7 πράγματα που θα θέλαμε να δούμε στη 2η season Watchmen.

από Catherine
0 σχολιο 219 προβολές

Οι Watchmen του HBO ήταν μια τέλεια τηλεοπτική σειρά. Εννέα επεισόδια, με ελάχιστες σπαταλημένες στιγμές, απάντησαν σε κάθε ερώτηση που είχε τεθεί, μέχρι και τη στιγμή που έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Χρειάστηκαν σχεδόν 35 χρόνια για να συμβεί μια αυθεντική συνέχεια των Watchmen ή μια προσαρμογή άξια του ονόματος. Οι Damon Lindelof, Nicole Kassell και μια απίστευτα ταλαντούχα ομάδα συγγραφέων, σκηνοθετών και ηθοποιών το υλοποίησαν. Αν αυτό ήταν όλο, μας αρκεί.

Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι θέλεις να δεις μια 2η season Watchmen διακαώς. Ίσως είναι λάθος, αλλά υπάρχουν αρκετό υλικό για να πιστέψουμε ότι, σε περίπτωση που το HBO αποφασίσει να συνεχίσει τη σειρά, θα τα καταφέρει. Ακολουθούν μερικές από τις ιδέες μας για τη πλοκή της 2ης season Watchmen.

Αν και γνωρίζουμε, ότι πιθανώς να μην τις δούμε ποτέ…

1) H δίκη του Adrian Veidt

Ο Adrian Veidt δολοφόνησε 3 εκατομμύρια ανθρώπους και τραυμάτισε αμέτρητα άλλους, όταν εξαπέλυσε ένα γιγαντιαίο καλαμάρι στο Μανχάταν στις 2 Νοεμβρίου 1985. Η Laurie Juspeczyk ίσως ήταν πρόθυμη να κάνει τα στραβά μάτια για για χάρη του κοινού παρελθόντος τους. Όμως η πράκτορας του FBI Laurie Blake πλέον έχει άλλη προοπτική και τον συνέλαβε για να δικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού. Επίσης καταπάτησε το νόμο Keene,αφού φορούσε στολή. Μόνο η διαδικασία της δίκης του, όταν οι πληροφορίες αυτές γίνουν δημόσιες, θα οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές.

Πώς θα ήταν ένα δικαστικό δράμα στο σύμπαν Watchmen; Ποτέ δεν είδαμε πολύ την εσωτερική λειτουργία του νομικού συστήματος σε αυτόν τον κόσμο. Και πάλι, η δίκη του Adrian Veidt δεν θα ήταν ακριβώς μια οικεία νομική διαδικασία. Θα ήταν η σπουδαιότερη νομική υπόθεση μετά τη Νυρεμβέργη. Θα επικεντρωνόταν στο πώς μια τρελή ιδιοφυΐα με θεατρική αισθητική προσπαθεί να αποφύγει ένα κυριολεκτικά δραματικό τέλος. Αν δε η δράση γίνει στην Washington, DC το δράμα θα αναδείξει τα σχεδόν 30 χρόνια της προεδρείας του Redford, έτοιμα να τερματιστούν, καθώς το πολιτικό εκκρεμές αρχίζει αναπόφευκτα να γέρνει προς τα δεξιά.

Ένας από τους βασικούς μάρτυρες της δίκης θα έπρεπε να είναι ο σημαντικότερος χαρακτήρας, ο οποίος απουσίασε στην πρώτη σεζόν: ο Dan Dreiberg, γνωστός ως Nite Owl.

Σκηνή από τη φετινή δίκη του Veidt στο δορυφόρο Ευρώπη.

2) Nite Owl

Το θέμα είναι ότι ο Dan είναι στη φυλακή. Τα συμπληρωματικά υλικά του HBO (Peteypedia) αποκάλυψαν ότι ο Dan και η Laurie συνελήφθησαν από το FBI το 1995 για παραβίαση του νόμου Keene, ενώ σταμάτησαν τον Timothy McVeigh να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση στο Oklahoma City. Η Laurie έκανε μια συμφωνία με το FBI και τελικά έγινε πράκτορας. Ο Νταν, προφανώς, διαολόστειλε τους πράκτορες και πήρε μια μεγάλη ποινή φυλάκισης για τις φασαρίες του. Αλλά ο Dan βρισκόταν εκεί αφότου ο Veidt έκανε το μακελειό στη Νέα Υόρκη. Άκουσε την ομολογία του Veidt από πρώτο χέρι και συνεργάστηκε μαζί του για χρόνια όταν ήταν και οι δύο υπερήρωες. Θα ήταν ένας σημαντικός μάρτυρας.

Και ενώ ο Dan δεν ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση το 1995 (πιθανώς επειδή δεν είδε τίποτα στραβό με τις δραστηριότητές του και θεώρησε το νόμο Keene άδικο). Μπορεί να αισθάνεται διαφορετικά τώρα, αν δικαστεί ο Veidt. Ειδικά δε, αν υπάρχουν κάποιες ελπίδες στη σχέση του με τη Laurie (αν και, θεωρώντας ότι είναι ο σχεδιαστής του μπλε δονητή, που είδαμε στο 3ο επεισόδιο, αυτό θα φαινόταν απίθανο). Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πάλι το Nite Owl. Το HBO θα πρέπει να βρει προσεκτικά κάποιον που θα έχει χημεία με την Jean Smart αλλά και θα ταίριαζε στη σειρά.

Στην πραγματικότητα, ο Dan είναι τόσο ανεξερεύνητος τώρα στο πλαίσιο του τηλεοπτικού κόσμου Watchmen, ώστε υπάρχει κίνδυνος να κατακλύσει την αφήγηση, κάτι που θα ήταν αρκετά αντιπαραγωγικό, λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτοπορίες της 1ης season και πόσο καταπληκτική ήταν η Regina King ως Angela Abar. Αλλά όπως δεν έχουμε δει ποτέ λεπτομερώς πώς θα λειτουργούσε το δικαστικό σύστημα στον κόσμο των Watchmen, ομοίως πώς είναι μια ομοσπονδιακή φυλακή; Ποιος άλλος είναι εκεί με τον Dan; Πρέπει να υπάρχουν υπερ-εγκληματίες καθώς και μασκοφόροι οι οποίοι συνελήφθησαν από την Blake και την ομάδα Anti-Vigilante, σωστά; Ίσως το στυλ της ταινίας Oz, αλλά εδώ με υπερήρωες, δεν είναι το καλύτερο πεδίο, αλλά το HBO έκανε ήδη το αδύνατο, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν.

Το όχημα του Nite Owl ARCHIE

3) Looking Glass & Πράκτορας Blake

“…Mirror Guy?”

“It’s Looking Glass.”

Ενώ η δίκη του Adrian Veidt λαμβάνει χώρα, γιατί να μην βάλουν μαζί τους Wade Tillman και Laurie Blake για να διερευνήσουν κάποιο έγκλημα; Η απίστευτα δωρική κωμική ενέργεια που μοιράστηκαν οι Tim Blake Nelson και Laurie Blake στην οθόνη είναι πάρα πολύ διασκεδαστική για να μείνει ανεξερεύνητη. Εντάξει, ίσως είναι πολύ συμβατικό, αλλά υπάρχει σίγουρα αρκετά αντισυμβατικά πράγματα εδώ,έτσι;

4) Lube Man

Ειδικά όταν είναι ακόμα ελεύθερος! Μια θεωρία υποστηρίζει πώς ο πράκτορας του FBI Dale Petey είναι στην πραγματικότητα ο μυστηριώδης και καλά λιπασμένος ασημένιος δρομέας που είδαμε στο 4ο επεισόδιο. Ο Dale Petey είναι fanboy superhero. Απολύθηκε από την εργασία του στο FBI για παραβίαση εντολών και προφανώς τώρα βρίσκεται στο τρέξιμο, φορώντας τη πρωτότυπη αυτή στολή, κατασκοπεύοντας ανθρώπους. Είναι ένας κεντρικός χαρακτήρας; Με τίποτα. Αλλά μπορείτε να φανταστείτε την αντίδραση της Laurie όταν συνειδητοποίησε ότι ο βοηθός της φοράει αυτή τη στολή;

5) Η Αποθέωση της Angela Abar

Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι ναι, η Angela πρόκειται να λάβει θεϊκές δυνάμεις τρώγοντας το αυγό που βρέθηκε στο πάτωμα της κουζίνας της. Αυτή ήταν σαφώς η πρόθεση του Dr. Manhattan και ό, τι θέλει εκείνος,γίνεται (αρκεί να μη το δει ως προκαθορισμένο ή οτιδήποτε άλλο). Φυσικά, η Angela θα κληρονόμησε αυτές τις δυνάμεις με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό, τι ο Jon Osterman. Ο Jon χωρίστηκε σε άτομα και έπρεπε να επανασυναρμολογήσει τη φυσική του υπόσταση, ενώ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ασώματη συνείδηση. Μπορεί να συνέβαλε στην μερική απώλεια της ανθρωπιάς του.

Η Angela δεν έχει τέτοιες ανησυχίες. Δεν έπρεπε να πεθάνει για να αποκτήσει αυτές τις δυνάμεις. Η νοοτροπία της την καθιστά πιο προσγειωμένη στο παρόν, συγκριτικά με τον Jon. Επομένως είναι πιθανό να παραμείνει συγκεντρωμένη και να κάνει περισσότερες καλές πράξεις, όπως ασχολείται συνήθως. Μπορεί. Ή ίσως είναι καλύτερο να αφήσουμε αυτή την ιστορία στην τελειότητα που είδαμε φέτος.

6) Μια Ανθολογία

Οι Watchmen θα ήταν τέλειοι εάν ποτέ δεν βλέπαμε κάτι πέρα ​​από αυτά τα εννέα επεισόδια. Γιατί να το χαλάσουμε, έτσι; Αλλά ενώ δεν είναι απαραίτητο να δούμε τις συνεχιζόμενες περιπέτειες του Wade Tillman ή της Angela Abar, το σύμπαν του Watchmen είναι τεράστιο και είδαμε τόσες πολλές νύξεις σε όλη αυτή τη σειρά για την κατάσταση του υπόλοιπου κόσμου. Ίσως ήρθε η ώρα τώρα να εστιάσουμε αλλού (ή ακόμα και αλλιώς) την εξερεύνηση. Δηλαδή κάντε τη συνέχεια των Watchmen μια σειρά ανθολογίας!

Θεωρητικά, το δράμα “ο Nite Owl στη φυλακή” θα μπορούσε να ικανοποιήσει αυτήν την απαίτηση. Αλλά αυτό είναι πάρα πολύ συμβατικό και θα ήταν αναπόφευκτο να έρθουν στη τροχιά του και οι άλλοι χαρακτήρες από το κόμικ. Οπότε ας επεκταθούμε..

Μάθαμε στο 5ο επεισόδιο ότι η Νέα Υόρκη εξακολουθεί να αναρρώνει από τα γεγονότα της 11/2/85 και εξακολουθεί να είναι πιθανόν αραιοκατοικημένη. Πώς μοιάζει; Μια μισο-εγκαταλελειμμένη NYC, τραυματισμένη από ένα φοβερό εφιαλτικό γεγονός επιστημονικής φαντασίας 35 χρόνια μετά. Ακούγεται σαν ένα νέο τηλεοπτικό είδος από μόνο του.

Στην ίδια θεματική, πώς θα ήταν το Λος Άντζελες στο σύμπαν Watchmen; Πώς είναι η βιομηχανίας της ψυχαγωγίας σε έναν κόσμο όπου οι υπερήρωες είναι πραγματικοί, οι πειρατικές ιστορίες είναι η κυρίαρχη μορφή διασκέδασης στη ποπ κουλτούρα και η ανθρωπότητα έχει να αντιμετωπίσει την ύπαρξη ενός (βασικά) θεού και ενός γενοκτόνου εξωδιασταλτικού καλαμαριού, που απελευθερώθηκε σ’ εκείνους από το πρόσωπο που θεωρούνταν ένας από τους μεγαλύτερους ήρωές τους; Νομίζετε ότι το Χόλιγουντ είναι περίεργο τώρα; Απλά περιμένετε!

Ή τι γίνεται με τον υπόλοιπο κόσμο; Οι επικεφαλίδες των εφημερίδων στο παρασκήνιο των σκηνών αποκάλυψαν ότι συνεχίζεται η πολιτική αναταραχή στο Βιετνάμ, αν και είναι τώρα τεχνικά μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπήρξε ένας τίτλος που ίσως έχει υπαινιχτεί ότι η πόλη του Βατικανού έχει πέσει σε ερείπωση, ίσως επειδή η θρησκεία δεν είναι κάτι σημαντικό σε ένα κόσμο όπου υπάρχει ο Manhattan.

Αλλά και πάλι, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάτι είναι τόσο συναρπαστικό (ή έγκαιρο) όπως το ταξίδι της Angela Abar και του Will Reeves αυτή τη σεζόν. Τότε γιατί να μην συνεχίσουν με κάτι τελείως θεοπάλαβο;

7) Fogdancing

Ένα επαναλαμβανόμενο θέμα σε αυτή τη σειρά των Watchmen είναι το Fogdancing, ένα έργο της λογοτεχνίας που υπάρχει μόνο στο σύμπαν Watchmen. Το Fogdancing έχει προσαρμοστεί ως ταινίες δύο φορές, μία φορά σε σκηνοθεσία από τον David Cronenberg. Η επιρροή του είναι τόση ώστε η διαβόητη ατάκα “nothing ever ends” του Dr. Manhattan είναι προφανώς ένα απόσπασμα από το Fogdancing (σημείωση: το Fogdancing δεν υπάρχει στον πραγματικό κόσμο). Είναι μια ιστορία για έναν τραυματισμένο βετεράνο κυβερνητικό πράκτορα, έναν «fogdancer» που φορά μια ασημένια στολή και διαπράττει τρομακτικές εγκληματικές πράξεις. Στη συνέχεια, αυτός επιστρέφει σπίτι για να διαπιστώσει πως η ζωή του ήταν ένα ψέμα και ξεκινά μια αποστολή, με εφόρμηση τα ναρκωτικά, για να εκθέσει την αλήθεια.

Δηλαδή, ας αφήσουμε τους Watchmen και ας πιάσουμε το Fogdancing ως παραγωγή του ΗΒΟ, είτε ως ταινία, είτε ως σειρά. Το HBO αν δημιουργήσει μια πλήρη προσαρμογή ενός φανταστικού βιβλίου (δηλ. ενός βιβλίου που δεν υπάρχει στον πραγματικό κόσμο) θα ήταν το πιο μετα-έργο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Αυτό το βιβλίο δίαβαζε ο Veidt στη φυλακή του.

Βέβαια, ίσως θα ήταν καλύτερα αν αφήσουμε αυτή την σειρά στη σπανιότητά της, ακόμα και στην ακμή της τηλεοπτικής εποχής που διανύουμε, μια τέλεια πλοκή με ένα τελείως ικανοποιητικό φινάλε. Αλλά αν αλλάξουν γνώμη και αποφασίσουν ότι η 2η season των Watchmen θα υλοποιηθεί, θα μείνουμε συντονισμένοι.

Εσείς τι θα θέλατε να δείτε στη 2η season?

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ