5+1 slasher σειρές που μπορείτε να δείτε!

από Zedikous
0 σχολιο 1.144 προβολές

Το slasher είναι μία υποκατηγορία ταινιών τρόμου στις οποίες ένας μασκοφόρος δολοφόνος σκοτώνει ένα γκρουπ νέων ανθρώπων.Τα περισσότερα slasher έχουν ορισμένα κοινά στοιχεία: το final girl(το κορίτσι που συνήθως επιβιώνει), εφήβους που διασκεδάζουν σε πάρτι και κάνουν σεξ και τέλος τα γεγονότα συμβαίνουν συνήθως κατά την διάρκεια ενός εοαρταστικού γεγονότος (Halloween, Χριστούγεννα, χοροεσπερίδες,γενέθλια κτλ).

Αυτού του ειδους οι ιστορίες έχουν περιοριστεί κυρίως στον χώρο του σινεμά σε αντίθεση με την τηλεόραση, καθώς αυτή η φόρμουλα φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα σε ταινία παρά σε σειρά όπου η ιστορια ξεδιπλώνεται με κάθε επεισόδιο και κάθε σεζόν. Όμως την τελευταία δεκαετία, ορισμένες σειρές έχουν προσπαθήσει να βρουν την συνταγή της επιτυχίας στο είδος του slasher. Αν και δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις slasher σειρές, εμείς καταφέραμε και μαζέψαμε 5+1 σειρές που θα μπορούσατε να δείτε, εάν είστε λάτρεις του slasher:

5. Scream Queens (2015-2016)

Εάν σας αρέσουν τα slasher που περιλαμβάνουν μέσα και κωμωδία, τότε το Scream Queens είναι η σειρά για εσάς. Η 1η σεζόν της σειράς επικεντρώνεται στα μέλη της γυναικείας αδελφότητας, Κάπα Κάπα Τάου στο πανεπιστήμιο του Wallace. Αρχηγοί της αδελφότητας είναι οι Channels αποτελούμενες απο την Chanel Oberlin (Emma Roberts) και τα άλλα μέλη, τις Chanels #2 (Ariana Grande), #3 (Billie Lourd), και #5 (Abigail Breslin). Όμως ένα μυστηριώδης serial killer, ντυμένος με την στολή του Κόκκινου Διαβόλου αρχίζει και σκοτώνει μέλη της αδελφότητας, φέρνοντας παράλληλα στην επιφάνεια και μία μυστηριώδη δολοφονία που έγινε 20 χρόνια πριν. Ίσως η σειρά θα λέγαμε πως βασίζεται αρκετά στην κωμωδία, παρόλου που περιλαμβάνει έντονα slasher στοιχεία.

Πληροφορίες για την σειρά: Η σειρά αποτελείται από 2 σεζόν και συνολικά 23 επεισόδια. Ένας εκ των δημιουργών της σειράς είναι ο Ryan Murphy, ο οποίος μάλιστα δήλωσε τον Μάϊο του 2020 πως δουλεύει πάνω στην 3η σεζόν παρά την ακύρωση της σειράς το 2016.

Fun fact: Στην σειρά συμμετέχει και η βασίλισσα της κραυγής, Jaime Lee Curtis (The Scream Queen) όπως έχει ονομαστεί μέσα από ταινίες της δεκαετίας του 80′, Halloween, The Fog, Prom Night και Terror Train. Έτσι ο τίτλος της σειράς ταιριάζει απόλυτα!

4. Harper’s Island (2009)

Πριν τις ανθολογίες τρόμου του American Horror Story και Slasher, το 2009 η σείρα Harper’s Island έκανε μία προσπάθεια να εδραιωθεί στο χώρο της τηλεόρασης στο συγκεκριμένο είδος. Η σειρά επικεντρώνεται στην νεαρή Abby Mills, η οποία επιστρέφει στο νησί Harper, 7 χρόνια μετά την δολοφονία της μητέρας της απο τον John Wakefield, για τον γάμο του καλύτερου της φίλου, Henry. Όμως κάποιος αρχίζει να σκοτώνει ξανά και όπως μπορείτε να δείτε απο το πόστερ οποιοσδηποτε από τους 25 καλεσμένους μπορεί να είναι ο δολοφόνος. Τα σκοτεινά μυστικά του νησιού σιγά σιγά αποκαλύπτονται καθώς τίποτα δεν μένει κρυφό και κανένας δεν είναι ασφαλής!

Πληροφορίες για την σειρά: Η σειρά αποτελείται από 13 επεισόδια και μπορείτε να την δείτε καθώς η ιστορία ολοκλήρωνεται. Η σειρά ακυρώθηκε λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

Fun fact: Οι ηθοποιοί της σειράς δεν γνώριζαν την τύχη του χαρακτήρα τους και για πόσα επεισόδια θα είναι στην σειρά, παρά μόνο όταν έπαιρναν το σενάριο του κάθε επεισοδίου.

3. Scream (2015-2019)

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τον τίτλο, η σειρά Scream βασίζεται στις ομώνυμες slasher ταινίες του Wes Craven και προσωπικά θεώρησα ότι ήταν μία αξιόλογη προσπάθεια. Η σειρά επικεντρώνεται στην νεαρή Emma Duval, μία έφηβη που συνδέεται με ορίσμενα φρικτά γεγονότα που συνέβησαν στην μικρή πόλη του Lakewood. Καθώς ένας νέος μασκοφόρος δολοφόνος εμφανίζεται και οι εμμονές του σιγά σιγά βγαίνουν στην επιφάνεια, η Emma προσπαθεί να ξεσκεπάσει την ταυτότητα του ωστέ να σώσει τους φίλους της αλλά και την οικογένειά της. Εάν θέλετε αγωνία, κραυγές και μία δόση κλασσικού slasher είναι ότι πρέπει για εσάς με τον γνωστό μας Ghostface να σας κρατάει συντροφία!

Πληροφορίες για την σειρά: Η σειρά αποτελείται από 3 σεζόν και συνολικά 30 επεισόδια. Οι πρώτες 2 σεζόν ακολουθούν τους ίδιους χαρακτήρες αλλά η 3η σεζόν αποτέλεσε ένα μικρο reboot για την σειρά με εντελώς διαφορετικό καστ και έχοντας τον τίτλο Scream:Resurrection.

Fun fact: Η Queen Latifah ήταν μία εκ των παραγωγών της 3ης σεζόν της σειράς!

2. Slasher (2016-παρόν)

Ο τίτλος της σειράς νομίζω προδίδει και το περιεχόμενη της. Η καναδική παραγωγή Slasher είναι μία ανθολογία τρόμου, στην οποία κάθε σεζόν έχουμε: μία διαφορετική ιστορία, έναν μασκοφόρο δολοφόνο με συγκεκριμένα κίνητρα και ένα γκρουπ υποψήφιων θυμάτων. Η σειρά σας προσφέρει αρκετή αιματοχυσία, έξυπνες ανατροπές και κάποιες δυνατές ερμηνείες.

H πρώτη σεζόν επικεντρώνεται σε ένα δολοφόνο με το όνομα Εκτελεστής (The Executioner), που τρομοκρατεί την μικρή πόλη του Waterbury, η δεύτερη σεζόν επικεντρώνεται σε ένα γκρουπ πρώην ομαδαρχών καλοκαιρινής κατασκήνωσης που επιστρέφουν στην κατασκήνωση για να ανακτήσουν το πτώμα μιας δολοφονίας της οποίας διέπραξαν και ξαφνικά βρίσκονται στο επίκεντρο ενός δολοφόνου και η τρίτη σεζόν επικεντρώνεται σε ένα γκρουπ γειτόνων, οι οποίοι ήταν παρόντες όταν ένας γείτονας τους σκοτώθηκε μπροστά στο συγκρότημα της πολυκατοικίας τους και έμειναν άπρακτοι, με αποτελέσμα να έχουν γίνει ο στόχος του δολοφόνου. To Slasher σίγουρα ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικές slasher σειρές έχοντας βρει την συνταγή της επιτυχίας σε ένα είδος που θα λέγαμε ότι είναι περιορισμένο στο χώρο του σινεμά.

Πληροφορίες για την σειρά: Η σειρά αποτελείται από 3 σεζόν και συνολικά 24 επεισόδια. Η σειρά ακόμη δεν έχει ανακοινώσει αν θα γίνει η 4η σεζόν, οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Fun Fact: Κάποιοι από τους θανάτους είναι αρκετά brutal, οπότε να είστε προετοιμασμένοι!

1. American Horror Story: 1984 (2019)

Το American Horror Story είναι από τις μακροβιότερες και επιτυχημένες σειρές τρόμου της τηλεόρασης και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει μία σεζόν slasher. Με την υπογραφή του Ryan Murphy, η 9η σεζόν της ανθολογίας τρόμου, είχε τον τίτλο 1984 και αποτέλεσε έναν φόρο τιμής στις slasher ταινίες του 80′ σύμφωνα με τον Murphy. Η σεζόν τα έχει όλα: μια κατασκήνωση που ξανανοίγει, ανυποψήσιαστους ομαδάρχες, σκοτεινά μυστικά της κατασκήνωσης και έναν serial killer (σας φαίνεται οικείο;). Κατα την διάρκεια της σεζόν έχουμε πολλά flashbacks, τα οποία μας εξηγουν γεγονότα που συνέβησαν στην κατασκήνωση αλλά ταυτόχρονα μαθαίνουμε και μυστικά των χαρακτήρων μας που είναι χρήσιμα για την πλοκή. Με αρκετά παραδοσιακά slasher στοιχεία αλλά και πινελιές του Ryan Murphy, το 1984 είναι μία αρκετά καλή σεζόν, έχοντας τα πάνω της αλλά και τα κάτω της.

Πληροφορίες για την σειρά: H σεζόν αποτελείται απο 9 επεισόδια και μπορείτε να την δείτε χωρίς να πρέπει να δείτε τις προηγούμενες σεζόν, καθώς είναι αυτοτελή.

Fun fact: Η σειρά έχει λάβει 4 υποψηφιότητες στα φετινά Emmy (Creative Arts Emmy).

Bonus: Chucky (2021)

Για την bonus slasher σειρά σας δίνουμε την γνωστή σαταναική κούκλα Chucky. Αν και η σειρά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, είναι μία slasher σειρά που μπορείτε να προσθέσετε στην λίστα σας. H υπόθεση της σειράς γνωρίζουμε ότι θα επικεντρωθεί σε μία μικρή πόλη στην Αμερική, όπου ο ερχομός μίας δολοφονικής κούκλας σπέρνει τον πανίκο με τους φόνους να ξεσκεπάζουν τα ψέμματα και τις υποκρισίες της πόλης. Γνωρίζουμε επίσης πως η σειρά θα εξερεύνησει και την γέννηση της διαβολικής κούκλας που από ένα συνηθισμένο παιδί μεταμορφώθηκε σε αυτό το διαβόητο ‘τέρας’.

Πληροφορίες για την σειρά: Η σειρά θα προβληθεί το 2021 μέσα απο το SyFy.

Fun Fact: O Brad Douriff θα επιστρέψει για να δώσει την φωνή του στον Chucky όπως είχε κάνει και στις ταινίες.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ