Cursed Films: Αναλύοντας τις “καταραμένες ταινίες”- Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 652 προβολές

Όλοι όσοι αγαπούν τις ταινίες τρόμου, κάπου και κάποτε γοητεύθηκαν από ιστορίες καταραμένων ταινιών. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, δεκάδες θεωρίες δαιμονικής κατοχής και εξορκισμών στα πλατό ταινιών κατακλύζουν το διαδίκτυο και έτσι είναι εύκολο να περάσετε αρκετές ώρες διαβάζοντας για τις ατυχίες διάφορων χολιγουντιανών παραγωγών . Αυτή είναι ουσιαστικά η υπόθεση πίσω από τη σειρά ντοκιμαντέρ, Cursed Films, διάρκειας πέντε επεισοδίων και δημιούργημα του σκηνοθέτη Jay Cheel.

Κάθε επεισόδιο αναλύει μια διαφορετική ταινία και τις διαβόητες ιστορίες πίσω από τη φήμη τους, είτε θεωρούνται σατανικές ή υπερφυσικής προέλευσης ή απλά πολύ σοβαρές ανθρώπινες τραγωδίες. Για παράδειγμα, ενώ ο τόνος του επεισοδίου για τη ταινία The Omen βασίζεται έντονα στην ιδέα του κατά πόσον οι κατάρες και οι δαίμονες είναι πραγματικοί, το επεισόδιο για τη ταινία Twilight Zone: The movie έχει μια πιο σοβαρή προσέγγιση, που παραπέμπει σε ντοκιμαντέρ εγκληματολογίας.

Η σειρά περιγράφει τις ιστορίες αυτών των φαινομενικά «καταραμένων ταινιών» με τη βοήθεια ενός ενδιαφέροντος συνδυασμού σχολιαστών, τόσο συντελεστών των ταινιών όσο και ειδημόνων . Υπάρχουν μερικά σημαντικά ονόματα, όπως ο σκηνοθέτης Richard Donner  συζητά ειλικρινά για τη ταινία The Omen και η Linda Blair αφηγείται την εμπειρία της στο πλατό του Exorcist. Όμως τις περισσότερες φορές τοποθετούνται εμπειρογνώμονες ταινιών τρόμου και ακαδημαϊκοί σχετικά με τη φύση αυτών των υπερφυσικών φαινομένων. Ο Cheel ισορροπεί επιτυχώς μεταξύ διερεύνησης των λεπτομερειών αυτών των γνωστών ιστοριών για τους αρχάριους θεατές, ενώ διατηρεί επίσης το ρυθμό και την ενδελεχή αναζήτηση για όσους θεατές γνωρίζουν ήδη τα βασικά.

Linda Blair

Η σειρά είναι εξαιρετική καθώς αγγίζει τα πραγματικά συναισθήματα πίσω από αυτές τις άθλιες ιστορίες, αφού πολλοί συντελεστές συγκινούνται. Αντίθετα, το Cursed Films σε κάποια σημεία αποπροσανατολίζει, καθώς εστιάζει σε υπερφυσικές δραστηριότητες και όχι στο παρασκήνιο της κάθε ταινίας. Μερικά επεισόδια έχουν σαφώς πλούσιο υλικό, π.χ. το επεισόδιο για τη ταινία Poltergeist είναι χαρακτηριστικό της σειράς – ενώ άλλα αγωνίζονται να γεμίσουν το χρόνο διάρκειας του επεισοδίου (π.χ The Twilight Zone).

Παρά τις περιστασιακές αδυναμίες του, το Cursed Films κάνει μια εξαιρετική δουλειά συνδυάζοντας τη παρουσίαση των ιστοριών και της μακάβριας ίντριγκας των πιο εντυπωσιακών λεπτομερειών τους. Δυνατό σημείο της σειράς είναι η αναγνώριση της δημοφιλίας “καταραμένων” ιστοριών. Απαντά στο κοινό όμως με την εξερεύνηση του πραγματικού αντίκτυπου αυτών των ιστοριών. Ο Cheel έχει δημιουργήσει μια συναρπαστική σειρά για παρασκηνιακές ιστορίες, που θα συναρπάσουν τους fans των ταινιών τρόμου και πιθανώς θα “τρομοκρατήσουν”εκείνους που, όπως σημειώνει ένας από τους επιστήμονες, ενδίδουν στην τάση του ανθρώπινου εγκεφάλου για μοτίβα.

Tελική Ετυμηγορία

Μπορεί να μην έχει πάντα την αναγκαία ηθική ευλυγισία και σίγουρα χάνει περιστασιακά το προσανατολισμό του για να εξερευνήσει τις πιο τρελές γωνιές του fandom ταινιών τρόμου, αλλά, το Cursed Films είναι μια καταπληκτική εξιστόρηση ορισμένων σκοτεινών κεφαλαίων της ιστορίας του κινηματογράφου. Σε μερικά σημεία δεν είναι ευχάριστη η παρακολούθηση, αλλά αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ