Crisis on Infinite Earths: Mέρος 4ο & 5ο Review

από Catherine
0 σχολιο 521 προβολές

Τη τελευταία φορά που είδαμε τους 7 Paragons -Batwoman, Flash, Supergirl, Sara, J’onn, Ryan και τον άθλιο Lex Luthor- το multiverse είχε καταστραφεί και ήταν απομονωμένοι στο μοναδικό μέρος- άτρωτο από μια επίθεση του Anti-Monitor: Το Vanishing Point. Fast forward αρκετούς μήνες μετά και οι Paragons είναι ακόμα εκεί χωρίς τρόπο διαφυγής. Η προσπάθεια του Barry να χρησιμοποιήσει τη Speed ​​Force και των Lex και Ryan τη τηλεμεταφορά, αποτυγχάνουν και αφήνουν τους ήρωες χωρίς επιλογές. Μέχρι που εμφανίζεται ο Oliver στο νέο ρόλο του ως Spectre. Τους ενημερώνει πως η Speed Force είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής από το Vanishing Point. Επίσης πως περιμένει να κινητοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν τον ενορχηστρωτή της Kρίσης.

Mέρος 4ο: Ο θάνατος

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, το 4ο μέρος του crossover βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του Arrow. O Oliver έχει ένα μεγάλο μερίδιο προβολής, αν και παραμένει ένα μέρος του συνόλου. Όπως και σε κάθε είδους διαφυγής και τρομαχτικής πρόκλησης,έτσι και εδώ, οι πρωταγωνιστές χωρίζονται. Οι Kara, Lex και Ryan πηγαίνουν 10.000 πίσω στο χρόνο για να πείσουν τον Mar Novu να μην συνεχίσει το πείραμα, όπου ο Anti-Monitor αποκτά πρόσβαση στο “δικό μας” multi-verse. Παράλληλα άλλοι ήρωες χάνονται στο Speed ​​Force και ο Barry πρέπει να αναζητήσει τους Paragons, χρησιμοποιώντας τις αναμνήσεις του στην εύρεση των χαμένων συντρόφων.

Πλοκή

Η επανεξέταση όλων αυτών των αναμνήσεων και γεγονότων, αν και όχι κάτι πρωτότυπο, μπορεί να είναι μια ισχυρή βάση για τη πλοκή. Για παράδειγμα, κάτι ανάλογο συνέβη στο Avengers: Endgame. Το 4ο μέρος της Κρίσης ήταν το κύκνειο άσμα του Oliver (για πραγματική αυτή τη φορά). ‘Ίσως, θα ήταν καλύτερα να βασιστεί σ’ αυτές τις νοσταλγικές στιγμές, υπενθυμίζοντας μας τις δοκιμασίες και τα βάσανα ενός σουπερήρωα και πώς συνδέθηκε με τους υπόλοιπους.
Αντ ‘αυτού, όλα έρχονται άμεσα και βεβιασμένα,ζημιώνοντας κάτι που θα μπορούσε να ήταν ξεχωριστό. Αν είχαν εξαλείψει την περιττή και αναποτελεσματική ένταση ολόκληρης της σκηνής Kara / Lex / Ryan, αυτά τα μηνύματα, θα μπορούσαν χρονικά να αναπτυχθούν λογικά. Δυστυχώς, ολόκληρο το subplot είναι σπατάλη χρόνου. Αν και ο Ryan αποδεικνύει την την αξία του με το να πείσει τον Mar Novu να μην “πειραματιστεί”,είναι τελικά μάταιο καθώς κάποια άλλη εκδοχή του Novu συνεχίζει με το πείραμα ολικού αφανισμού.

Δράση

Αλλά όσο οι αφηγηματικές αποφάσεις παρεμποδίζουν την προτελευταία δόση της Κρίσης, το ίδιο συμβαίνει και με τη δράση. Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο χρόνο και τον οικονομικό προϋπολογισμό, είναι κατανοητό ότι οι σειρές του CW δεν πρόκειται να έχουν το CG μιας ταινίας ή μια μεγάλης σειράς όπως του GoT ή του Mandalorian. Η καταπολέμηση μιας ομάδας στρατιωτών -δαιμόνων Παραφρόνων από το Ηarry Potter (?) (κάτι που, δυστυχώς, τριπλασιάζεται στο φινάλε) αναδεικνύουν τα ψεγάδια ακόμα περισσότερο. Έτσι, το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα είναι κατά τη διάρκεια της τελικής μάχης μεταξύ Spectre και Anti-Monitor, όπου ο πρώτος θέλει να «φωτίσει τη σπίθα» προς την Αναγέννηση του multiverse. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σκηνή, που επισκιάζει τα απογοητευτικά σκηνικά και τα συμβάντα που λαμβάνουν χώρα γύρω της. Όμως, σε αυτή την “Αναγέννηση” βρίσκεται ίσως η μεγαλύτερη απώλεια ολόκληρης της Κρίσης.

“The dead are at peace. The real heroes are the ones who have to keep going.”

Οι fans του Arrow γνωρίζουν τη μοίρα του Oliver εδώ και αρκετό καιρό, έτσι ήταν προετοιμασμένοι για τον τελικό σκοπό του. Όμως, ο θάνατός και η ανάστασή του νωρίτερα στην Κρίση αφαιρούν τον αντίκτυπο στους Barry και Sara, καθώς εκείνος πεθαίνει. Είναι κρίμα γιατί ένας ήρωας αυτού του διαμετρήματος αξίζει μια καλύτερη σκηνή θανάτου και όχι μια επιφανειακή εκδοχή της.

Μέρος 5ο: Αναγέννηση

Αν το 4ο Μέρος ήταν το τέλος,τότε το 5ο είναι η αρχή ή μια Αναγέννηση. Περιέργως, ξεκινάει με την Kara και την έκπληξή της με την ενάρετη μεταστροφή του Lex Luthor (φαινομενικά). Η δυναμική της Melissa Benoist εδώ – και σε όλο το crossover συνολικά – είναι προβληματική και σχεδόν επανεξετάζεται ο ρόλος της Supergirl. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Γη των ήρωών μας- Flash, Batwoman, Black Lightning, Supergirl και Legends – είναι πλέον μία, η Earth-Prime. Ανακαλύπτουμε αργότερα ότι υπάρχουν ακόμα και άλλοι γαίες εκεί έξω, ενώνοντας όλο το DCU (το καλύτερο από το οποίο είναι το τρομερό απόσπασμα των Green Lantern Corps από τη Γη-12). Η ένωση των των πρωταρχικών μας ηρώων στην ίδια Γη διευρύνει την ικανότητα των συγγραφέων να δημιουργήσουν έναν πιο συνεκτικό κόσμο, προσφέροντας μικρότερα crossovers μεταξύ χαρακτήρων.

Η πρεμιέρα των Legends of Tomorrow

Το 5ο μέρος είναι ταυτόχρονα και το 1ο επεισόδιο του 5ου κύκλου Legends of Tomorrow. Eπομένως η Sara, ούσα η αρχηγός των Θρύλων, έχει ηγετική θέση και στο φινάλε της Κρίσης. Η Caity Lotz έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η ερμηνεία της στο 5ο μέρος το επιβεβαιώνει. Δυστυχώς, η ιστορία της (και του Barry) δεν μπορεί να σώσει τη συνολική αστάθεια του φινάλε, όπου, παρά την θυσία του Oliver, πρέπει να αντιμετωπίσουν ΠΑΛΙ τον Anti- Monitor και τους Παράφρονές τους. Αν και η αφήγηση είναι λογική, από την εξιστόρηση λείπει ροή. Έτσι μπερδεύεται αυτό που θα μπορούσε να ήταν ένα επικό τέλος σε αυτό που ήταν -μέχρι στιγμής- το πιο διασκεδαστικό crossover που είχε ποτέ το CW. Η απόφαση να πάει μεγεθυνθεί – κυριολεκτικά – η τελική μάχη είναι άλλη μια κακή επιλογή. Ως αποτέλεσμα, αναδεικνύονται οι ελλείψεις και χάνεται η ευκαιρία να επικεντρωθούμε στους ήρωες και όχι στη μάζωξη. Δεν είναι κακό φινάλε, καθαυτό, και μερικά από τα πιο cheesy στοιχεία (για παράδειγμα, ο γιγαντιαίος Beebo) είναι της λογικής των Legends. Όμως, αυτό θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό εάν είχε αντιμετωπιστεί ο Anti-Monitor νωρίτερα και στο φινάλε οι πρωταγωνιστές προσαρμόζονταν στις αλλαγές της νέας τους κανονικότητας.

Tελική Ετυμηγορία

Παρά τα ελαττώματά της, το Crisis on Infinite Earths είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές αλληλουχίες επεισοδίων. Από τα θαυμάσια Εaster Eggs ( Ezra Miller ‘Barry Allen’ cameo!), σε μερικά ισχυρά θέματα σχετικά με τη φιλία, τη θυσία και την οικογένεια, η Κρίση δείχνει ότι το σύμπαν του CW, παρά τα μειονεκτήματά του, συνεχίζει να βελτιώνεται. Πάντα θα υπάρχει ένα επίπεδο δυσπιστίας σε αυτές τις σειρές, που δεν έχουν καμία σχέση με τη φύση τους και ενώ το φινάλε δεν κολλάει, εδραίωσε την Κρίση ως το καλύτερο από τα crossovers της CW . Το πιο σημαντικό, ακόμη και μετά το τέλος του Arrow (τουλάχιστον την έκδοση του Stephen Amell) η Κρίση δείχνει ότι, αν και δεν είναι μια ολική επαναφορά, δίνει προσδοκίες για ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον. Μια αναγέννηση, αν θέλετε….

Crisis on Infinite Earths – Μέρος 4 & 5:  6.5/10

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ