Carnivale: Μία σειρά που άξιζε περισσότερα- Γενικό Review

από Zedikous
0 σχολιο 440 προβολές

Πριν την μεγάλη επιτυχία του Game of Thrones, το HBO πειραματίστηκε με ορισμένες σειρές και ρίσκαρε προκειμένου να βρει την επόμενη μεγάλη επιτυχία του στο χώρο των σειρών φαντασίας. Το Carnivale, ένα δημιούργημα του Daniel Knauf, ήταν η σειρά που προσπάθησε να καλύψει αυτό το κενό το 2003.

Η υπόθεση της σειράς και οι χαρακτήρες

Η υπόθεση της σειράς εκτυλίσσεται κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1930. Βρισκόμαστε στην Αμερική κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης γνωστή και ως The Great Depression αλλά και κατά την διάρκεια του Dust Bowl, μία περίοδο σοβαρών καταιγίδων σκόνης που έπληξε αρκετές περιοχές στην Αμερική. H πλοκή της σειράς επικεντρώνεται σε δύο χαρακτήρες, τους οποίους αρχικά ακολουθούμε σε δύο διαφορετικές ιστορίες. Από την μία έχουμε τον Ben Hawkins (Nick Stahl), έναν φυγά, ο οποίος μετά τον θάνατο της μητέρας του γίνεται μέλος ενός περιοδεύοντος τσίρκου και ανακαλύπτει πως έχει την ικανότητα να θεραπεύει αρρώστους αλλά και να φέρνει νεκρά ζώα πίσω στην ζωή.

Από την άλλη έχουμε τον Μεθοδιστή ιεροκήρυκα Justin Crowe (Clancy Brown), ο οποίος οδηγεί την θρησκευτική του ομάδα σε ένα σκοτεινό μονοπάτι το οποίο ενέχει πολλούς κινδύνους. Σύντομα ο Justin θα συνειδητοποιήσει πως έχει και αυτός ξεχωριστές ικανότητες καθώς μπορεί να ελέγχει την βούληση των ανθρώπων αλλά και να τους στοιχειώνει στα όνειρα τους με τους χειρότερους εφιάλτες αλλά και φόβους τους. Σύντομα οι δυο τους θα συνειδητοποιήσουν πως βλέπουν όνειρα αλλά και οράματα, τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην συνέχεια της υπόθεσης.

Η σειρά αντλεί αρκετά στοιχεία από τον Χριστιανισμό αλλά και από τον μασονισμό, ιδιαίτερα από το Τάγμα των Ιπποτών. Έτσι βλέπουμε από πολύ νωρίς πως η σειρά δίνει μεγάλη έμφαση στον πόλεμο μεταξύ του καλού και του κακού, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα μας από την δημιουργία του κόσμου ως και σήμερα, και τον ρόλο αυτόν στην σειρά μας αναλαμβάνουν οι δύο βασικοί χαρακτήρες, o Ben και ο Justin.

Παρόλο που η παραγωγή της σειράς είναι άρτια, δημιουργώντας ένα ιστορικά ακριβές περιβάλλον της δεκαετίας του ’30, δεν θα λέγαμε και το ίδιο για το σενάριο της σειράς, καθώς σε πολλά σημεία μπερδεύει τον θεατή, με την πλοκή παράλληλα να είναι αρκετά αργή, κάτι το οποίο μπορεί να σας κουράσει. Η σειρά ακυρώθηκε δυστυχώς μετά από 2 σεζόν λόγω του υψηλού κόστους, το οποίο δεν συμβάδιζε με την μεγάλη απώλεια της τηλεθέασης που είχε αρχίσει να έχει η σειρά.

Μπορεί για κάποιους η σειρά να είναι αρκετά περίεργη και αργή αλλά ίσως αν είχε περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο, θα μπορούσε να μας προσφέρει μία ολοκληρωμένη ιστορία. Όπως είχε δηλώσει και ο Knauf, το αρχικό του σχέδιο για την σειρά ήταν 6 σεζόν και με την σειρά να έχει κοπεί μετά από μόλις 2, ίσως να το ξανασκεφτείτε αν σκέφτεστε να επενδύσετε τον χρόνο σας σε μία ημιτελή σειρά. Ίσως το Carnivale να ήταν αρκετά μπροστά για την εποχή του και να είχε μία διαφορετική μοίρα το 2021.

Ο δικός σας Βαθμός

Μέσος Όρος / 5. Ψήφοι:

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα