Behind Her Eyes: Όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στη μεγάλη ανατροπή

από nikos vel
0 σχολιο 692 προβολές

Το Behind Her Eyes έχει μερικές εβδομάδες από την προβολή του στο Netflix αλλά συνεχίζει να “σηκώνει” συζητήσεις γύρω από το ανατρεπτικό του τέλος. Ασχέτως αν άρεσε σε κάποιον ή όχι, ήταν ένα μεγάλο plot twist και εδώ θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε όλα τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτό. Ακολουθούν spoilers με ορισμένα μικρά-μικρά, που ίσως να μην παρατηρήσατε, αλλά συνολικά οδήγησαν στη μεγάλη ανατροπή:

spoilers

Η παρουσία του Rob στο poster της σειράς

Δεν ξέρουμε για σας, όμως εμείς δεν είχαμε παρατηρήσει τον Rob στο poster της σειράς! Μπορεί η παρουσία των τριών πρωταγωνιστών, David, Louise και Adele να είναι επιβλητική στο συγκεκριμένο poster, όμως κάπου εκεί βρίσκεται και ο Rob. Και τα στοιχεία δεν σταματάνε εκεί, καθώς μια πράσινη “αύρα” ξεκινάει από τον ίδιο για να καταλήξει στην Louise, κάτι που υποδεικνύει ουσιαστικά το μεγάλο plot-twist της σειράς.

Η αγάπη της Adele για τη μαγειρική

Η Adele μας έδειξε πως είχε ιδιαίτερη αγάπη στη μαγειρική, καθώς δεν ξεχνούσε να ετοιμάζει ωραία φαγητά για τον David. Μια αντίστοιχη αγάπη για τη μαγειρική είχε και ο Rob, όπως είχαμε δει στο flashback στο οποίο εκείνος μαγείρευε για τον David και την Adele.

Ο εθισμός της Adele στην ηρωίνη

Ένα από τα βασικά στοιχεία που μας “δείχνουν” προς το σοκαριστικό τέλος είναι η εξάρτηση της Adele από την ηρωίνη. Όπως γίνεται γνωστό από τα flashbacks, ο Rob βρίσκεται στο κέντρο απεξάρτησης, μαζί με την Adele, λόγω του εθισμού του στην ηρωίνη. Στο παρόν, βλέπουμε πως η Adele πάει να αγοράσει ναρκωτικά από μία πιάτσα του Λονδίνου, όμως καταλήγει με μαυρισμένο μάτι. Παράλληλα, αγοράζει κάτι από τον ασθενή του David, τον Anhtony, και κάπως έτσι “δένει το γλυκό”.

Οι συγκεκριμένες γωνίες λήψης

Κάτι που ίσως δεν παρατηρήσατε ήταν οι συγκεκριμένες γωνίες λήψης σε αρκετές από τις σκηνές μεταξύ Louise και David. Όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της σειράς, Erik Richter Strand, ακολούθησαν αυτό το “μονοπάτι” ώστε να φανεί σαν να τους παρακολουθεί κάποιος. Σκοπός ήταν εξ’ αρχής να υπονοηθεί η ιδέα της αστρικής προβολής, της μεταφυσικής εμπειρίας κατά την οποία το “αστρικό σώμα” αποχωρίζεται από το “υλικό σώμα” και προχωράει σε μία “εξ αποστάσεως παρατήρηση”, δηλαδή το κεντρικό σημείο της σειράς.

Το ημερολόγιο του Rob

Το ημερολόγιο του Rob είναι από τα σημεία-κλειδιά της σειράς, μέσα από το οποίο εκείνος διηγείται τις αναμνήσεις του από τη ζωή του και από τις αλληλεπιδράσεις του με την Adele και τον David. Το ημερολόγιο αυτό το έχει στα χέρια της η Adele και το δανείζει στην Louise, ώστε να τη βοηθήσει στον ύπνο της. Τα παραπάνω βγάζουν νόημα, μιας και σταδιακά γνωρίζουμε τον Rob, ο οποίος εντέλει είναι και το κεντρικό πρόσωπο της σειράς.

Η “έλξη” του Rob προς τον David

Ήταν γνωστό από την αρχή πως ο Rob “έλκεται” από άτομα του ίδιου φύλου, δηλαδή άνδρες, και αυτό γίνεται εμφανές από τα βλέμματα του προς τον David. Ουσιαστικά, ο Rob ζήλευε τη ζωή της Adele και ήθελε να έχει τη θέση της. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν πόσο μακριά θα έφτανε εκείνος για να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες τους, όμως το μάθαμε στο τέλος!

Η ξενάγηση της Adele στο σπίτι της Louise

Η Adele μιλώντας στην Louise για την αστρική προβολή, της τονίζει πως μπορεί να “επισκεφτεί” τοποθεσίες που έχει βρεθεί προηγουμένως και έχει ξεχωρίσει τις λεπτομέρειες τους. Όταν η Adele πηγαίνει στο σπίτι της Louise, περπατάει με αργό βηματισμό ανάμεσα στα δωμάτια, κοιτάζοντας σχολαστικά για κάθε λεπτομέρεια μέσα στο σπίτι. Φυσικά, αυτό το κάνει ώστε να παρακολουθεί την Louise μέσα στο ίδιο της το σπίτι μέσω της αστρικής προβολής!

Το μπλε χρώμα της “αύρας” του Rob

Σε μια σκηνή στο δωμάτιο του γιου της Louise, Adam, το φωτιστικό του έχει φως με χρώμα πράσινο (που είναι το χρώμα της “αύρας” της μητέρας του). Στη συνέχεια, το χρώμα αυτό γίνεται μπλε (το χρώμα του Rob). Παράλληλα, παρατηρούμε πως μια μπλε αύρα παρακολουθεί την Louise, πράγμα που μας κάνει λιανό πως ο Rob βρίσκεται πίσω από την υπόθεση αυτή.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ