Better Call Saul-Review 2ης σεζόν

από nikos vel
122 προβολές

Η 1η σεζόν του Better Call Saul έθεσε ψηλά τον πήχη της ποιότητας για την σειρά και η 2η σεζόν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, θέτοντας με την σειρά της τον πήχη ακόμα ψηλότερα! Πάμε να δούμε πιο συγκεκριμένα τι συνέβη σ’αυτή τη σεζόν.

spoilers

Τζίμι & Κιμ

Το ξεκίνημα της σεζόν βρίσκει τον Τζίμι να εγκαταλείπει την δικηγορία και να κάνει ζωή χαρισάμενη. Η απόφαση του όμως να μείνει μακρυά από την δικηγορία δεν κρατάει πολύ και έτσι δέχεται την θέση στην δικηγορική εταιρία Ντέιβις & Μέιν, που προηγουμένως είχε απορρίψει. Παράλληλα, όσο”παγωμένη” είναι η σχέση του με τον αδερφό του, άλλο τόσο ένθερμη γίνεται με την Κιμ. Κοινώς είναι πλέον ζευγάρι!

Ο Τζίμι έχει αναλάβει την υπόθεση ενός οίκου ευγηρείας, που υπερχρέωνε τους ηλικιωμένους και η απόφαση του να δημιουργήσει ένα διαφημιστικό για να τους πάρει με το μέρος του, δίχως να ενημερώσει τον διευθυντή του, τον φέρνει ένα βήμα πριν την απόλυση!

Παράλληλα, η Κιμ έρχεται και εκείνη σε δύσκολη θέση στην εταιρία της, την HHM, καθώς γνώριζε για το βίντεο του Τζίμι και έτσι η μετάθεση της σε μια υποδεέστερη θέση, ως ένα είδος τιμωρίας, είναι αρχή του τέλους της εκεί. Βέβαια, ούσα εξαιρετική δικηγόρος, καταφέρνει να κλείσει μια συμφωνία εκπροσώπησης μιας τράπεζας που θέλει να κάνει επέκταση. Λίγο πριν αποφασίσει να δεχτεί την θέση που της προσφέρεται από μια άλλη μεγάλη εταιρία, ο Τζίμι της προτείνει να συνεργαστούν ανοίγοντας κοινό δικηγορικό γραφείο αλλά ο καθένας να είναι ανεξάρτητος δικηγόρος. Και έτσι γίνεται!

Ο μόνος λόγος που ο Τζίμι δεν παραιτείται από την εταιρία του είναι πως έτσι δεν θα πάρει χρηματική αποζημίωση. Γι’αυτό κάνει τα πάντα για να απολυθεί και το καταφέρνει. Οι ηθικές του “παραβιάσεις” δεν σταματάνε εδώ. Η τράπεζα, με την οποία έκλεισε συμφωνία εκπροσώπησης η Κιμ, εκπροσωπείται πλέον από την HHM, και ουσιαστικά τον αδερφό του, Τσακ. Αυτό δεν το αφήνει να περάσει έτσι ο Τζίμι και πλαστογραφεί νέα έγγραφα στον φάκελο της τράπεζας ώστε να καθυστερήσει η απόφαση για την επέκταση και η τράπεζα να στραφεί στην Κιμ!

Αυτό φέρνει για άλλη μια φορά τα δύο αδέρφια σε μεγάλη κόντρα, με τον Τσακ να κατηγορεί τον Τζίμι γι’αυτό που όντως έκανε. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της σεζόν, ο Τσακ καταφέρνει να ηχογραφήσει κρυφά τον αδερφό του να παραδέχεται την πλαστογραφία των δικηγορικών εγγράφων!

Μαίκ

Ο Μάικ, που πλέον έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, διακόπτει την συνεργασία του με τον Ντάνιελ, που πουλούσε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων στο δεξί χέρι του Τούκο, τον Νάτσο. Όμως, όταν γίνεται διάρρηξη στο σπίτι του Ντάνιελ και οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν πως κάτι βρομάει, ο Τζίμι αναλαμβάνει την υπόθεση και απαλλάσσει τον Ντάνιελ από τις υποψίες με τον δικό του μοναδικό τρόπο: με το να δημιουργεί ψευδή στοιχεία!

Ο Μάικ για να μην έχει μπλεξίματα με τον Νάτσο τον κρατάει ως σύμμαχο του υπό την απειλή πως θα τον προδώσει στον Τούκο! Οι δύο τους αποφασίζουν να σκοτώσει ο Μάικ τον Τούκο (με το αζημίωτο φυσικά) αλλά την τελευταία στιγμή ο Μάικ αποφασίζει πως καλύτερα είναι να τον βάλουν φυλακή. Έτσι, ευέξαπτος Τούκο βλέπει τον Μάικ να χτυπάει ελαφρώς το αυτοκίνητο το και δεν του χαρίζεται. Τον γρονθοκοπεί ανελέητα αλλά η αστυνομία τον συλλαμβάνει άμεσα!

Οι περιπέτειες δεν σταματάνε εδώ για τον αγαπημένο ανέκφραστο Μάικ. Ο Έκτορ Σαλαμάνκα, θείος του Τούκο, απειλεί τον Μάικ να πει ψέματα στον δικαστή, κάνοντας έτσι την ποινή του Τούκο πολύ μικρότερη! Οι απειλές γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με τις επισκέψεις των ανθρώπων του στο σπίτι του Μάικ και στο μοτέλ που προσωρινά μένει η νύφη του με την εγγονή του. Όταν ο Μάικ είναι έτοιμος να αφαιρέσει τη ζωή του Έκτορ, έχοντας καθαρή βολή με το τουφέκι σε μια ερημική περιοχή, ο Νάτσο μπαίνει άθελα του στη μέση και τον εμποδίζει!

Συνοπτικά, η 2η σεζόν ανεβαίνει ποιοτικά ένα επίπεδο σε σχέση με την 1η, εμβαθύνει στον χαρακτήρα του ηθικά “ευέλικτου” Τζίμι και μας συστήνει περαιτέρω την Κιμ και τον ήδη γνωστό από το Breaking Bad Μάικ! Τέλος, ο Μπομπ Όντενκιρκ καταφέρνει να ενσαρκώσει έναν πολύπλοκο χαρακτήρα με εξαιρετικό τρόπο!

0 σχολιο
0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα