Chernobyl – Review

από Shadow
0 σχολιο 539 προβολές

Σίγουρα στην ζωή μας όλοι έχουμε ακούσει για το απίστευτο δυστύχημα του Τσερνόμπιλ που οι επιπτώσεις του ακόμα και σήμερα είναι στις ζωές μας.

chernobyl-explosion

Το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα αρ. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας. Το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων, διατάραξε σοβαρότατα τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στις γύρω περιοχές και είχε σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία.

Από το ατύχημα πέθαναν επιτόπου δυο από τους εργάτες του σταθμού. Μέσα σε τέσσερις μήνες, από τη ραδιενέργεια και από εγκαύματα λόγω της θερμότητας, πέθαναν 28 πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος και διαπιστώθηκαν 19 επιπλέον θάνατοι ως το 2004. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι επηρεάστηκε η υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια. Οι ποσοστιαίες αυξήσεις των καρκίνων ήταν άνω του 15% στους πληθυσμούς που εκτέθηκαν, με χιλιάδες θανάτους από καρκίνο και λευχαιμία να συνδέονται με το ατύχημα.

chernobyl-hbo-tv-show

Αυτή την καταστροφή θέλει να μας μεταφέρει και η μίνι σειρά του HBO με τον αντίστοιχο τίτλο “Chernobyl”. Η σειρά μας διηγείται τα γεγονότα και τις ενέργειες που έγιναν μετά την έκρηξη του αντιδραστήρα. Σίγουρα η λιγοστή γνώση της εποχής αλλά και το πολιτικό καθεστώς που επικρατούσε, κόστισαν αρκετά στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

chernobyl-review

Το Chernobyl είναι μία σειρά κυρίως ιστορική και σε πολύ μεγάλο ποσοστό βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα αλλά και πρόσωπα της καταστροφής. Σίγουρα η μυθοπλασία και η μυθολογία σε κάθε σειρά χρειάζεται αλλά στην συγκεκριμένη είναι ελάχιστα παρούσα. Τα αποτελέσματα μίας τέτοιας καταστροφής στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, κάθε άλλο παρά προσπάθησε να κρύψει το HBO καθώς αρκετές σκηνές με ανθρώπους μολυσμένους με ραδιενέργεια σίγουρα μένουν στο μυαλό. Πολλές εικόνες καταστροφής που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως όσοι πήραν μέρος στην αντιμετώπισή της, πως μπόρεσαν να συνεχίσουν την ζωή τους.

chernobyl-serie-review

Η μίνι σειρά του HBO ολοκληρώθηκε με 5 ωριαία (περίπου) επεισόδια και δικαίως αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό αποσπώντας εξαιρετική βαθμολογία και στο IMDB αλλά και στον τύπο. Ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν η ανθρώπινη αμέλεια ή ήταν η κακιά στιγμή; Ένα είναι σίγουρο πως αξίζει να την δείτε και να αναρωτηθείτε αν όντως οι άνθρωποι αξίζουμε τελικά όσα μας συμβαίνουν!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.


guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα