Castlevania: Γενικό Review (Seasons 1-3)

από Chris
0 σχολιο 1,246 προβολές

Η 3η Season του Castlevania ήρθε στις 5 Μαρτίου στο Netflix. Ομολογώ πως ήθελα εδώ και καιρό να δω την συγκεκριμένη Animated σειρά αλλά πάντα το ανέβαλα , ωστόσο χαίρομαι που επιτέλους πήρα την απόφαση και κατέληξα να απολαμβάνω αρκετά το συγκεκριμένο Binge Watching. Στο παρόν θέμα θα υπάρξουν Spoilers ωστόσο θα αρχίσω με μια Spoiler Free γνώμη για όσους δεν έχουν δει την σειρά και σκέφτονται να την ξεκινήσουν.

Το Castlevania είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο video Game, ομολογώ πως δεν μου είναι ιδιαίτερα γνώριμο αλλά μετά από μια μικρή έρευνα καταλαβαίνω πως η σειρά βασίζεται αρκετά στα παιχνίδια όσων αφορά τους χαρακτήρες και την ιστορία τους αλλά αρκετά πράγματα διαφέρουν. Όπως και να χει η ιστορία από μόνη της είναι πολύ καλή όποτε δεν έχει και τόσο σημασία. Η σειρά ακολουθεί τρεις κεντρικούς χαρακτήρες,έναν κυνηγο τεράτων, μια μάγισσα και ενα βαμπίρ που έχουν ως αποστολή να σταματήσουν τον Dracula ο οποίος έχει εξαπολύσει τον στρατό του κατά της ανθρωπότητας επειδή του σκότωσαν την γυναίκα. Οι βασικοί χαρακτήρες είναι υπέροχοι και συμπληρώνουν ομορφα ο ένας τον άλλον. Το Animation της σειράς είναι από τα πιο ομορφα πράγματα που έχω δει σε Animation και από αυτό και μόνο αξίζει κάποιος να το τσεκάρει αν αγαπά το είδος.Η μουσική και γενικά ότι ακουγέται στην σειρά είναι απλα άρτιο. Κάθε επεισόδιο έχει δράση και αρκετό αίμα! Πραγματικά πέφτει πολύ ξύλο σε αυτήν την σειρά και με κάθε ευκαιρία σου θυμίζει πως πρόκειται για ένα Animation ενηλίκων. Από εδώ και κάτω ακολουθούν Spoilers όποτε εσυ που δεν το έχεις δει σταματά την ανάγνωση άντε δες το και έλα για την συνέχεια!

spoilers

Season 1

Η πρώτη Season της σειράς λειτουργεί σαν πρόλογος με μόνο 4 επεισόδια ( 20 λεπτα πάντα ). Στην ουσία βλέπουμε την ιστορία του Dracula και γιατί ξεκινά πόλεμο προς την ανθρωπότητα. Μερικοί (όπως και εγώ) θα δείξουν κατανόηση καθώς κάποιοι ιερείς καίνε την γυναίκα του, η οποία είναι άνθρωπος, επειδή την θεωρούν μάγισσα ενώ στην πραγματικότητα είναι γιατρός. Ο Dracula βυθισμένος στην θλίψη του θα εξαπολύσει τον στρατό του στην ανθρωπότητα διψασμένος για εκδίκηση. Και κάπου εκεί η σειρά θα αρχίσει να μας γνωρίζει και τους βασικούς μας χαρακτήρες.

Ο κυνηγός Trevor Belmont, ο οποίος ανοίκει στον οικο Belmont. Έναν οικο που οδεύει στην εξαφάνιση με εκείνον να αποτελεί το τελευταίο μέλος του. Ο οίκος του έχει διωχθεί διότι είχε αρκετές γνώσεις στην εξολόθρευση τεράτων κάτι που έκανε πολλούς να πιστεύουν πως συνεργάζονται με πλάσματα του σκότους.

Ο Trevor θα βρει μια ομάδα νομάδων με το όνομα Speakers. Οι Speakers είναι αιρετικοί με αρκετές γνώσεις που ταξιδεύουν και διαδίδουν πληροφορίες στον κόσμο. Μαζί τους ζει και η Sypha η οποία έχει και γνώσεις μαγείας με την ίδια να χειρίζεται στοιχεία της φύσης. Ο Trevor και η Sypha θα αναζητήσουν τον ”sleeping soldier” ο οποίος σύμφωνα με την προφητεία θα ξυπνήσει για να τους σώσει απο τον στρατό του Dracula.

Και κάπως έτσι θα βρουν και τον Alucard ένα ημίαιμο βαμπίρ , συγκεκριμένα γιο του Dracula και της Lisa. Ο Alucard έχει ως σκοπό να σταματήσει τον πατέρα του προκειμένου να τιμήσει την μνήμη της μητέρας του η οποία δεν θα ήθελε μια τέτοια γενοκτονία να συμβεί. Κατι που άλλωστε έχει προσπαθήσει να κάνει αλλά απέτυχε και κάπως έτσι κατέληξε να κοιμάται στις κατακόμβες της πόλης Gresit μέχρι να τον βρουν οι άλλοι δύο και μαζί να ολοκληρώσουν την προφητεία.

Η 1η Season πολύ ομορφα ολοκληρώνεται με τους τρεις τους να ενώνονται για έναν ανώτερο σκοπό παρά τις μικρές διάφορες που έχουν. Γενικα η 1η Season λειτουργεί ως ένας ωραίος πρόλογος για αυτά που έρχονται, χωρίς βέβαια να λείπει η δράση από κάθε επεισόδιο.

Season 2

Η 2η Season κατά την γνώμη μου και η καλύτερη από τις τρεις έπαιξε σε δυο στρατόπεδα. Από την μια είχαμε την βασική τριάδα η οποία χωρίς κάποιο σχέδιο ξεκίνησαν την μάχη κατά του Dracula. Επειδή όμως και οι ίδιοι ήξεραν πως δεν έχουν ελπίδα ενάντια στις δυνάμεις του είδαμε μια επίσκεψη στον οικο Belmont. Εκεί οι χαρακτήρες μας εφοδιάστηκαν με όπλα και γνώσεις ώστε να βρίσκονται σε καλύτερη θέση όταν έρθει η στιγμή να πολεμήσουν τον Dracula. Η διαμονή τους στο υπερ εξοπλισμένο κελάρι του Trevor μας χάρισε ωραίες στιγμές ανάμεσα στους χαρακτήρες που ήρθαν αρκετά κοντά και σχημάτισαν μια όμορφη φιλια. Η μικρή κόντρα ανάμεσα σε Trevor και Alucard είναι απολαυστική και ευτυχώς δεν την τράβηξαν σε σημείο να κουράσει παρά χάρισε αρκετές αστείες στιγμές.

Όσο οι ήρωες μας ετοιμάζονται στον οικο Belmont παράλληλα βλέπουμε και τον Dracula στο κάστρο του αλλά όχι μόνο. Βλέπουμε και τους στρατηγούς του οι οποίοι εξίσου μοχθηρά βαμπίρ. Όχι τόσο έξυπνα όμως, ο Dracula μέσα σε ένα σωρό βαμπίρ πιο κοντά του έχει δυο σφυρηλατες που είναι άνθρωποι. Ο Hector και ο Isaac είναι άνθρωποι που έχουν ενταχθεί στον σκοπό του Dracula καθώς απεχθάνονται την ανθρωπότητα εξαιτίας του τρόπου που τους έχουν φερθεί οι άνθρωποι. Η ιδιότητα του σφυρηλατη δεν έχει να κάνει με όπλα, αντίθετος έχουν την ικανότητα να παίρνουν ψυχές από την κόλαση και να τις βάζουν σε νεκρά σώματα. Και κάπως έτσι ο Dracula ανακυκλώνει τον στρατό του.

Στην αυλή του όμως ξεσπά αναταραχή όταν εμφανίζεται η Carmilla η οποία έχει τα δικά της σχέδια και σπέρνει την διχόνοια στους στρατηγούς του Dracula που εν τέλη στρέφονται εναντίον του. Η Carmilla θέλει να πάρει την θέση του Dracula καθώς τον βλέπει ως έναν γερό με κατάθλιψη που τους οδηγεί σε μια μάχη χωρίς σκοπό. Σχεδόν τα καταφέρνει όταν παίρνει και τον Hector με το πλευρό της ωστόσο οι ήρωες μας θα της χαλάσουν τα σχέδια όταν η Sypha καταφέρνει να μεταφέρει το κάστρο του Dracula ακριβώς πάνω τους!

Και η μάχη ξεκινά με τους τρεις τους να εισβάλουν στο κάστρο και να σκοτώνουν τον έναν στρατηγό μετά τον άλλον μέχρι που έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσουν τον Dracula.Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για την ομάδα μας ωστόσο όταν ο Dracula έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον γιο του καταλαβαίνει ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Ο Alucard καταλαβαίνει πως ο πατέρας του έχει χαθεί την μέρα που πέθανε η μητέρα του και αποφασίζει να τον τελειώσει στην πιο δυνατή στιγμή της σειράς.

Η 2η Season κλείνει με έναν Alucard γεμάτο κατάθλιψη και μόνο του καθώς οι δυο του φίλοι τον αφήνουν υπεύθυνο του κάστρου αλλά και του οίκου Belmont και οι ίδιοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια νέα περιπέτεια. Από την άλλη η Carmilla μετατρέπει τον Hector σε σκλάβο της και υπόσχεται να κερδισει όσα θέλει. Μέσα σε μια Season 8 επεισοδίων η σειρά κατάφερε να μας γνωρίσει νέους χαρακτήρες, να ολοκληρώσει την εικόνα όσων υπήρχαν. Πρόσφερε επικές μαχες και έβαλε τα πολιτικά σκάνδαλα στον κόσμο των βαμπίρ με τεράστια επιτυχία. Και κάπως έτσι μπαίνουμε στην 3η Season.

Season 3

Η 3η Season κινήθηκε πολύ πιο διαφορετικά. Επένδυσε αρκετά στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και σε μερικά σημεία ήταν λίγο αργή . Ωστόσο είδαμε τέσσερα διαφορετικά Stories να εξελίσσονται παράλληλα,οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως η σειρά απέτυχε στο να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού για ακόμα μια φορά. Η σειρά χώρισε τους χαρακτήρες και έτσι κατάφερε να τους αναπτύξει με βάση τις ιστορίες που έχτισε. Για ακόμα μια φορά το Animation ήταν υπέροχο και η μουσική ανατριχιαστική . Η δράση δεν έλειψε απο κανένα επεισόδιο καθώς παντα θα βλέπαμε ενα μικρό μακελέιο στις παράλληλες ιστοριές μας. Αναλυτικότερα:

Είδαμε τον Hector στο βασίλειο της Carmilla και εκεί γνωρίσαμε τις τρεις αδερφές της δεύτερης όπου η καθεμία ήταν απολαυστικά μοχθηρή με την Lenore να κλέβει τις εντυπώσεις.

Ο Hector περνάει όλη την Season φυλακισμένος σε άθλια κατάσταση και η Lenore τον χειραγωγεί υπέροχα σε σημείο να την ερωτεύεται. Το μοχθηρό βαμπίρ όμως πετυχαίνει έτσι τον σκοπό της και τον κάνει το προσωπικό της Pet που θα φτιάξει τον στρατό που επιθυμεί η αδερφή της Carmilla για να ολοκληρώσει το σχέδιο της.

Από την αλλη είχαμε και την “σταυροφορία” του Issac ο οποίος ταξίδεψε αρκετά και μάζεψε τον στρατό που του χρειάζεται ώστε να εκδικηθεί τον χαμό του Dracula. Το Story του δεν με πολύ άγγιξε αν και είχε ωραία μηνύματα όσων αφορά την ανθρωπότητα και αν της αξίζει συγχώρηση. Η σειρά πετάει επιτυχημένα τέτοια διαλείμματα και από εκεί και πέρα σε βάζει σε προβληματισμούς καθώς μπορείς εύκολα να καταλάβεις και τις δύο πλευρές.

Οι κεντρικοί μας χαρακτήρες πέρασαν μια Season μακριά ο ένας από τον άλλον κάτι που τελικά άφησε τον Alucard σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από ότι το Finale της 2ης. Ο Alucard βίωσε την μοναξιά, την θλίψη από το πένθος του, ώσπου μπήκαν στην ζωή του δύο αδέλφια ο Taka και η Sumi. Τα δύο αδέλφια τον ψάχνουν για να τα εκπαιδεύσει στο να σκοτώνουν βαμπίρ καθώς θέλουν να σκοτώσουν την Cho μια από τις στρατηγούς του Dracula που έχει ήδη πεθάνει. Τα αδέλφια δεν το γνωρίζουν αυτό βέβαια οπότε όταν το μαθαίνουν μένουν με τον Alucard ώστε να τους προετοιμάσει για την επόμενη φορά που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια απειλή σαν την Cho. Ο Alucard βρίσκει νέους φίλους επιτέλους περνάει καλά ξανά και τότε όλα χαλάνε .

Τα δύο αδέλφια καθώς έχουν βιώσει την προδοσία και την εκμετάλλευση πολλές φορές θεωρούν πως ο Alucard τους κρύβει πράγματα. Τον παρασύρουν σε ένα όργιο και τον παγιδεύουν. Εκείνος προσπαθεί να τους μεταπείσει αλλά είναι αργά. Το σπαθί του εμφανίζεται και σκοτώνει τα δύο αδέλφια με την Season να αφήνει τον Alucard πληγωμένο αλλά και στο πιο σκοτεινό σημείο που έχει βιώσει. Η τύχη δεν του χαμογέλασε και φαίνεται πως το μόνο που θέλει είναι μια καλή παρέα για να στηριχτεί. Η νέα Season θα τον βρει σε σκοτεινά μονοπάτια και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Για το τέλος άφησα την ιστορία της Sypha και του Trevor οι οποίοι ταξιδεύουν και αναζητούν νέες περιπέτειες. Οι δυο τους είναι ένα αχτύπητο δίδυμο και επίσημα ζευγάρι. Αν κάτι ξεχώρισα από την ιστορία τους για φέτος θα επέλεγα δυο πράγματα. Αρχικά την χημεία των χαρακτήρων που ενώ είναι τόσο διαφορετικοί ταιριάζουν απίστευτα και το ποσό απίστευτα Badass είναι η Sypha.

Οι δυο τους θα φτάσουν σε μια πόλη στην οποία τίποτα δεν πάει καλά. Οι ιερείς της πόλης έχουν υπνωτιστεί από ένα τέρας το οποίο έχει ως σκοπό να ανοίξει την πύλη της κολάσεως και να επαναφέρει τον Dracula στην ζωή. Οι ιερείς καταφέρνουν να προκαλέσουν πανικό στην πόλη η οποία στο τέλος καταστρέφεται σχεδόν ολοκληρωτικά όταν η πύλη της κόλασης ανοίγει. Στο πλευρό τους θα βρεθεί ένας ιδιότροπος μάγος ο οποίος ψάχνει την πύλη για να φέρει πίσω ένα δικό του άτομο. Στην τελική μάχη θα παίξει τεράστιο ρόλο και όταν ο Dracula σχεδόν επιστρέψει ο Saint Germain θα ελέγξει την πύλη και θα βρει το άτομο που ψάχνει, με τον ίδιο να εγκλωβίζεται μέσα στην πύλη με την υπόσχεση να ξαναβρεί την ομάδα μας.

Οι χαρακτήρες μας θα ανακαλύψουν και το σκοτεινό μυστικό του δικαστή της πόλης ο οποίος για δικούς του λόγους σκότωνε παιδακια και έτσι θα εγκαταλείψουν την περιοχή και θα τελειώσει η Season. Η ιστορία τους μπορώ να πω πως λειτούργησε όμορφα όσων αφορά το μυστήριο και την παρουσίαση των δυο κεντρικών χαρακτήρων. Ωστόσο με το τέλος της φαίνεται σαν να μην υπήρχε κάποιο νόημα σε όλα αυτά παρά να φέρουν σε χειρότερη ψυχολογική κατάσταση τους χαρακτήρες μας.

Αυτό σίγουρα δούλεψε με επιτυχία. Η 3η Season διάλεξε ένα διαφορετικό μονοπάτι αφήγησης και ενώ δεν με έκανε να χάσω το ενδιαφέρον μου καθώς την σκέφτομαι δεν πιστεύω πως πρόσφερε κάτι ουσιώδες για τους τρεις κεντρικούς χαρακτήρες. Αντίθετα απόλαυσα αρκετά το Story του Hector και τις νέες του γνωριμίες. Αναμένω νε αγωνία την 4η Season για να δω πως θα ενωθούν τα κομμάτια αυτού του παζλ και ποιος θα υπερισχύσει στο τέλος. Η σειρά δεν έχει επίσημα ανανεωθεί αλλά το Castlevania θεωρείτε τεράστια επιτυχία όποτε αν το Netflix το έκοβε θα υπήρχε τεράστια δυσαρέσκεια από το κοινό. Ευχαριστώ ένα φτάσατε μέχρι αυτό το σημείο περιμένω τις δικές σας εντυπώσεις!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ