωριστεί και εκτιμηθεί.

4 .Mary Cooper- The Big Bang Theory & Young Sheldon

Στις 12 σεζόν του sitcom The Big Bang Theory είδαμε τον Sheldon και τη παρέα του σε διάφορες περιπέτειες. Μια δευτερεύουσα ηρωίδα- guest star όμως κέρδισε το κοινό: η θρησκευόμενη μητέρα του Sheldon, Mary Cooper. Όχι μόνο κατάφερε να κουμαντάρει ένα δύσκολο παιδί όπως τον Sheldon, αλλά είναι και ο πυλώνας της οικογένειας Cooper. H Mary αγαπήθηκε τόσο από το κοινό, ώστε πρωταγωνιστεί στη spinoff σειρά Young Sheldon. Εκεί τη Μαίρη δεν την υποδύεται η Laurie Metcalf, αλλά τη νεότερη εκδοχή της ενσαρκώνει η πραγματική κόρη της ηθοποιού, Zoe Perry.

5. Joyce Byers – Stranger Things

Η Joyce είναι εκεί και για τις πολύ δύσκολες στιγμές της ζωής. Μεγάλωσε μόνη της τα παιδιά της. Αν και δε φαίνεται εξ όψεως επιβλητική, μας απέδειξε μέσα από τη σειρά, ότι είναι ατρόμητη και δε διστάζει να τα βάλει και με τέρατα, όταν πρόκειται για τη σωτηρία των παιδιών της. Για πολλά χρόνια θυσίασε τη προσωπική της ζωή για χάρη της οικογένειάς της. Δικαίως της αξίζει ένα happy end μετά απ’ όλες τις περιπέτειες που έχει περάσει.

6. Αngela Abar – Watchmen

Mπορεί να μην είναι η βιολογική μητέρα των παιδιών της, αλλά η θετή, όμως αυτό δε σημαίνει ότι υστερεί πουθενά. Είναι μια πολυάσχολη μητέρα καθώς λύνει μυστήρια του παρελθόντος, αντιμετωπίζει παγκόσμιες απειλές και ανοίγει δική της επιχείριση. Παράλληλα, η μασκοφόρος ηρωίδα μιλάει με ειλικρίνεια στα παιδιά της για τις άσχημες πλευρές της ζωής, αποτελώντας πρότυπο δυναμικής γυναίκας.

7. Lagertha- Vikings

H Lagertha είναι μια μητέρα- μαχήτρια, κυριολεκτικά. Έχει αποδείξει τις δεινές στρατηγικές ικανότητές της και πόσο ατρόμητη είναι στο πεδίο της μάχης. Εν καιρώ ειρήνης, η περιπετειώδης μαμά αποδεικνύει ότι είναι μια καλή ηγέτιδα, ούσα Βασίλισσα του Kattegat. Αν και έχει η μητρότητα είχε αρκετά βάσανα για εκείνη, η αγάπη της για τα 2 παιδιά της είναι δυνατή. Είναι μια μαμά που θα σταθεί δίπλα σου στη μάχη.

8. Madison Clark- Fear The Walking Dead

Η Madison από το 1ο επεισόδιο της σειράς μας παρουσιάστηκε ως μια υπερπροστατευτική μητέρα, που δεν θα άφηνε τίποτα να συμβεί στα παιδιά της. Μόνη της έχει αναθρέψει δυο παιδιά τα οποία αγαπάει όσο τίποτα άλλο.Οι πράξεις της συχνά είναι αμφιλεγόμενες, αλλά πάντα έχουν σκοπό την προστασία της οικογένειας της κάτι που η ίδια γνωρίζει, αλλά όπως έχει δηλώσει μπορεί και κοιμάται ήρεμη γνωρίζοντας πως τα παιδιά της είναι ζωντανά. Η Madison είναι ο ορισμός της mama bear και δεν θα δίσταζε και να θυσιαστεί για τα παιδιά της.

9. Princess Carolyn- Bojack Horseman

H νεότερη μητέρα της λίστας μας. Έπειτα από 5 σεζόν, η PC εκπλήρωσε επιτέλους την επιθυμία της για ένα παιδί. Στην 6η σεζόν είδαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια εργαζόμενη γυναίκα, όταν καλείται μόνη της να αντεπεξέλθει στις ευθύνες της μητρότητας. Η PC όχι μόνο κατάφερε σε αρκετό βαθμό να εξισορροπήσει καριέρα και μητρότητα, αλλά τελικά απέκτησε και το happy end στην ιστορία της.

10.  Catelyn Stark, Cersei Lannister, Daenerys Targaryen – Game of Thrones

To Game of Thrones είχε ποικίλους ήρωες, επομένως και διαφορετικές μητέρες.
Η Catelyn Stark αν και εμφανίστηκε μόνο για 3 seasons ήταν η ήρεμη δύναμη του οίκου της. Μητέρα 5 παιδιών δεν δίστασε να αναλάβει δράση και να ηγηθεί στο πεδίο της μάχης, όταν το απαιτούσαν οι συνθήκες. Μέχρι το φριχτό τέλος της έκανε τα πάντα για να επανενώσει την οικογένειά της.
Η Cersei ήταν σκληρή με όλους, με τα παιδιά της ποτέ. Συμμετείχε ενεργά στις διάφορες βασιλικές δολοπλοκίες, προκειμένου να δώσει στα παιδιά της ένα καλύτερο μέλλον, άλλα η μοίρα είχε άλλα σχέδια και βίωσε ό,τι χειρότερο για μια μητέρα: το φριχτό θάνατο των 3 παιδιών της. Στις σκηνές όπου η Cersei έδειχνε τη μητρική της πλευρά, οι θεατές έβλεπαν και μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα της, άγνωστη στον ευρύτερο κόσμο, αλλά αρκετά συναισθηματική και ενδιαφέρουσα.
Αυτόματα όταν ακούμε Game of Thrones το μυαλό μας πηγαίνει στη Μητέρα των Δράκων, Daenerys Targaryen. Μπορεί στη δημιουργία μιας οικογένειας να ατύχησε, αλλά μεγάλωσε επιτυχώς 3 τεράστια, ερπετοειδή, φλογοβόλα ιπτάμενα παιδιά, τα οποία βοήθησαν τη μητέρα τους να γίνει μια ισχυρή Khaleesi και θυσιάστηκαν για να σωθεί. Μάλιστα, στο τέλος είδαμε η σχέση μάνας -δρακοπαιδιού, να είναι πρότυπο γονεϊκής σχέσης στα τηλεοπτικά δεδομένα….

Bonus: The The Monterey Five – Big Little Lies

Αν μια μητέρα είναι δυνατή, φαντάσου τι μπορούν να κάνουν 5 μαζί! Η δυναμική ομάδα μαμάδων και βασικές πρωταγωνίστριες της σειράς αποτελείται από τις Madeline Mackenzie, Celeste Wright, Jane Chapman, Bonnie Carlson και Renata Klein. Κάθε μία έχει διαφορετικές προκλήσεις στην οικογενειακή και προσωπική ζωή της. Όμως, αυτή η ετερόκλητη ομάδα μαμάδων σε 2 σεζόν έδειξε ότι είναι ικανή για πολλά και σίγουρα δε θες να τα βάλεις μαζί τους!

Ποια είναι η αγαπημένη σας τηλεοπτική μητέρα? Με ποια ταυτίζεστε περισσότερο?

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ