5 Fun Facts για το cast του The Witcher!

από Catherine
1732 προβολές

Το Witcher κυκλοφόρησε παγκοσμίως από το Netflix στις 20.12. Η 1η season είχε λίγο απ΄όλα: μαγεία, τέρατα, γέλια και δάκρυα. Το cast της σειράς, με πρωταγωνιστή τον Henry Cavill (Superman), έφερε πολλούς από τους χαρακτήρες των μυθιστορημάτων του Andrzej Sapkowski στη μικρή οθόνη. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε πέντε fun facts σχετικά με τo κορυφαίο cast του The Witcher.

spoilers

1) Η MyAnna Buring (Tissaia) ήταν η φωνή της Anna Hennrietta στο παιχνίδι The Witcher III: Wild Hunt

Από τους πιο αξιοσημείωτους συμπρωταγωνιστικούς ρόλους της 1η season ήταν αυτός της  MyAnna Buring ως Rector of Aretuza, της Tissaia de Vries.Μια έμπειρη μάγισσα,η Tissaia ήταν μια αυστηρή μητρική φιγούρα για την (Anya Chalotra) Yennefer. Αλλά δεν ήταν αυτός ο 1ος της ρόλος στο Witcher franchise.

Ο 1ος της ρόλος ήταν το 2015 στο The Witcher III: Wild Hunt, όπου έδωσε τη φωνή της στο Blood and Wine expansion pack σε μια αγαπημένη ηρωίδα: τη Δούκισσα του Toussaint, Anna Henrietta.

Η Buring δεν είναι η μοναδική ηθοποιός της σειράς που έδωσε και τη φωνή της στο παιχνίδι The Witcher III. Η άλλη ηθοποιός είναι η Lu Corfield, που στη σειρά παίζει ένα μικρό ρόλο,την Marites. Στα παιχνίδια,η Corfield έδωσε τη φωνή της στο φάντασμα της Iris von Everec στο the Hearts of Stone expansion.

2) Ο Joey Batey (Jaskier) είναι και τραγουδιστής και κωμικός και ξέρει να παίζει λάουτο

Όπως και στα βιβλία, ο Jaskier είναι ένας γυναικάς τροβαδούρος και διάσημος ποιητής, που ακολουθεί τον Geralt στις περιπέτειές του. Ο Jaskier χρησιμεύει ως αντίθετος χαρακτήρας στον εσωστρεφή Geralt και η σχέση τους παράγει μερικές από τις πιο αστείες σκηνές. Στην προσαρμογή του Netflix, ο ηθοποιός Joey Batey επιλέχθηκε για αυτό το ρόλο και οι θεατές τον συμπάθησαν αμέσως.

Ο Batey μοιράζεται πολλές ομοιότητες με τον ρόλο του. Πρώτον, ο ηθοποιός είναι ένας από τους δύο τραγουδιστές της ανεξάρτητης βρετανικής folk μπάντας The Amazing Devil. O Batey έχει επίσης μάθει να παίζει το λαούτο, το όργανο επιλογής του Jaskier, πολύ πριν το ρόλο του. Εκτός από το τραγούδι και την ηθοποιία, ο Batey έχει εμπειρία στο stand-up comedy.

Μιλώντας για το ρόλο του Jaskier στην πλοκή και τη σχέση του με τον Geralt (Cavill), η showrunner δήλωσε: «Ήταν ό,τι τον καλύτερο τρόπο να συμπεριλάβουμε τον Jaskier στην υπόθεση. Κατά τη γνώμη μου, είναι αντίθετος του Geralt . Οι σκηνές τους είναι εκπληκτικές. Ο Jaskier τρελαίνει λίγο τον Geralt, αλλά του λέει αλήθειες και τον καταλαβαίνει. Ξέρετε, πάντα μιλάω για το ευαίσθητο σημείο στη ψυχή του Geralt που θέλει να κρατήσει κρυμμένο και ο Jaskier βασικά αυτό του τονίζει. Είναι σαν ένας πεντάχρονο, σκαλίζει και απλά τον πειράζει. Έτσι είναι πολύ διασκεδαστικό. ”

3) Oι Henry Cavill (Geralt) και Anya Chalotra (Yennefer) γύρισαν τις επικίνδυνες σκηνές τους.

Henry Cavill Netflix GIF by Nerdist.com

Μέχρι τώρα, είναι γνωστό το γεγονός ότι ο Henry Cavill δεν είχε κασκαντέρ κανένα στην πρώτη σεζόν του The Witcher. Αυτό είναι εκπληκτικό επειδή ο κυνηγός τεράτων Geralt της Rivia έχει πολλές σκηνές μάχης κατά τη διάρκεια της σεζόν. “Θα συναντήσετε πολλές μάχες, πράγμα που σημαίνει ότι βλέπετε πολύ Henry”, δήλωσε η showrunner. “Έτσι ο Henry δεν είχε κασκαντέρ. Έκανε μόνος τους όλες τις σκηνές. Κάθε φορά που τον βλέπεις, είναι πραγματικά αυτός. Αυτό σημαίνει προπονούνταν αδιάκοπα. Είχε πάντα σπαθί στο χέρι του. Ήταν πάντα στο χώρο της εκπαίδευσης με την ομάδα του.

Όταν ερωτήθηκε o ίδιος, ο Cavill εξήγησε την απόφασή του να αναλάβει όλες τις επικίνδυνες σκηνές. “Είναι πολύ σημαντικό για μένα, όταν βλέπετε τον Geralt στην οθόνη, να ξέρετε ότι είναι ο Geralt. Και ότι δεν είναι «κάποιος τύπος» που μπορεί να κάνει τις μάχες του Geralt και εγώ είμαι απλά ο ηθοποιός. Για μένα, ο χαρακτήρας περιλαμβάνει και όλα αυτά. ”

Ο Henry Cavill δεν ήταν ο μόνος που έκανε τα stunts του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του The Witcher. Η Anya Chalotra, η οποία παίζει την Yennefer of Vengerberg, έκανε τις περισσότερες από τις επικίνδυνες σκηνές της. “Έκανα και τα stunts μου. Υπήρχε [μόνο] ένα που δεν είχα χρόνο να κάνω, αλλά ήθελα πραγματικά… Δεν μπορώ να πω ποιο είναι. Αλλά το αγάπησα. Ήταν πολύ σωματικά απαιτητικό. ”

4) H Freya Allan (Ciri) επιλέχθηκε για διαφορετικό ρόλο αρχικά

Η Freya Allan είναι σχετικά νέα στην τηλεοπτική βιομηχανία, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το Netflix να της δώσει το ρόλο της διαδόχου της Cintra, της πριγκίπισσας Ciri. Στα βιβλία, η Ciri γίνεται τελικά ο κεντρικός χαρακτήρας της ιστορίας (ίσως ακόμη περισσότερο και από τον Geralt), με ολόκληρη την αφήγηση να περιστρέφεται γύρω από το πεπρωμένο της. Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι το casting για τη Ciri ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα πίσω από το The Witcher. Η Freya Allan ήταν αρχικά στη σειρά με έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο: της Marilka στο πρώτο επεισόδιο, η κόρη του συμβούλου στο Blaviken.

Η δημιουργός της σειράς, Lauren Hissrich, εξήγησε πώς ξανασκέφτηκε το ρόλο της Freya: “Η Freya, στην πραγματικότητα, είχε συμφωνήσει για άλλο ρόλο στο πρώτο επεισόδιο. Δεν μπορούσα να βρω μια Ciri που μου άρεσε. Η Sophie Holland, η σκηνοθέτης μας, με κάλεσε και μου είπε: «Θα ήθελα πολύ να σκεφτείς τη Freya Allan για το ρόλο.» Έτσι πέταξα στο Λονδίνο και τη φέραμε πίσω την ίδια μέρα.»

Η ίδια η Allan είχε ήδη υπογράψει για να παίξει ένα μικρό ρόλο στο πρώτο επεισόδιο, όταν την ξανακάλεσαν για άλλη οντισιόν, αυτή τη φορά για πρωταγωνιστικό ρόλο. “Έμαθα ότι πήρα το ρόλο μια ημέρα πριν από τα γενέθλιά μου […] Πήρα το βιβλίο Blood of Elves και το διάβασα σε δύο ημέρες. Είναι το μόνο βιβλίο που έχω διαβάσει [μέχρι στιγμής]. Από το βιβλίο, κατάλαβα την ουσία του Ciri, τo πείσμα της και πόσο διασκεδαστικό θα ήταν να την υποδύεσαι.”

5) O Mahesh Jadu (Vilgefortz) διδάσκει υποκριτική αντι-ηρώων

Ήταν έκπληξη για τους fans των μυθιστορημάτων, όταν ο ρόλος του Mahesh Jadu στην πρώτη season αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά. Ο μισθοφόρος Villetfortz of Roggeven εισήχθη στο τρίτο βιβλίο της ιστορίας του Sapkowski. Μέχρι τότε, ο χαρακτήρας θεωρείται ως ο «Ήρωας του Sodden», ο οποίος οδήγησε τους Northern mages στην καθοριστική μάχη. Φυσικά, ο ρόλος του αλλάζει κάπως σε όλο το έπος και καταλήγει να αντιτίθεται σε μερικούς από τους κύριους χαρακτήρες. Δεν θα μαρτυρήσουμε πώς και γιατί συμβαίνει αυτό (διαβάστε τα βιβλία!).

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του Jadu ήταν σίγουρα ενδιαφέρουσα. Έχοντας παίξει το γοητευτικό κακοποιό Ahmad στο Maro Polo του Netflix για δύο σεζόν, ο Jadu είχε εμπειρίας στη “σκοτεινή πλευρά”. Ο Αυστραλός ηθοποιός διδάσκει ακόμη και μαθήματα στη σχολή κινηματογράφου της Marbella με τίτλο “villain course”.

Η περιγραφή του μαθήματος λέει: “Με τον Mahesh Jadu στο πλευρό σας, θα μάθετε από πρώτο χέρι για τους κακούς ήρωες και τα χαρακτηριστικά ενός αντικρουόμενου χαρακτήρα.” Βλέποντας τον Vilgefortz να αναπτυσσεται σε όλη τη σειρά είναι ένα από τα πράγματα που προσδοκούμε περισσότερο.

Ποιο fan fact σας έκανε εντύπωση?

0 σχολιο
0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα