7 Σειρές σαν το Barbarians

από Catherine
0 σχολιο 7k προβολές

Τελείωσες τη σειρά Barbarians; Ψάχνεις τι να δεις μετά και έχεις διάθεση για ιστορικές σειρές;

Η αναζήτησή σου τελειώνει εδώ, καθώς συγκεντρώσαμε τις επιλογές για την επόμενη παραπλήσια σειρά, που αξίζει να δεις. Kάνοντας κλικ στο τίτλο θα δεις την άποψη μας για τη σειρά, καθώς και τις ομοιότητες της καθεμίας με τη σειρά Barbarians.

Στις παρουσιάζουμε λοιπόν με τυχαία σειρά:

1. Vikings (2013– )

Ομοιότητες: Βία & αναλυτική ιστορία


Εστιάζοντας στο ταξίδι του Ragnar Lothbrok, το Vikings εξετάζει συναρπαστικά τις ζωές των πρώτων Σκανδιναβών στην Ιστορία. Γεμάτη δράμα και (κυρίως) ιστορική ακρίβεια, το Vikings συνδυάζει εξαιρετικά τα ιστορικά γεγονότα με τη μυθοπλασία. Έτσι, έχει ένα σταθερό ρυθμό στη πλοκή, παρουσιάζοντας τις ενδιαφέρουσες ζωές των περίφημων πολεμιστών του Βορρά. Ενώ οι τελευταίες seasons έχουν “ιστορική αδεία“, υπάρχουν αρκετά πράγματα που τη καθιστούν απολαυστική.

2. The Last Kingdom (2015– )

Ομοιότητες: Βία και πολιτική

Το The Last Kingdom είναι μια καλογραμμένη, βίαια και ρεαλιστική σειρά, που βασίζεται στην εποχή της εισβολής των Vikings στη Βρετανία. Η πληθώρα των χαρακτήρων στηρίζει επιτυχώς την ιστορία του Uhtred Ragnarson. Η χρονική περίοδος αποτυπώνεται τέλεια τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στα σκηνικά. Εάν αυτά δεν αρκούν, η πλοκή βασίζεται στην πλούσια Ιστορία της Βρετανίας σε 4 επικές seasons. Με μια πέμπτη σεζόν στη πορεία, αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να δείτε, όταν τελειώσετε με τους Barbarians.

3. Rome (2005–2007)

Ομοιότητες: Ιστορία και Φωτογραφία

H σειρά Rome θεωρείται μία από τις καλύτερες ιστορικές τηλεοπτικές σειρές που έχει δημιουργήσει ποτέ το HBO και είναι ένα απίστευτο τηλεοπτικό επίτευγμα. Η σειρά προοριζόταν αρχικά για μία σεζόν, αλλά στη συνέχεια αναπτύχθηκε και μετατράπηκε σε μια οπτική και αφηγηματική απόλαυση. Διαδραματίζεται τον 1ο αιώνα π.Χ. και η ιστορία ακολουθεί τη ζωή δύο ανδρών που υπηρετούν στο ρωμαϊκό στρατό, τους Lucius Vorenus και Titus Pollo, με όλη την αιματηρή σκληρή πραγματικότητα του επαγγέλματός τους. Σε συνδυασμό με εκπληκτική φωτογραφία και αξιόλογη παραγωγή, η σειρά αποδεικνύεται ένα ιστορικό έπος. Η Rome αξίζει μια ευκαιρία. Παρά το απογοητευτικό τέλος της δεύτερης σεζόν, παραμένει μια εξαιρετική επιλογή για κάθε fan ιστορικών δραματικών σειρών.

4. Medici (2016–2019)

Oμοιότητες: Πολιτική

Η σειρά διαδραματίζεται στη Φλωρεντία, στις αρχές του 15ου αιώνα και είναι ένα υπέροχο ιστορικό δράμα. Χωρισμένη σε τρεις seasons, αυτή η δραματική αναπαράσταση της οικογένειας Medici ξεκινά με μια κλιμακωμένη σύγκρουση μεταξύ του Rinaldo Albizzi και του Cosimo. Αυτή η σύγκρουση στηρίζει μεγάλο μέρος της πλοκής και κλείνει στο κλιμακωτό φινάλε. Από κει και πέρα οι επόμενες σεζόν επεκτείνουν την ιστορία της οικογένειας Medici, προσφέροντας μια συναρπαστική σειρά που αξίζει να δείτε.

5. Spartacus (2010–2013)

Ομοιότητες: Βία & Ρωμαίοι

Το Spartacus είναι μια αιματηρή, “σκληρή” σειρά που περιστρέφεται γύρω από Ρωμαίους μονομάχους. Συγκεκριμένα, εστιάζει στον Σπάρτακο, που υποκινεί μια εξέγερση εναντίον των Ρωμαίων. Παρά το μπόλικο γυμνό και την αιματηρή βία, αυτή η σειρά σύντομα εξελίσσεται σε μια πιο συναρπαστική ιστορία, γεμάτη δράση και στις 3 seasons. Eπίσης και το φινάλε της σεζόν είναι επικό!

6. The Borgias (2011–2013)

Oμοιότητες: Πολιτική & Χαρακτήρες

Η σειρά The Borgias διαδραματίζεται το15ο αιώνα, όταν ο Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ’ πάλευε για τον έλεγχο της Ιταλίας με τη βοήθεια των γιων του. Συναρπαστικό, έξυπνο και ενδυματολογικά υπέροχο, αυτό το ιστορικό δράμα συνδυάζει δολοφονίες, πόλεμους και τεταμένες συμμαχίες με δραματικό αποτέλεσμα. Η ιστορία είναι συναρπαστική και από το πρώτο επεισόδιο και μετά, αυτή η σειρά αποτυπώνει άρτια το λόγο που τα ιστορικά δράματα είναι τόσο καλά (συνήθως).

7. The Tudors (2007–2010)

Oμοιότητες: Πολιτική & Χαρακτήρες

Η σειρά The Tudors είναι ουσιαστικά μια δραματική ιστορία που περιστρέφεται γύρω από τη βασιλεία και τους γάμους του Βασιλιά Ερρίκου Η’. Το The Tudors δεν είναι πάντα ιστορικά ακριβές, αλλά είναι διασκεδαστικό. Αυτό οφείλεται και στα εξαιρετικά κουστούμια και την παραγωγή στο σύνολό της, που είναι και τα δύο φανταστικά. Με διάρκεια 4 σεζόν, υπάρχουν πολλά να δείτε και που θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον στην εκτενή παρακολούθησή της.

Ποια σειρά έχετε δει; Ποιες άλλες προτείνετε?

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ