Black Summer: Review 1ης Season (Χωρίς Spoilers)

από Chris
0 σχολιο 1,624 προβολές

Λίγο ο εθισμός μου στις σειρές με ζομπι,λίγο το στερητικό σύνδρομο του σύμπαντος του The Walking Dead το έριξα στα υποκατάστατα. Θέλοντας λοιπόν να δω μια σειρά για να περάσει η ώρα μου έπεσα στο Black Summer. Γιατί όχι είπα, αλλά δεν ήξερα. Πάμε όμως να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Το Black Summer μας έρχεται από τους δημιουργούς του Z Nation (για το οποίο μιλήσαμε ΕΔΩ). Οι δυο σειρές υποτίθεται εξελίσσονται στο ίδιο σύμπαν ωστόσο το Black Summer λειτουργεί ως Prequel με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και ιστορία. Πρόκειται για μια πιο σοβαρή προσέγγιση της αποκάλυψης όπου μας παρουσιάστηκε αρχικά στο Z Nation. Σίγουρα η προσπάθεια των δημιουργών αυτή την φορά ήταν να δώσουν μια πιο σκοτεινή νότα στην αποκάλυψη που έχουν δημιουργήσει από ότι στην μητρική σειρά όπου ήταν μια παρωδία . Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια τους αυτή δημιούργησε μια μεγαλύτερη παρωδία χωρίς λόγο ύπαρξης με ένα σενάριο πιο ανούσιο και από την ημερομηνία λήξης στην μερεντα. Η ιστορία μας πάει πίσω στο “μαύρο καλοκαίρι” όπου όλα ξεκίνησαν. Τα επεισόδια χωρίζονται σε κεφάλαια όπου το κάθε ένα εστιάζει σε έναν άλλον χαρακτήρα.

Αρχικά η κεντρική μας ομάδα είναι άγνωστα άτομα μεταξύ τους και βλέπουμε τις ιστορίες τους παράλληλα μέχρι που συναντιούνται. Και εκεί λες πως θα ξεκινήσει το καλό αλλά εκεί είναι που όλα πάνε στραβά. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από τα πιο άχρηστα άτομα που έχουν βρεθεί ποτε σε ζομπο αποκαλυψη , καταλαβαίνω την προσπάθεια του δημιουργού να μας δείξει πως αυτοί είναι καθημερινοί άνθρωποι και δεν είναι πολύ ικανοί αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε ανοχή.

Πέντε άτομα πάνω από ένα ζομπι και εκατοντάδες σφαίρες για να βγάλουν εκτός μόλις ένα ζομπι σου προκαλεί και έναν εκνευρισμό. Οι χαρακτήρες μας έχουν σκοπό να πάνε σε ένα στάδιο όπου λειτουργεί ως καταφύγιο από τον στρατό που έχει συγκεντρώσει εκεί τους πολίτες. Από την στιγμή που οι δρόμοι των χαρακτήρων μας ενώνονται καταλαβαίνεις ότι χάνεις τον χρόνο σου. Ακολουθούν επεισόδια χωρίς συνοχή μεταξύ τους και σκηνές που δεν βγάζουν νόημα. Μέτρησα τουλάχιστον 3 επεισόδια από τα 8 όπου δεν υπήρχε διάλογος, επομένως καταλαβαίνετε πως δεν υπάρχει δέσιμο με τους χαρακτήρες γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε τίποτα για αυτούς. Και το τίποτα είναι κυριολεκτικό τελειώνει η Season και μερικούς δεν ξέρεις καν πως τους λένε. Όχι επειδή δεν το θυμάσαι αλλά επειδή η σειρά δεν μπηκε στον κόπο ποτε να τους συστήσει. Η μόνη ενδιαφέρον χαρακτήρας είναι η Sun που είναι Ασιάτισσα και δεν μιλάει αγγλικά. Η σειρά της δίνει ολόκληρο μονόλογο χωρίς υπότιτλους γιατί ποιος νοιάζεται για την ιστορία της! Όσο για τους ηθοποιούς κάνουν πραγματικά ότι καλύτερο μπορούν με το μηδαμινό σεναριο που έχουν στα χέρια τους αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Και επειδή σε μια ζομπι σειρά τα ζομπι πρέπει να είναι ένας παράγοντας που μας νοιάζει. Τα ζομπι μας εδώ είναι αρκετά γρήγορα και το μόνο που τα ξεχωρίζει από τους κανονικούς ανθρώπους είναι το λίγο αίμα που έχουν στο πρόσωπο τους. Το Budget φαίνεται τόσο λίγο που δεν μπόρεσαν ούτε σε αυτό να επενδύσουν σωστά.

Το Black Summer προσπαθεί να γίνει ένα σοβαρό αποκαλυπτικό δραμα αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλέσει εκνευρισμό. Λειτουργεί σαν prequel σε μια σειρά παρωδία αλλά δεν καταφέρνει να γίνει πιο σοβαρό . Το σεναριο είναι ρηχό και δεν υποστηρίζει καθόλου τους χαρακτήρες και το δέσιμο με το κοινό δεν γίνεται ποτε. Η σειρά για κάποιον λόγο ανανεώθηκε για 2η Season και την περιμένω στην γωνία για κράξιμο!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ