Biohackers: Review 2ης Season (Χωρίς Spoilers)

από Chris
132 προβολές

Το Biohackers επέστρεψε στο Netflix για την 2η σεζόν του που έκανε πρεμιέρα στις 9 Ιουλίου. Η γερμανική παραγωγή του Netflix μας χαρίζει 6 νέα επεισόδια γεμάτα μυστήριο και Sci-fi δράση. Καταφέρνει να μας κερδίσει; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Για όσους δεν θυμούνται η 1η σεζόν μας είχε αφήσει σε ένα κρίσιμο σημείο με την Mia και την Lorenz να βρίσκονται σε ένα βανακι με κάποιον να τις έχει απαγάγει. Η 2η σεζόν παίρνει τα πράγματα αντίστροφα και δεν μας ξεκινά από αυτό το σημείο. Αντιθέτως γίνεται ένα χρονικό άλμα τριών μηνών και όλα ξεκινούν με την Mia να ξυπνά μέσα στην τάξη της.

Η ίδια δεν θυμάται τίποτα από όσα έχουν γίνει μέσα σε αυτούς τους μήνες και ούτε και πως κατέληξε εκεί. Σύντομα θα καταλάβει πως η νέα της ζωή δεν είναι φυσιολογική και πως κάτι συμβαίνει. Σιγά σιγά οι αναμνήσεις της επανέρχονται καθώς προσπαθεί να θυμηθεί και να μάθει όσα έχουν γίνει. Όπως αποκαλύπτεται αυτό ήταν ένα τρίμηνο αλλαγών για την ίδια. Τόσο ο χαρακτήρας της οσο και οι σχέσεις της, φιλικές και μη, έχουν αλλάξει. Κάπως έτσι κυλάει η 2η σεζόν με την κεντρική μας ηρωίδα να αναρωτιέται πώς έφτασε ως εκεί, ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά και το κυριότερο γιατί έχει χάσει την μνήμη της.

Όλα αυτά οδηγούν σε κάτι αρκετά ενδιαφέρον και μια επιστημονική σκευωρία που θέτει αρκετά ηθικά διλήμματα, ενώ ταυτόχρονα δεν ξέρεις ποιόν και τι να εμπιστευτείς.

Η 2η σεζόν χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό τρόπο αφήγησης και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να κρατήσει το μυστήριο και τα ερωτήματα στο προσκήνιο μέχρι τέλους. Κάποια πράγματα είναι εύκολο να τα προβλέψεις αλλά υπάρχουν και ορισμένες ανατροπές που δεν τις περιμένεις. Η κατάσταση της Mia με τα προβλήματα υγείας της αλλά και το προσωπικό της δράμα μονοπωλούν χωρίς όμως οι άλλοι χαρακτήρες να μπαίνουν στον πάγκο.

Προσωπικά βρήκα την 2η σεζόν καλύτερη της 1ης. Η ιστορία είχε περισσότερο μυστήριο και οι αλλαγές που περνάει η Mia χτίζουν νέες δυναμικές μεταξύ των χαρακτήρων. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σποιλερ αλλά θα πρέπει να περιμένετε κάποιες απροσδόκητες συνεργασίες αλλά και προδοσίες. Αρνητικό παραμένει ο μικρός αριθμός επεισοδίων που συχνά γίνεται αφορμή για κάποιες σεναριακές ευκολίες προκειμένου να γίνουν κάποια πράγματα.

Σκηνοθετικά η σειρά παραμένει στα ίδια επίπεδα απλά έγινε περικοπή στα εξωτερικά γυρίσματα. Ίσως φταίει η πανδημία ή απλά η ιστορία που αφηγείται η 2η σεζόν δεν το είχε τόσο ανάγκη. Οι χαρακτήρες μου ήταν πιο συμπαθείς αν και σε αυτό παίζει ρόλο ότι πλέον είχαμε μια εικόνα από τον καθένα. Το νεανικό καστ της σειράς σίγουρα είναι φρέσκο και στην πλειοψηφία τους αποτυπώνουν καλά τους ρόλους τους. Η Luna Wedler (Mia) ήταν αρκετά καλή αν και για τον ρόλο της θα περίμενα κάτι παραπάνω ερμηνευτικά.

Η 2η σεζόν συνδιάζει το Sci-fi με αρκετό μυστήριο έτσι καταφέρνει να μας χαρίσει 6 αξιοπρεπή επεισόδια που δεν εντυπωσιάζουν αλλά δεν κουράζουν κιόλας. Το τέλος της σεζόν αφήνει εκκρεμότητες και κλείνει το μάτι σε μια πιθανή 3η σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα