Aegon I Targaryen

από DIMI
0 σχολιο 219 προβολές

O Aegon πρώτος του ονόματος του, επίσης γνωστός ως Aegon ο Κατακτητής και Aegon ο Δράκος, ήταν ο κατακτητής των Επτά Βασιλείων και ο ιδρυτής της δυναστείας Targaryen του Westeros. Γεννήθηκε το 27 BC (before conquest – χρονολογική αναφορά στα γεγονότα πριν την εισβολή του Aegon).

Σαφώς ήταν φιλόδοξος. Περιγράφεται ως ψηλός, με μεγάλους ώμους και δυνατός στην εμφάνιση, με μοβ μάτια και κοντά ασήμι – χρυσά μαλλιά. Ήταν πολύ χαρισματικός και επιβλητικός. Κρατούσε το Βαλυριανό σπαθί Blackfyre. Το στέμμα του ήταν ένα απλό διάδημα από Βαλυριανό χάλυβα, με μεγάλα πλατιά ρουμπίνια.

Ο Aegon θεωρούνταν αινιγματικός. Ήταν ένα μοναχικό άτομο του οποίου ο μόνος φίλος ήταν ο Orys Baratheon. Ήταν ένας μεγάλος πολεμιστής, αλλά καβαλούσε τον δράκο του στις μάχες ή για ταξίδια και δεν συμμετείχε ποτέ σε τουρνουά. Παρέμεινε πιστός στις αδελφές του και άφησε τη διακυβέρνηση στα χέρια τους, δίνοντας εντολές μόνο όταν ήταν απαραίτητο. Ενώ ήταν σκληρός με αυτούς που τον αψηφούσαν, ήταν γενναιόδωρος με όσους δήλωναν υποταγή.

Ο Aegon ζούσε στο Dragonstone, το δυτικότερο φυλάκιο των Valyrian Freehold, όπου η οικογένειά του είχε εγκατασταθεί πάνω από έναν αιώνα, πριν από τον αφανισμό της Βαλύρια. Σύμφωνα με την παράδοση των Targaryen, ο Aegon παντρεύτηκε μέσα στην οικογένεια. Ωστόσο επέλεξε να μην παντρευτεί μόνο τη μια αδερφή αλλά και τις δύο. Και οι τρεις ήταν αναβάτες δράκων πριν παντρευτούν.

Στην νεότερη ηλικία του, το Βολάντις του ζήτησε να συμμετέχει με τους δράκους του στην εκστρατεία εναντίων των άλλων Ελεύθερων Πόλεων. Ο Aegon απέρριψε την προσφορά. Όταν το Volantis εισέβαλε στο Tyrosh, ο Aegon ήρθε με τον δράκο του Balerion the Black Dread και ένωσε τις δυνάμεις του με τον Storm King και το Pentos, με την πλευρά του Tyrosh. Μετά την ήττα του Volantis, ο Aegon επέστρεψε στο Dragonstone. Με αυτόν τον τρόπο, ο Aegon έδειξε ότι δεν είχε κανένα συμφέρον στην αποκατάσταση της Βαλυριανής αυτοκρατορίας στο Essos.

Τελικά ο Aegon αποφάσισε να πάει δυτικά προς το Westeros και για χρόνια σχεδίαζε την κατάκτηση των Επτά Βασιλείων. Έκανε ένα τεράστιο τραπέζι – χάρτη του Westeros, ζωγραφισμένο χωρίς σύνορα, κάτι που σήμαινε ένα ενιαίο βασίλειο αντί Επτά. Ο χάρτης έγινε αργότερα γνωστός ως The Painted Table και βρίσκεται στο Dragonstone, το τραπέζι που βλέπουμε στην αίθουσα όπου βρίσκεται ο Stannis. Το σχέδιό του ήταν φιλόδοξο και τελικά επιτυχές. Λένε ότι επισκέφτηκε κρυφά πολλές πόλεις και κάστρα του Westeros, σημειώνοντας τη δύναμη του κάθε βασιλιά και κάθε άρχοντα. Μερικοί maesters το αμφισβητούν, μιας και οι επίσημες ιστορίες υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν πάτησε το πόδι του στο Westeros πριν από την εισβολή. Όποια και αν είναι η αλήθεια, ο Aegon έκανε τα σχέδια του στο τραπέζι – χάρτη του Westeros.

Όταν ήταν πλέον έτοιμος, ο ίδιος και οι δύο αδελφές – σύζυγοι του, Rhaenys και Visenya, προσγειώθηκαν με το στρατό τους στην ανατολική ακτή του Westeros στις εκβολές του Blackwater Rush. Με τη βοήθεια των τριών δράκων τους (Vhagar, Meraxes και Balerion), ο Aegon οδήγησε το στρατό των Targaryen σε απανωτές νίκες, κατακτώντας ή υποτάσσοντας έξι από τα επτά βασίλεια και καθορίζοντας τα Riverlands ως ξεχωριστή περιοχή. Απέτυχε να κατακτήσει το Dorne και τελικά αναγκάστηκε να σεβαστεί την αυτονομία τους.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής, ο Aegon ακολούθησε την Πίστη των Επτά ως πολιτικό ελιγμό. Μέσω αυτού κέρδισε την υποστήριξη της Πίστης και των υποστηρικτών της, από την ημέρα που ο Ύπατος Σέπτον τον έχρισε στο Oldtown.

Μετά τον πόλεμο ίδρυσε την πόλη του King’s Landing και το Reed Keep. Πήρε τα ξίφη των ηττημένων εχθρών του και σφυρηλάτησε τον Σιδερένιο Θρόνο. Πέρασε το υπόλοιπο της βασιλείας του στην εδραίωσης της εξουσίας του και την οικοδόμηση του King’s Landing. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του φέρθηκε με μεγάλη προσοχή στην Πίστη των Επτά, ώστε να μην επαναστατήσουν εναντίον του. Διαμόρφωσε την ελίτ βασιλική σωματοφυλακή γνωστή ως Βασιλική Φρουρά. Δημιούργησε επίσης το αξίωμα του Χεριού του Βασιλιά και έκανε δικό του Χέρι τον φίλο του και μάλλον ετεροθαλή αδερφό του Orys Baratheon.

Πέθανε 37 χρόνια μετά από την πρώτη εισβολή του στο Westeros. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του ή αν είχε διορίσει διάδοχο. Μετά το θάνατό του η πίστη των Επτά εξεγέρθηκαν εναντίον του Οίκου Targaryen, γνωστό ως η Εξέγερση Faith Militant. Μόνο τα θεμέλια και οι σήραγγες του Red Keep είχαν ολοκληρωθεί όταν πέθανε ο Aegon.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ