Χρειαζόμαστε 2η season Βatwoman?

από Catherine
0 σχολιο 551 προβολές

Ευρισκόμενη συνήθως στη σκιά του παγκοσμίου φήμης Batman, η Batwoman είναι τώρα αντικείμενο αντιπαράθεσης. Πολλοί fans σε διαδικτυακές συζητήσεις τους είναι αναποφάσιστοι σχετικά με τη σύνεχεια της σειράς. Αξίζει μια 2η σεζόν ή θα ήταν καλύτερο να ολοκληρωθεί στη πρώτη, όπως άλλες σειρές? Ο Batman είναι παγκοσμίως γνωστός, χωρίς απαραίτητα να τον γνωρίζουν μόνοι οι fans σούπερ ηρώων και κόμιξ. Πολλοί ωστόσο, δεν έχουν ιδέα ή δεν γνωρίζουν πολύ καλά, ποια είναι η Batwoman. Σύμφωνα με το μύθο,η Batwoman (Kate Kane) είναι μια ισχυρή γυναίκα από τη διάσημη πόλη Gotham. Γεννημένη σε πολύ εύπορη οικογένεια και ποτέ δεν επιδίωκε να γίνει αυτόκλητη τιμωρός, αλλά οι συνθήκες γύρω της την έκαναν.

Η Kate Kane σπούδαζε σε μια στρατιωτική σχολή και είχε μια στρωμένη ζωή, τουλάχιστον μέσω των διασυνδέσεων του πατέρα της. Ο πατέρας της, Jacob Kane, είναι ο τυπικός πλούσιος άνθρωπος, που προσπαθεί να προσφέρει υλικά στην οικογένειά του, αν και δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τίποτα άλλο. Όπως όλοι οι άλλοι πλούσιοι στο Gotham, ο Jacob Kane μισεί τους μασκοφόρους τιμωρούς τους οποίους θεωρεί εμπόδιο στην ευημερία και απειλή για την περιουσία του. Ξαναγυρνάμε στην Kate. Η φοίτησή της στη στρατιωτική σχολή δεν πηγαίνει καλά και και ανέντιμα διαγράφεται από εκεί. Αυτή η διαγραφή έρχεται μετά από χρόνια βάναυσης εκπαίδευσης που αλλάζουν την προσωπικότητά της. Όταν έφυγε από το σπίτι για να σπουδάσει στη στρατιωτική σχολή, η Kate ήταν ένα ευγενικό και αθώο κορίτσι. Παρ ‘όλα αυτά, με την επιστροφή της, έγινε μια άγρια ​​και δυνατή προσωπικότητα.

Η γέννηση της Batwoman

Μετά την αποβολή της από τη στρατιωτική σχολή, η Kate επιστρέφει στο σπίτι της στο Gotham. Εκεί βρίσκει τον πατέρα της στόχο μιας συμμορίας. Η συμμορία Alice In Wonderland έχει βάλει στο μάτι τον πατέρα της Jacob και την εταιρεία security του. Όπως και όλες οι άλλες συμμορίες στο Gotham, ο λόγος αυτής της στοχοποίησης είναι η περιθωριοποίηση των φτωχών και η λανθασμένη αίσθηση προνομίων των πλουσίων. Η συμμορία Alice In Wonderland  απαγάγει την καλύτερη υπάλληλο της εταιρείας security, τη Sophie Moore. Η Sophie είναι η πρώην σύντροφος της Kate για την οποία η Kate εξακολουθεί να έχει συναισθήματα. Σε αυτό το σημείο η Kate μεταμορφώνεται σε αυτό που ο πατέρας της μισεί περισσότερο. Γίνεται η αυτόκλητη τιμωρός του Gotham.
Σύμφωνα με πηγές, η Batwoman στη 2η σεζόν θα προσπαθεί να συνεχίσει το θρύλο του χαμένου ξαδέρφου της Bruce Wayne (Batman). Θα τη βοηθήσουν η ετεροθαλή αδελφή της Mary και ο βοηθός της Luke Fox.

Πώς πάει η πρώτη σεζόν?

Η πρώτη σεζόν, που προβάλλεται από το δίκτυο CW έχει από τις πιο χαμηλές βαθμολογίες (3.4/10 στο IMDb). Ο αριθμός των θεατών της δεν είναι εξίσου ευχάριστος, καθώς η σειρά έχει μόλις 1,15 εκατομμύρια τηλεθεατές στην κατηγορία 18-49. Μερικοί μπορεί να το θεωρήσουν ένα αργό ξεκίνημα. Η βαθμολογία και ο αριθμός των θεατών δείχνει όμως μια ανησυχητική πτωτική τάση. Σε σύγκριση με άλλες εκπομπές της DC, η Batwoman δεν έφτασε στα ποσοστά των άλλων σειρών στη εναρκτήρια σεζόν τους.

Ενώ οι επιφυλακτικοί παραδέχονται ότι η εκπομπή δεν είχε τεχνικά τρομερές ελλείψεις, μεγάλο μέρος της αποδοκιμασίας τους απορρέει από το γεγονός ότι αντιγράφει σε πολλά σημεία τον Batman. Σε μια πόλη όπου οι δύο πιο σημαντικοί χαρακτήρες, ο Joker και ο Batman έχουν επικρατήσει επί μακρόν, η εισαγωγή ενός τρίτου χαρακτήρα δεν ευχαρίστησε πολλούς οπαδούς. Πολλοί fans της DC συμφωνούν ότι η ηρωίδα καλύτερα να έμενε μόνο στα κόμιξ ή να εμφανιζόταν περιστασιακά σε κάποια άλλη σειρά. Παρόλα αυτά, όπως υποστηρίζουν άλλοι, άξιζε έστω μια δοκιμαστική προσπάθεια η Batwoman ως βασική εκπρόσωπος του DCU.

Αξίζει μια δεύτερη σεζόν?

Αυτή η ερώτηση έχει ανάλογη επιδοκιμασία και αποδοκιμασία. Η Batwoman ήταν ένας τρόπος εισαγωγής περισσότερων γυναικών σούπερ ηρωίδων στο δίκτυο της DC. Αρχικά, είχε αρκετή υποστήριξη και πολλοί άνθρωποι την παρακολούθησαν από περιέργεια. Αν και οι comic fans της DC γνωρίζουν την τελική ιστορία, εξακολουθούσαν να παρακολουθούν για να δουν ποια νέα ανατροπή θα προκύψει. Η μερίδα θεατών που αναζητούσε κάποια τέτοια ανατροπή, τελικά απογοητεύτηκε από την πρώτη σεζόν. Αν μη τι άλλο, η πρώτη σεζόν είναι λιτή και πολύ γνώριμη. Σε μερικά από τα φόρουμ των fans, πολλοί μπορούσαν να προβλέψουν την επόμενη κίνηση και τη συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο.

Οι αξιολογήσεις των τηλεοπτικών προγραμμάτων εξαρτώνται ιδιαίτερα από τα συναισθήματα των θεατών. Όσο πιο αρνητικό το συναίσθημα, τόσο πιο χαμηλές οι αξιολογήσεις. Και εκεί είναι που όλα πήγαν στραβά με τη Batwoman. Αυτό το αρνητικό συναίσθημα τελικά καθόρισε την εκπομπή. Σύμφωνα με πηγές, οι βαθμολογίες μειώθηκαν ταχύτατα. Αυτό που αρχικά ήταν ενθουσιασμός παρακολούθησης της σειράς, γρήγορα εξελίχθηκε σε μια προσπάθεια αποδοκιμασίας της. Το δίκτυο CW, ωστόσο, συνεχίζει την εκπομπή και η πρώτη σεζόν σε 6 επεισόδια ολοκληρώνεται.

Πρόσφατα, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο μέλλον της σειράς. Ο κύριος παράγοντας πίσω από αυτές είναι η κίνηση από το δίκτυο CW να ανανεώσει τη Batwoman για δεύτερη σεζόν. Οι ένθερμοι θεατές επιδοκίμασαν αυτή την επιλογή και ανυπομονούν για την ανάσταση της σειράς. Από την άλλη πλευρά, όσοι αποδοκίμασαν τη σειρά επιδιώκουν να κόψουν τα φτερά της 2ης σεζόν. Είναι θέμα χρόνου να φανεί ποια πλευρά θα κερδίσει στην πορεία, αλλά μέχρι τώρα,επίσημα η σειρά συνεχίζεται…

(TL;DR) Ετυμηγορία

Αν και ίσως εκληφθεί θετικά η δεύτερη σεζόν της σειράς επειδή όλες οι superhero σειρές του Arrowverse συνδέονται σε ένα σημείο, αυτή θα ήταν λάθος. Η Batwoman δεν θα φτάσει ποτέ στο επίπεδο του Batman. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι η αφόρμηση της Batwoman δεν είναι τόσο πειστική όσο αυτή του Bruce Wayne, (AKA Batman). Κατά τη γνώμη μας, η Batwoman δεν αξίζει μια δεύτερη σεζόν. Μάλιστα η πρώτη σεζόν θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για δημιουργία βαρετών superhero σειρών στο τέλος. Οι θεατές αναζητούν ενδιαφέρουσες ανατροπές, τις οποίες η Batwoman δεν προσφέρει. Το γεγονός ότι η σειρά προσπαθεί να αναδείξει μια LGBTQ+ ταυτότητα, κάτι πρωτόγνωρο για τα τηλεοπτικά δεδομένα αυτού του είδους, δεν αρκεί για να σώσει την όποια κατάσταση της συνολικά.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ