Ο Σωτήρης Τσαφούλιας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η κινηματογράφηση της νέας του σειράς στον προορισμό των Κυθήρων, και πλέον θα συνεχίσουν στην περιοχή του Πειραιά.

Η σειρά περιλαμβάνει έξι επεισόδια και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Πάνου Δημάκη, αναφέροντας μια από τις πιο συγκλονιστικές μαζικές δολοφονίες που έχει βιώσει ποτέ η χώρα. Οι “17 Κλωστές” θα κάνουν την πρεμιέρα τους αποκλειστικά στην COSMOTE TV την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.
Η πλοκή των “17 Κλωστών” βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και διαδραματίζεται στα χρόνια από το 1906 έως το 1909 στα Κύθηρα. Κεντρικός χαρακτήρας της ιστορίας είναι ο Αντώνης, ένας ήρεμος τσαγκάρης που υποδύεται ο Πάνος Βλάχος. Ο Αντώνης απολαμβάνει την εκτίμηση της κοινότητάς του μέχρι που κατηγορείται ότι προτείνει αναρμόδιες πράξεις σε μια παντρεμένη πελάτισσα του. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο τοπικός πληθυσμός τον εκδιώκει και αυτός αναγκάζεται να εγκαταλείψει τα Κύθηρα. Μετακομίζει στον Πειραιά, αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσαρμογή του. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγαλούπολη, αφήνοντας τον Αντώνη εξαγριωμένο και πικραμένο απέναντι στον κόσμο. Ανίκανος να χειριστεί την οργή του, αποφασίζει να επιστρέψει στα Κύθηρα και να εκδικηθεί.