#blackAF Season 1: Το humor είναι οικογενειακή υπόθεση- Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 339 προβολές

Στα πρώτα επεισόδια της σειράς, οι θεατές θα αναρωτηθούν αν το #blackAF προσπαθεί να γίνει πνευματώδες. Τέτοιες προσπάθειες έχουμε δει και στο παρελθόν, δηλαδή ένα φανταστικό reality σόου, ή “mockumentary” με παρόμοια κωμικά στοιχεία.

Υπόθεση

Ο  Kenya Barris (υποδυόμενος από τον ίδιο) και η πολυμελής οικογένειά του, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία από τις επιθυμίες της δευτερότοκη κόρης: να γυρίσουν ένα οικογενειακό ντοκιμαντέρ.  Ο Kenya Barris είναι προφανώς ο τυπικός κουβαλητής/πατέρας, με τη σύζυγό του Joya (Rashida Jones) να είναι η σύζυγος και μητέρα, που διατηρεί την οικογένεια ενωμένη.

Οι γονείς της οικογένειας Barris

Εντυπώσεις

Κρίνοντας ήδη από το τίτλο του #blackAF -και τους μάλλον ρεαλιστικούς και σκόπιμα επαναλαμβανόμενους τίτλους των επεισοδίων- πολλά αστεία αναφέρονται στο φυλετικό ζήτημα των Η.Π.Α. Ο Kenya Barris είναι τραγικά ανασφαλής – αφού έφτασε στη κορυφή της καριέρας του, παλεύοντας με την ταυτότητά του και σχολιάζοντας αδιάκοπα τους λευκούς ανθρώπους, είτε γενικά, είτε λόγω αγανάκτησης.

Το #blackAF είναι αμφίστομο: ενώ η σειρά υπογραμμίζει το φυλετικό και πολιτισμικό χάσμα στην Αμερική, το κάνει ειρωνικά. Ο Κένυα συχνά θεωρείται «υπερβολικός» στις αντιδράσεις του ή οι ισχυρισμοί του “φανταστικοί” . Η ειρωνεία είναι ότι έχει δίκιο, αλλά ταυτόχρονα κάνει λάθος. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, όπου τα αστεία προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως μελέτη περίπτωσης και όχι ως εμπεριστατωμένη άποψη.

Ερμηνείες/ Χαρακτήρες

Το #blackAF ασχολείται με μια προνομιούχα οικογένεια. Συγκεκριμένα, πώς η δημιουργία της μπορεί να επιφέρει first world προβλήματα, που φαίνονται ασήμαντα αλλά τελικά είναι απολύτως σημαντικά για τον κάθε χαρακτήρα. Η οικογένεια είναι καλά δομημένη και με ενδιαφέρουσες επιλογές στο cast. To κάθε μέλος έχει διαφορετική προσωπικότητα που συμβάλει στη δημιουργία ενός κωμικού περιβάλλοντος. Το #blackAF ασχολείται επίσης με το γάμο και τα προβλήματα εξουσίας, που βλέπουμε συχνά στα ΜΜΕ για τις πλουσιότερες οικογένειες του δυτικού κόσμου. Οι Kenya Barris και Rashida Jones υποδύονται ένα δυσαρμονικό ζευγάρι, αξιοποιώντας το γονεϊκό ρόλο τους με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

H οικογένεια Barris

Τελική Ετυμηγορία

Η σειρά του Netflix #blackAF είναι πολύ διασκεδαστική και, παραδόξως,σοβαρεύει προς το τέλος. Υπάρχει αρκετό υλικό και για μια δεύτερη σεζόν, αν το κοινό την επιθυμεί. Το #blackAF βάζει την οικογενειακή δυσλειτουργία σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο, που σίγουρα θα σας διασκεδάσει!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ