5 Λόγοι για να (ξανά)δεις τη σειρά Daredevil

από Catherine
0 σχολιο 745 προβολές

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι σειρές MCU του Netflix ολοκληρώθηκαν πρόωρα, καθώς η εταιρεία Disney λανσάρει τη δική της πλατφόρμα Disney+. Προφανώς οι θεατές στο άκουσμα της ακύρωσης της συγκεκριμένης σειράς στεναχωρήθηκαν, καθώς ήταν μία από τις καλύτερες παραγωγές του δικτύου και από τις πρώτες που έφεραν ποιοτικές τηλεοπτικές σειρές σουπερηρωών στη μικρή οθόνη. Οπότε, είτε έχετε ήδη δει τη σειρά και σκέφτεστε μια επανάληψή της, είτε ακόμα ΔΕΝ της έχετε δώσει μια ευκαιρία,ορίστε 5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να (ξανα)παρακολουθήσετε τη σειρά.

1. Ο Charlie Cox είναι εξαιρετικός ως Matt Murdock/Daredevil

Ίσως να μην συνειδητοποιούμε πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος ενός τυφλού χαρακτήρα, μέχρι να δούμε κάποιον να τον υποδύεται. Ο Daredevil είναι είναι ένας τυφλός δικηγόρος- αυτόκλητος μασκοφόρος, αλλά η τύφλωσή του δεν μονοπωλεί στη σειρά. Οι μανιερισμοί του Cox μας υπενθυμίζουν αυτό το χαρακτηριστικό χωρίς υπερβολές. Ο Matt είναι όμορφος, γοητευτικός και ταλαντούχος και στις εργασίες του (πρωινή και βραδινή), και o Cox ενσαρκώνει επιτυχώς όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

2. Ο villain δεν είναι ένας κοινός ψυχοπαθής

Ο Vincent D’Onofrio υποδύεται τον Wilson Fisk, έναν Marvel villain, ο οποίος μπορεί να μην έχει υπερδυνάμεις, αλλά είναι σημαντικός αντίπαλος. Είναι ένας πάμπλουτος βασιλιάς του εγκλήματος και όχι κάποια επιστημονική μεγαλοφυΐα, απομονωμένη σε έναν πύργο. Ως επί το πλείστον, είναι ένας μεγάλο, συνεσταλμένο αρκουδάκι – μέχρι να εκνευριστεί και να συνθλίψει το κρανίο ενός άνδρα σε μια πόρτα αυτοκινήτου. Βλέποντας την αναδρομή στα προβληματικά παιδικά του χρόνια, κατανοούμε γιατί εξελίχθηκε έτσι και γιατί κρύβει τρομερά μυστικά. Δεν είναι εύκολο να τον μισήσουμε, και αυτή η ηθική ασάφεια κάνει τη σειρά Daredevil συναρπαστική.

3. Ρεαλιστικοί χαρακτήρες

Ενώ οι περισσότερες ιστορίες superhero απέχουν πολύ από τη πραγματικότητα, πολλοί από τους χαρακτήρες στο Daredevil είναι απλοί, καθημερινοί πολίτες. Οι συνάδελφοι του Matt στο εκκολαπτόμενο δικηγορικό γραφείο του (Deborah Ann Woll και Elden Henson) δεν είναι superheroes, αλλά πολύπλευροι άνθρωποι με τα δικά τους προσωπικά προβλήματα. Είναι μια δόση κανονικότητας στο κεντρικό χάος της σειράς.

4. Εξαιρετικές σκηνές δράσεις

O Daredevil είναι μια υπολογίσιμη δύναμη. Μπορεί να μην έχει όραση, αλλά οι υπόλοιπες ισχυρές υπεραισθήσεις του, σχεδόν αντικαθιστούν πλήρως τα μάτια του. Αυτές οι αισθήσεις σε συνδυασμό με τις δεξιότητες πυγμαχίας, που τις διδάχθηκε από τον πατέρα του, τον καθιστούν οριακά ασταμάτητο. Οι σκηνές δράσης, ειδικά αυτές με πάλη σώμα με σώμα, είναι έντονες, άψογα εκτελεσμένες και εκπληκτικά βίαιες.

5. Ένα ενδιαφέρον κομμάτι στο σύμπαν της Marvel

Η ιστορία της σειράς διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη (στο Hell’s Kitchen συγκεκριμένα) μετά τα συμβάντα στη ταινία after The Avengers. Υπάρχουν αναφορά σε πρόσωπα και γεγονότα από τις ταινίες της Marvel. Για τον απλό θεατή είναι ενδιαφέρουσα η σύνδεση με το MCU. Για τον σκληροπυρηνικό θεατή όμως υπάρχουν αρκετά Easter eggs προς ανακάλυψη.

Τι σας λείπει από τον Daredevil? Ποια στοιχεία σας κέρδισαν στη σειρά?

H σειρά Daredevil αποτελείται από 39 επεισόδια των 50 λεπτών περίπου .

3 Seasons των 13 επεισοδίων η καθεμιά

Έτος: 2015-2018

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ