Black Mirror-Μαύρος Καθρέφτης : Review Seasons 1-5

από Frini
783 προβολές

Το Black Mirror είναι μια δραματική σειρά με αυτοτελή επεισόδια και πέντε σεζόν σύνολο προς το παρόν . Κάθε σεζόν αποτελείται από 1-6 επεισόδια ,ο δημιουργός της σειράς είναι ο  Ο Charlie Brooker που είναι γνωστός και από τα :Dead set (δραματική σειρά με βάση το ζόμπι) και  Newswipe είχε αποφασίσει ότι ήθελε να κάνει μια άλλη δραματική σειρά,όπως το The twilight , Tales of the unknown, και Hammer house of horror. 

 O Brooker  θαύμαζε τις σειρές και ταινίες που συχνά έθεταν κοινωνικά σύγχρονα  ζητήματα σε περιβάλλον που ήταν ασφαλές διότι αναφερόντουσαν σε φανταστικά θέματα η επιστημονικής φαντασίας θέματα και είχαν έτσι πιο ασφαλή μετάβαση στο κοινό . Έτσι λοιπόν του ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσει και να αφυπνίσει αν μπορεί το κοινό με τον εθισμό στην τεχνολογία . Λέγοντας την εξής φράση :

Εάν η τεχνολογία είναι φάρμακο και αισθάνεται σαν φάρμακο τότε ποιες είναι ακριβώς οι παρενέργειες; Το κενό ανάμεσα στην απόλαυση και την ταλαιπωρία εκεί ακριβώς είναι  που βρίσκεται το Black Mirror , η νέα μου δραματική σειρά. Ο «μαύρος καθρέφτης» τον  τίτλο αυτό θα βρείτε σε κάθε τοίχο, σε κάθε γραφείο, στην παλάμη κάθε χεριού, στη λαμπερή οθόνη μιας τηλεόρασης ή ενός smartphone 

Ο Brooker ήθελε κάθε επεισόδιο κάθε σεζόν να είναι όλα αυτοτελή , χρησιμοποιώντας νέες ιστορίες, χαρακτήρες και ηθοποιούς για κάθε επεισόδιο, καθώς ένιωθε ότι αυτή η προσέγγιση ήταν ένα βασικό στοιχείο της επιτυχίας  των ταινιών  όπως το The Twilight Zone . είπε, “Υπήρχε ένας τόνος υπογραφής στις ιστορίες, το ίδιο επίστρωμα μαύρης σοκολάτας – αλλά η γέμιση ήταν πάντα μια έκπληξη.” 

 Ομολογεί πως σκέφτηκαν να κάνουν κάποια σύνδεση αρκετές φορές αλλά κατέληγε πάντα στο ίδιο αρνητικό συμπέρασμα και παρόλο που η παραγωγή δεν χρησιμοποιεί στοιχεία σύνδεσης, η σειρά περιλαμβάνει κάποιες κρυφές αναφορές   και Easter eggs από προηγούμενα επεισόδια σε μεταγενέστερα ακόμα και μικρές κρυμμένες αναφορές σε άλλες σειρές . Για παράδειγμα, το Hated  in the nation στην τρίτη σεζόν επιστρέφει στα γεγονότα τόσο του πρώτου επεισοδίου της σειράς The National anthem όσο και του δεύτερου επεισοδίου white bear , ενώ το τελευταίο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν Το Black museum περιλαμβάνει αναφορές σε κάθε προηγούμενο επεισόδιο της σειράς. Επίσης κρυμμένη αναφορά γίνεται στην σειρά The Hill House στην 3 σεζόν επεισόδιο Playtest με ένα πόστερ σε κάδρο ακριβώς πίσω από τους ηθοποιούς .

Σε όλα τα επεισόδια ακόμα και αν δεν φαίνεται η σύνδεση της τεχνολογίας αρχικά η ιστορία πάντα θα καταλήξει σε καταστροφή ανθρώπων από αυτήν , υπήρχε χαρακτηριστικά ένα επεισόδιο γυρισμένο στην δεκαετία των 80’s που απορούσα πως θα μπορούσε να το συνδέσει εφόσον τα μόνα δείγματα τεχνολογίας που είχαμε τότε ήταν τα βασικά Τηλεόραση . Η ανατροπή ήρθε σχετικά στο τέλος του επεισοδίου και εκεί πραγματικά παραδέχτηκα τη σειρά αυτή . 

Θα δεις πολλά επεισόδια και μέσα σε αυτά σίγουρα θα ξεχωρίσεις κάποια που θα τα κανείς δικά σου και θα ήθελες να ήταν μεγαλύτερα και η ιστορία τους να έπαιρνε λίγο μεγαλύτερη ανάπτυξη και να μοιράζονταν ίσως σε περισσότερα επεισόδια . Είναι ένα στοιχείο που επέλεξαν να βγάλουν με το να γίνονται όλα αυτοτελή αλλά σίγουρα θα αναζητήσεις βλέποντας την σειρά . Ολοκληρωτικά και πραγματικά δεν θα μπορούσα να σου εξηγήσω κάθε σεζόν γιατί η ανάπτυξη θα έπρεπε να παίρνει μια σελίδα τουλάχιστον ανά επεισόδιο και ένα review που θα καταλήγει να είναι 30 σελίδες , μπορώ όμως να σου πω πως οι 3 πρώτες σεζόν είχαν δυνατότερα επεισόδια από τις επόμενες δυο με λιγότερο δυνατή την 5. 

Στην 5 σεζόν λοιπόν βρήκα λίγο τις ιστορίες όχι όλες αλλά την πλειοψηφία τους να τραβάει και να κουράζει γιατί μπορεί να μην ήθελαν μια σειρά να επαναλαμβάνεται αλλά μάντεψε τι…. το θέμα της παραμένει ίδιο σε όλα τα επεισόδια και κάποια που έχουν λιγότερο δυνατή ιστορία να σου πουν σε κουράζουν . 

Η σειρά είναι πολύ δυνατή ξεχωριστή και ιδιαίτερη , σίγουρα δεν μοιάζει και δεν συγκρίνεται εύκολα με κάποια . Δεν αφορά μεγάλη μερίδα του κοινού γιατί είναι μια από τις ψαγμένες σειρές που θα δεις και δεν σε αφήνει να ταυτιστείς με κανέναν και να ακολουθήσεις την ιστορία του , αν δηλαδή έχεις δει Game of Thrones και είχες θέμα με τους πρωταγωνιστές που έφευγαν από την σειρά τότε μην επιλέξεις το Black Mirror . Αρχικά δεν έχει πρωταγωνιστή να ακολουθήσεις και αφετέρου είναι βαριά σειρά και δύσκολη .  Αναμένουμε για να ανακοινωθεί αν θα υπάρξει και 6 σεζόν που φυσικά δεδομένου της επιτυχίας της πιστεύω θα υπάρξει . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα