Bojack Horseman: Τι μάθαμε από το Trailer της 6ης season

από Catherine
0 σχολιο 335 προβολές
Αν παρακολουθείτε το Bojack Horseman τότε πιθανόν έχετε μια καλή ιδέα σχετικά με το τι να περιμένετε.


Εάν όχι, ίσως θελήσετε να τσεκάρετε τι συμβαίνει ακριβώς και γιατί η επόμενη σεζόν φαίνεται να είναι μια διαδρομή σε ένα ενδοσκοπικό ταξίδι. Το πρώτο μέρος της σεζόν έχει ήδη κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, ενώ το δεύτερο μέρος έρχεται τέλη Ιανουαρίου (31.01). Στο φινάλε της 5ης season o Bojack μπήκε για αποτοξίνωση. Αυτή η σεζόν αφορά την εξιλέωση και την πιθανή επιστροφή ενός νέου Bojack: μπορεί να κοιτάξει τα λάθη του και να συνειδητοποιήσει τι έκανε και ποιους πραγματικά έβλαψε. Ίσως η υπόθεση να είναι σύνθετη για μια animated σειρά. Όμως, ένα μεγάλος μέρος αυτής της σειράς έχει τέτοιες θεματικές και το κοινό συνεχίζει να τη παρακολουθεί.
Οι animated σειρές, που απευθύνονται σε ενήλικες, τα τελευταία χρόνια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. Σειρές σαν το Bojack Horseman αξιοποίησαν αυτή την επιθυμία για περισσότερο ενήλικο περιεχόμενο. Έτσι τροφοδοτεί την ανάγκη του κοινού για μη χαριτωμένες και γλυκές ιστορίες, αλλά για πιο ρεαλιστικές -ενίοτε και από live action σειρές- τουλάχιστον σε επίπεδο συναισθημάτων και εντυπώσεων.

Πρωτίστως όμως αυτή είναι η τελευταία σεζόν.

Η τελευταία φορά που θα δούμε δηλαδή τον Bojack στη δική του σειρά. Πιθανώς η ολοκλήρωση της σειράς να είναι πρόωρη. Ίσως μπορεί να υπάρξει και άλλη σεζόν, παρά τα όσα έχουμε ακούσει. Αλλά βάσει των προθέσεων και των, φαίνεται ότι πρόκειται για την τελευταία σεζόν, χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις.
Όσοι fans παρακολουθούν τον Bojack από την πρώτη σεζόν μπορεί να καταλάβουν λίγο καλύτερα γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί ο ομώνυμος ήρωας ολοκλήρωσε τη διαδρομή του και τελικά αξίζει (?) μια ήρεμη ζωή. Εκείνοι όμως που δεν έχουν παρακολουθήσει ακόμα όλες τις seasons, ίσως χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα για το τέλος της σειράς. Καθώς κωμικές σειρές εμφανίζονται συνεχώς, πολλοί θεατές αγάπησαν αυτή τη σειρά και τη ποιότητά της. Αντίθετα, άλλοι θεατές τρέφουν χλιαρά αισθήματα για μια animated σειρά, που είναι κάπως “παλαβή” και ανισόρροπη κατά καιρούς. Παρ’ όλα αυτά, το Bojack Horseman θεωρείται από πολλούς ως μια πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική σειρά.

Από το τρέιλερ είναι αρκετά προφανές ότι η ιστορία τελειώνει με έναν -όχι και τόσο- ικανοποιητικό τρόπο.

Όμως η σειρά πρέπει να συνεχίσει μέχρι τέλους, καθώς ο Bojack κατανοεί τη ταυτότητά του, τις πράξεις του, τη μελλοντική του πορεία τώρα που φαίνεται να προσπαθεί να περπατήσει το ευθύ και στενό μονοπάτι της ζωής. Δεν φαίνεται πιθανό ότι οριστικοποιήθηκε το μέλλον του. Αυτό όμως εξαρτάται και από τους δημιουργούς της σειράς, που τείνουν να πετάνε περιστασιακά κάποια φανταστικά σκηνικά, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Επομένως με κάποιον τρόπο η σειρά αναγκάζεται να επιλύσει κάθε πιθανό θέμα μπορεί να μοιάζει λίγο πρόωρο σε αυτό το σημείο.
Αυτοί που γνωρίζουν αρκετά τον Bojack, γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι περίεργος χαρακτήρας, λόγω του σχεδιασμού του και του κόσμου που ζει. Κάτι τέτοιο, έχει πιάσει σε πολλούς θεατές, καθώς τείνει να εισάγει κάτι (ή κάποιον ήρωα) νέο και πιθανόν συναρπαστικό, που οι θεατές είτε συνήθισαν είτε αγνόησαν. Μερικοί εξακολουθούν να μην κατανοούν πλήρως τον Bojack Horseman. Όμως για άλλους ο ίδιος και οι αγωνίες του είναι τόσο ενταγμένα στις (τηλεοπτικές) ζωές τους, ώστε πλέον θεωρείται άλλο ένα animated icon της pop αμερικάνικης κουλτούρας.

Δεν είναι σίγουρα το είδος της σειράς, που θα πρότεινε κανείς στα μικρά παιδιά του, εκτός αν αυτά θα μπορούσαν να (δια)χειριστούν τέτοιο περιεχόμενο. Όμως για εφήβους και ενήλικες είναι σίγουρα μια καλή σειρά, διάρκειας 5,5 seasons. Όταν ο Bojack ολοκληρωθεί, πολλοί θεατές απλά θα προχωρήσουν και θα βρουν άλλη σειρά. Μέχρι τη πρεμιέρα των τελευταίων επεισοδίων, παραμένει άγνωστο πώς θα επηρεαστούν οι σκληροπυρηνικοί fans. Η σειρά είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, αλλά πόσο αξέχαστη θα μείνει μετά?

Μπορείτε να διαβάσετε το Review μας για το πρώτο μισό της 6ης Season ΕΔΩ .
Λίγο πριν το τέλος της σειράς, αναφέρουμε 15 αγαπημένες ατάκες της.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ