Cyberpunk: Edgerunners-Review (χωρίς spoilers)-Ένα υπέροχο anime “βαμμένο” με αίμα και συναίσθημα

από nikos vel
0 σχολιο 148 προβολές

Δεν είμαι μεγάλος fan του είδους του anime αλλά ίσως γίνω μετά το Cyberpunk: Edgerunners (10 επεισόδια-25 λεπτά) του Netflix. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία Ιαπωνική παραγωγή από το Studio Trigger, η οποία ουσιαστικά αποτελεί τηλεοπτική επέκταση του γνωστού παιχνιδιού Cyberpunk 2077, που κυκλοφόρησε το 2020.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην δυστοπική Night City. Βλέπουμε μία απεικόνιση όλων των “οραμάτων” μας για το μέλλον. Υψηλή τεχνολογία και άνθρωποι που έχουν εγκαταστημένα εμφυτεύματα, τα οποία τους προσφέρουν εντυπωσιακές τεχνολογικές παροχές, την ώρα που όλα αυτά συνδυάζονται με απίστευτη ανομία και φτώχεια μέρους του πληθυσμού.

AAAABRJmnyekljq6GHSq0dzQps6ZGd0BVaR8CN vSRLasvxoaN4DEs0UYpVY9bQOgjAst8QLpqJCe59lQ2i7cuUyDofgnindZE00T3FI min 1

Μέσα σε όλον αυτό τον τρελό κόσμο, ο David είναι ένα παιδί “του δρόμου”, που ζει με την μητέρα του χωρίς πολλές οικονομικές ανέσεις και σπουδάζει στο ιδιωτικό και πανάκριβο κολέγιο της Arasaka, λόγω της μεγάλης επιθυμίας της μητέρας του να τον δει να καταξιώνεται. Απρόβλεπτοι παράγοντες της ζωής θα φέρουν τον David μόνο του, έχοντας πολλά να χάσει και ελάχιστα να κερδίσει.

Θα βρει συντροφιά σε μία ομάδα μισθοφόρων γνωστών ως cyberpunks ή edgerunners και με όπλο του το πανάκριβο εμφύτευμα, που τον κάνει πανίσχυρο, θα καταφέρει να ξεχωρίσει στις αποστολές που θα τους ορίσει ο Faraday, ένας μυστήριος μεσάζοντας που πάντα κοιτάει το συμφέρον του. Στην ομάδα θα γνωρίσει άτομα όπως ο Maine, ο αρχηγός, ή η Lucy, η οποία τον έφερε στην ομάδα, που θα του αλλάξουν κυριολεκτικά τη ζωή. Έχοντας πλέον ένα και μοναδικό κίνητρο, θα κάνει τα πάντα για να το κατακτήσει, ακόμα και αν αυτό συμπεριλαμβάνει να γίνει η πιο βίαια εκδοχή του εαυτού του.

netflix anime series cyberpunk edgerunners reveals official teaser trailer min 1

Στο τέλος της μέρας, αυτό που μένει από την όλη ιστορία είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει. Από όπου και να έρχεσαι, όποια και αν είναι η οικονομική σου “ευρωστία”, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σε κάνει ξεχωριστό και το οποίο αξίζει πάντα να “κυνηγάς”!

apopsi

Μία πραγματικά υπέροχη σειρά! Να το πιάσω από το σενάριο; Συναίσθημα, συγκίνηση, πραγματική “χημεία” δύο χαρακτήρων που έχουν σχέση, πολύ (μα πάρα πολύ) αίμα και βία και ξέφρενος ρυθμός. Οι χαρακτήρες έχουν όλοι να σου δώσουν από κάτι και να προσφέρουν στην καλογραμμένη ιστορία. Οι φωνητικές ερμηνείες ήταν to the point και μου μετέφεραν το συναίσθημα (Zach Aguilar-David) αλλά και την αντιπάθεια (Giancarlo Esposito-Faraday).

jzi6EF8yrnuJdRAQGmo5p6 min 1

Σκηνοθεσία πανέμορφη και χαρακτηριστική των anime, animation εξαιρετικό (το studio έχει εργαστεί στο επίσης όμορφο Star Wars: Visions), ενώ οι μουσικές επιλογές είναι ίσως το σημείο-κλειδί της σειράς, που προσέφεραν το κάτι παραπάνω και έδωσαν ένα τόνο συγκίνησης και όχι μόνο. Ακόμα και αν η σειρά προσφέρει μία ολοκλήρωση στην ιστορία, εύχομαι να υπάρξει και 2η σεζόν. Netflix, το νου σου!

Το Cyberpunk: Edgerunners δεν είναι ακόμα ένα anime του Netflix, αλλά είναι μία υπέροχη σειρά με συναίσθημα, τρέλα και βία, που καταφέρνει να μεταφέρει ένα όμορφο μήνυμα με έναν συγκινητικό τρόπο!

Ο δικός σας Βαθμός

Μέσος Όρος / 5. Ψήφοι:

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια