5 franchise ταινιών που θα μπορούσαν να γίνουν τηλεοπτικές υπερπαραγωγές!

από Zedikous
0 σχολιο 758 προβολές

Με πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες να δοκιμάζουν την τύχη τους στην μικρή οθόνη σε μορφή μίνι σειρών και όχι μόνο(His Dark Materials, Εξορκιστής, The Lord of the Rings κτλ), σας παρουσιάζουμε 5 franchise ταινιών που θα θέλαμε να δούμε την τηλεοπτική τους μεταφορά:

1. Harry Potter(Χάρι Πότερ)

Το Harry Potter είναι σίγουρα απο τα πιο πετυχημένα franchise όλων των εποχών και σίγουρα θα λατρεύαμε μία τηλεοπτική εκδοχή των ταινιών. Σίγουρα μία τηλεοπτική μεταφορά θα αποτελέσει τιτάνια προσπάθεια καθώς μόνο και μόνο τα δικαιώματα της θα κοστίσουν αρκετα!Σίγουρα όμως μια τηλεοπτική μεταφορά θα μπορούσε να συμπεριλάβει περισσότερες λεπτομέρειες από τα βιβλία και γιατί όχι και την κάποια γεγονότα πριν την εποχή του Harry Potter!

Ποιο κανάλι θα μπορούσε να το αναλάβει; Εάν θέλαμε να γινει σωστά η δουλειά και να μην υπάρξει ξαφνική ακύρωση της (γκούχου γκούχου Νέτφλιξ) το κανάλι που θα εμπιστευόμουν θα ήταν το HBO.

Πόσες σεζόν θα ήταν ο ιδανικός αριθμός; Εάν ακολουθούσαν τον αριθμό των βιβλίων θα λέγαμε γύρω στις 7-8 σεζόν (ισώς με το τελευταίο βιβλίο να χωριστεί σε 2 σεζόν) και συνολικα 10 επεισόδια σε κάθως σεζόν. Κατι παρόμοιο δηλαδη με ότι έγινε με το Game of Thrones;

Έχει ακουστεί κάτι για την τηλεοπτική μεταφορά του; Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάτι και δεδομένου το ότι η τελευταία ταινία ήταν πριν 9 χρόνια ίσως να υπάρξει κάποιος θαρραλέος παραγωγός που να το τολμήσει.

2.The Chronicles of Narnia(Τα χρονικά της Νάρνια)

Αν και είχαν γίνει κάποιες τηλεοπτικές μεταφορές της σειράς το 80′ και το 90′ , η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία για τα χρονικά της Νάρνια ήρθε με την κινηματογραφική τους μεταφορά.Αν και δεν έχουμε καταφέρει να δούμε την πλήρη μεταφορά των βιβλίων του C.S. Lewis στην οθόνη μας, ελπίζουμε ότι η κινηματογραφική επιτυχία των ταινιών να έχει εμπνεύσει κάποια από τα κανάλια να αγοράσουν τα δικαιώματα της σειράς!

Ποιο κανάλι θα μπορούσε να το αναλάβει; Θα μου άρεσε αν μπορούσε να το αναλάβει η Disney+, καθώς είμαι σίγουρος ότι θα έκανε εξαιρετική δουλειά και διαθέτει και το budget.

Πόσες σεζόν θα ήταν ο ιδανικός αριθμός; Αν λάβουμε υπόψην τον συνολικό αριθμο των βιβλίων(7) θα λέγαμε πως 7 σεζόν θα ήταν ο ιδανικός αριθμός με 8 επεισόδια η κάθε σεζόν(θα μου θύμιζε αρκετά His Dark Materials αν γινόταν).

Έχει ακουστεί κάτι για την τηλεοπτική μεταφορά της; ΝΑΙ! Το Νέτφλιξ έχει αγοράζει τα δικαιώματα των βιβλίων το 2018 και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την τηλεοπτική μεταφορά τους!

3.Divergent Series (H τριλογία της απόκλισης)

Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας, η τριλογία της απόκλισης δεν είχε τόση επιτυχία όσο περίμεναν οι συντελεστές της και οι ταινίες γενικά ήταν μέτριες. Αν και η σειρά ταινιών ήταν αρχικά προγραμματισμένη για να αποτελείται από 4 μέρη,η 4η ταινία ακυρώθηκε λόγω της χαμηλης εισπρακτικής επιτυχίας της 3ης. Ίσως μία τηλεοπτική μεταφορά των ταινιών να δικαίωνε την τριλογία της απόκλισης και να προσέλκυε περισσότερο κοινό.

Ποιο κανάλι θα μπορούσε να το αναλάβει; Νομίζω θα ήταν καλή επιλογή για το Netflix, μιας και επενδύει σε παρόμοια projects.

Πόσες σεζόν θα ήταν ο ιδανικός αριθμός; Νομίζω 3 με 4 σεζόν θα ήταν αρκετές για να καλύψουν τα γεγονότα της κάθες ταινίας/βιβλίου με 10-12 επεισόδια για κάθε σεζόν.

Έχει ακουστεί κάτι για την τηλεοπτική μεταφορά της; Ναι.Ύστερα την ακύρωση της 4ης ταινίας το Starz και η Lionsgate Television είχαν ανακοινώσει το 2017 την προσπάθεια τους για την δημιουργία της σειράς αλλά αργότερα το 2018 ανακοινώθηκε πως οι συντελεστές έχασαν το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της σειράς.

4.Resident Evil

Αν και το Resident Evil κατάφερε να έχει 6 ταινίες στο σύνολο, οι κριτικές και δεν ήταν ότι καλύτερο, με τους συντελεστές των ταινιών να κατηγορούνται για το κακό σενάριο και τις μεγάλες αποκλίσεις που είχαν οι ταινίες από τα παιχνίδια αν και κάποιες από τις ταινίες βελτιώθηκαν στην πορεία. Μία τηλεοπτική μεταφόρα της διάσημης σειράς παιχνιδιών,θα μπορούσε ίσως να κάνει καλύτερη δουλειά και να εξερευνήσει περισσότερο ιστορίες άλλων χαρακτήρων που μπορεί να παραλήφθηκαν στις ταινίες.

Ποιο κανάλι θα μπορούσε να το αναλάβει; Νομίζω ότι αυτη η σειρά θα ήταν ιδανική για το Νέτφλιξ.

Πόσες σεζόν θα ήταν ο ιδανικός αριθμός; Γύρω στις 5-6 σεζόν το πολύ θα μπορούσαν να είναι αρκετές για μία σειρά δράσης όπως το Resident Evil με 10 επεισόδια κάθε σεζόν!

Έχει ακουστεί κάτι για την τηλεοπτική μεταφορά της; Ναι. Το Νέτφλιξ έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή της σειράς αλλά τα γυρίσματα της 1ης σεζόν έχουν σταματήσει επ’αορίστου.

5.The Matrix

H σειρά ταινιών Matrix έχει αποκτήσει μεγάλο κοινό και με τον ερχομό της 4ης ταινίας το 2022, δεν θα λέγαμε όχι και σε μία τηλεοπτική μεταφορά της.Αν και η τελευταία ταινία ήταν πριν 17 χρόνια, μία live-action τηλεοπτική μεταφορά θα μπορούσε να καλύχει τα γεγονότα σε μεγαλύτερο βάθος και να μας δώσει ίσως και κάποιες απαντήσεις σε ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν στο Matrix Reloaded.

Ποιο κανάλι θα μπορούσε να το αναλάβει; Νέτφλιξ ή Άmazon θα μπορούσαν να αναλάβουν την σειρά και να επενδύσουν στα ειδικά εφέ.

Πόσες σεζόν θα ήταν ο ιδανικός αριθμός; Ανάλογα το τι περιεχόμενο θα ήθελαν οι συντελεστές να καλύψουν. Θα λέγαμε ότι ο ιδανικός αριθμός θα ήταν γύρω στις 4, με 8 επεισόδια η κάθε σεζόν.

Έχει ακουστεί κάτι για την τηλεοπτική μεταφορά της; Όχι. Και με τον ερχομό της 4ης ταινίας λίγο δύσκολο να ακούσουμε κάτι μέχρι το 2022.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ