Conversations with Friends: Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 358 προβολές

Mόλις 2 χρονιά μετά το Normal People, άλλο ένα βιβλίο της Sally Rooney μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από τα δίκτυα BBC Three/Hulu. Αυτή τη φορά, ο λόγος για το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Conversations With Friends. Το δημιουργικό επιτελείο του Normal People  επιστρέφει και εδώ, συμπεριλαμβανομένων του σκηνοθέτη Lenny Abrahamson (Room, Frank) και της σεναριογράφου Alice Birch (Succession, Lady Macbeth). Όμως η ίδια η συγγραφέας, η Rooney δεν συμμετέχει στη τηλεοπτική εκδοχή του βιβλίου της και ίσως αυτό εξηγεί τη χλιαρότερη αποδοχή του Conversations With Friends.

Υπόθεση

Η σειρά εστιάζει στις Frances και Bobbi, που τις υποδύονται η Alison Oliver και η Sasha Lane ( Loki) αντίστοιχα, δύο τελειόφοιτες φοιτήτριες του Trinity College και πρώην ερωτικές συντρόφους, που πλέον συνεργάζονται και καλλιτεχνικά. Σε μία από τις ερμηνείες του συναντούν την πετυχημένη συγγραφέα Melissa Conway (Jemima Kirke) και λίγο αργότερα γνωρίζουν και τον ηθοποιό σύζυγό της Nick (Joe Alwyn). Οι Frances και Nick αναπτύσσουν ένα παράνομο δεσμό, που προσπαθούν να διατηρήσουν κρυφό.

Γενικές Εντυπώσεις

Ερμηνείες/Χαρακτήρες

Oι ερμηνείες είναι ως επί το πλείστον ηλεκτρισμένες, ιδιαίτερα της Alison Oliver ως Frances, η οποία συχνά αισθάνεται αποκλεισμένη και αποκομμένη από τον έξω κόσμο πριν γνωρίσει τον Nick. Για έναν ρόλο που είναι συχνά σιωπηλός, η Oliver εντυπωσιάζει στο ντεμπούτο της στην οθόνη και δεν θα ήταν έκπληξη αν η σειρά είναι το πρώτο βήμα της για μεγαλύτερα πράγματα. Το μυθιστόρημα Conversations With Friends  ίσως έχει δυσκολότερη τηλεοπτική προσαρμογή, καθώς ασχολείται με θέματα όπως η μητρότητα, η μονογαμία και η ψυχική υγεία.

Η Sasha Lane και η Jemima Kirke είναι επίσης δυνατά στοιχεία της σειράς, αν και ίσως εκπληκτικά πιο παραγκωνισμένες στο παρασκήνιο σε μεγάλο μέρος της πλοκής. Η σειρά εστιάζει κυρίως στην Frances και άλλους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Η Lane υποδύεται τη Bobbi σαν μια γυναίκα δυναμική, απρόβλεπτη και εκρηκτική, αλλά σαφώς συμπονετική και τρυφερή, που τη γνωρίζουμε καλύτερα μέσω της σχέσης της με την Frances και της εκκολαπτόμενης φιλίας με τη Melissa. Η Kirke δίνει μια αξιόλογη ερμηνεία ως Melissa ταυτόχρονα ψυχρή και προκλητική, αφήνοντας το κοινό να μαντέψει τι ξέρει. Αποδεικνύεται μια μαγευτική παρουσία στην οθόνη και είναι κρίμα που δεν εμφανίζεται περισσότερο και ίσως έχει το μικρότερο ρόλο του κύριου cast. Ο Joe Alwyn αν και δεν έχει τη καλύτερη ιρλανδική προφορά, αποτυπώνει καλά την απαιτούμενη φυσική οικειότητα που απαιτείται στις σκηνές με την Olive, αν και ίσως είναι πολύ συνεσταλμένος ως Nick, φαινομενικός ντροπαλός και αμήχανος κάποιες φορές.

Τεχνικά Χαρακτηριστικα

Άλλα αξιόλογα στοιχεία είναι η φωτογραφία και η σκηνοθεσία με τους Abrahamson και Leanne Welham να σκηνοθετούν από 6 επεισόδια. Η μουσική υπόκρουση είναι επίσης ενδιαφέρουσα με μια επιλογή τραγουδιών, που βοηθούν στην απεικόνιση της προσωπικότητας των τεσσάρων κύριων πρωταγωνιστών. Ένα μειονέκτημα της σειράς, ίσως είναι η διάρκειά της. Με 12 επεισόδια της μισής ώρας η πλοκή εκτυλίσσεται αργά και με τη Frances στο επίκεντρο, ενίοτε ξεχειλώνει η πλοκή, παρά τις αξιόλογες ερμηνείες. Δεδομένων ορισμένων θεματικών του βιβλίου, ίσως μερικά από τα εμπόδια επικοινωνίας και το βάθος του μυθιστορήματος χάθηκαν κάπου στην τηλεοπτική προσαρμογή.

Tελική Ετυμηγορία

Το Conversations With Friends έχει δική του υπόσταση και καλύτερα να μην αξιολογείται συγκριτικά με το Normal People, επειδή μοιράζονται της ίδια συγγραφέα, ύφος και ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Οι ερμηνείες είναι προσεγμένες και η σειρά ασχολείται με ποικίλες θεματικές, αν και επιδερμικά ενίοτε. Τελικά, μπορεί να δυσκολευτεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού και στα 12 επεισόδια του. Οι φανς της Sally Rooney πιθανότατα θα απολαύσουν τη σειρά. Εάν και αυτή η σειρά αποδειχθεί επιτυχία, φαίνεται αναπόφευκτο το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά της Beautiful World, Where Are You? να αποκτήσει τη δική του τηλεοπτική μεταφορά.

Ο δικός σας Βαθμός

Μέσος Όρος / 5. Ψήφοι:

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ