100 Humans : Review 1ης Season

από Frini
0 σχολιο 55 προβολές

Ποσά πράγματα γενικά έχετε αναρωτηθεί καθημερινά αν όντως ισχύουν ? Ή ποσά από αυτά τα περίεργα γενικά πράγματα που κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι μας αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που τα κάνουν ? Νομίζω πολλά …. Η παραγωγή του Netflix επίσης αναρωτιέται και δίνει απάντηση μέσω ενός πειράματος με 100 ανθρώπους σε πολλά από αυτά τα ερωτήματα .

spoilers

Μια αρκετά έξυπνη σειρά που έρχεται να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα με πειράματα τεκμηριωμένα και ένα δείγμα 100 ανθρώπων /εθελοντών . Οι εθελοντές πολλές φορές παραπλανώνται για το τι πρέπει ακριβώς να αποδείξουν προκειμένου να είναι αντικειμενικοί με το κύριο θέμα . Ένα μεγάλο παράδειγμα ήταν ο ρατσισμός , φυλετικός … βάζοντας ηθοποιούς να παίξουν τους δράστες σε μια στημένη σκηνή κάποιοι κρατούσαν κινητά και άλλοι όπλα , οι εθελοντές έπρεπε να ξεχωρίσουν τους δράστες από τους αθώους πολίτες .

Τελευταία σκηνή πάντα έβαζαν ένα λευκό άντρα και ένα μαύρο άντρα να κρατούν μόνο κινητά καθώς εμφανίζονταν …. Στην συντριπτική πλειοψηφία πυροβολούσαν τον μαύρο άντρα που κρατούσε κινητό σε οποία θέση και αν βρισκόταν … το ακόμα πιο περίεργο ήταν ότι ακόμα και μαύροι πυροβολούσαν τον μαύρο άντρα που κυριολεκτικά όλοι γνώριζαν γιατί ήταν της παραγωγής και καθημερινά μιλούσαν μαζί του στα διαλείμματα, ενώ ο λευκός ήταν εντελώς Άγνωστος .

Ένα ακόμα ενδιαφέρον πείραμα ήταν η μάχη των δυο φύλων , γυναίκες άντρες , προκειμένου να δουν ποιο από τα δυο είναι το πιο ικανό αν θέλετε . Οι γυναίκες κέρδισαν με αρκετή διαφορά βάζοντας τους να κάνουν παράλληλα πράγματα , ικανότητα επικοινωνίας και πολλά ακόμα πειράματα . Καμία έκπληξη εδώ αλλά είχε τρομερή πλάκα να παρακολουθείς τους άντρες να μαγειρεύουν ενώ παίζουν ένα παιχνίδι και κρατάνε αγκαλιά ένα μωρό 😂.

Φήμες λένε πως η 3 ηλικία δεν είναι παραγωγική , αλλά είναι ακριβώς αυτό ,φήμες . Μετά από μια σειρά πειραμάτων αποδείχτηκε πως πρώτη και καλύτερη ηλικία σε θέμα παραγωγικότητας είναι η ηλικία των 20 , αμέσως επόμενη είναι η ηλικία των 60 με μεγάλη διαφορά από τις επόμενες 3 δηλαδή 30/40/50 . Οι ειδικοί το αποδίδουν στην ξεγνοιασιά κυρίως . Στα 20 είσαι χωρίς σοβαρές υποχρεώσεις όποτε μπορείς να χαίρεσαι την ζωή σου και να έχεις καθαρό κεφάλι ενώ στις αμέσως επόμενες ηλικίες 30/40/50 αρχίζεις να έχεις πολύ σοβαρές ευθύνες . Όταν πάλι τελειώσεις με όλα επιστρέφεις εκεί ακριβώς από όπου ξεκίνησες και ας είσαι 60. Κοινός μας είπαν πως 30/40/50 είσαι στον πάτο 😭.

Αν κάποιος σας έλεγε πως μεγαλύτερο κίνητρο για σωστή και αποδοτική δουλειά είναι η ευχαρίστηση και όχι τα χρήματα θα τον πιστεύατε ? Μάλλον όχι … και όμως είναι . Οι άνθρωποι είναι κατά πολύ πιο αποδοτικοί και με σωστότερα αποτελέσματα όταν κάνουν κάτι από ευχαρίστηση παρά όταν τους παρακινεί το χρήμα . Δυο ομάδες των 50 ατόμων επιλέχτηκαν , χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και έκατσαν σε ξεχωριστές αίθουσες ….. η μια αίθουσα είχε σαν έπαθλο 400€ για μια εργασία και η άλλη είχε μόνο διασκέδαση … Η εργασία ήταν ακριβώς η ίδια και για τις δυο αίθουσες ,μια κατασκευή με ακριβώς τα ίδια υλικά . Η αίθουσα με το χρηματικό έπαθλο πάτωσε ενώ η δεύτερη αίθουσα τα πήγε περίφημα . Ηθικό δίδαγμα επιλέξτε δουλειά που θα ήταν το χόμπι σας .

Σε ένα πείραμα που θα ήθελα πολύ να συμμετέχω σίγουρα ήταν το επόμενο …. Έξι άτομα άγνωστα σε εσάς , 3 άντρες και 3 γυναίκες , δεν σας δίνουν καμία πληροφορία αλλά εσείς μπορείτε να ρωτήσετε ότι θέλετε και μετά μπορείτε να τους κάνετε ζευγάρια . Και οι έξι ήταν πραγματικά ζευγάρια στην ζωή . Το γεγονός ότι μόνο μια γυναίκα μεγάλη σε ηλικία επέλεξε σωστά τα ζευγάρια γιατί σκέφτηκε έξω από το πλαίσιο μάλλον λέει πολλά . Τα ζευγάρια ήταν δυο γκέι και ένα στρέιτ…. Όμως ακόμα και οι γκέι άνθρωποι έκαναν λάθος και έφτιαξαν μόνο στρέιτ ζευγάρια 😒. Φανταστείτε την απογοήτευση τους ….

Σε γενικές γραμμές έχει αρκετό ενδιαφέρον και απαντάει σε πολλά πράγματα που αφορούν είτε συνήθειες είτε στερεότυπα ή ακόμα και παραξενιές τύπου πως τοποθετεί ο καθένας το χαρτί υγείας στην θέση του και γιατί. Πέρα όμως από το πολύ ελαφρύ ερώτημα του χαρτιού υγείας πιστεύω πως είναι μια καλή σειρά για να μας μάθει πέντε πράγματα και να σταματήσουμε ίσως να βλέπουμε κάποια πράγματα στραβά , όπως είναι η 3 ηλικία ,οι γκέι , οι μαύροι και γενικά πως μπορούμε να ξεγελαστούμε από την λανθασμένη εντύπωση που έχουμε για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.

Θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον η δεύτερη σεζόν γιατί αφιερώνει 8 επεισόδια και λύνει σε κάθε επεισόδιο ένα διαφορετικό ερώτημα . Είναι αρκετά χαλαρή σειρά χωρίς να σε κουράζει με πολλά επιστημονικά και σίγουρα έχει έξυπνες ατάκες και διαλόγους μεταξύ των 3 παρουσιαστών.

Ο δικός σας βαθμός
[Ψήφοι: 1 Μέσος όρος: 1]
Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα