Daredevil – Review 1-2-3 Season

από Frini
0 σχολιο 856 προβολές

Marvel marvel marvel και πάλι marvel . Ξέρεις αυτό το συναίσθημα που μόλις βγει μια ταινία της marvel ψάχνεις τον κατάλληλο άνθρωπο , κατάλληλο σινεμά η περιβάλλον γενικά που θα την δεις . Κλείνεις κινητά WiFi κλείνεις τα πάντα και ψάχνεις για το κατάλληλο σνακ . Κάθεσαι αναπαυτικά να απολαύσεις την ταινία σου . Ποτέ δεν ήμουν υπέρ των σειρών με υπερήρωες τις θεωρούσα πάντα κουραστικές . Είπα λοιπόν να καταρρίψω την άποψη μ ξεκινώντας να δω όλες τις σειρές της marvel ή έστω όσες βρω πως έχουν ενδιαφέρον .

Ήξερα πως όλες έχουν κοπεί λόγο ότι Ντίσνεϊ αποφάσισε να φτιάξει την δίκης πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης . Πολλά ειπώθηκαν γιαυτο …..άλλοι λένε πως οι ήρωες αυτή η νέα φουρνιά θα συνεχίσει στο σπίτι της πλέον να υπάρχει και θα βγουν και άλλες σειρές ταινίες με την ιστορία τους και άλλοι είπαν πως είναι μια κίνηση της Ντίσνεϊ για περισσότερα χρήματα . Να πάρει τους ήρωες πίσω νοικιάζοντας τους ξανά πίσω σε άλλη εταιρεία . Επίσημη ανακοίνωση όμως δεν υπάρχει και όλοι έχουμε μείνει στο περίμενε όσο αφορά αυτό θέμα .

Πρώτη σειρά που είδα Jessica , την βρήκα σαν χαρακτήρα εθιστική . Μετά ήμουν ανάμεσα σε daredevil και agents of shield αλλά τελικά είδα το defenders . Εκεί αποφάσισα πως η επόμενη θα είναι ο daredevil .

Αχχχχχ daredevil ο τυφλός εκδικητής ……. Ξεκινάνε τα επεισόδια να παίζουν το ένα πίσω από το άλλο και φυσικά περιμένεις να δεις μια μεγάλη εισαγωγή με την ιστορία του ήρωα . Οχιιιιιι παιδιά ελάχιστα δευτερόλεπτα αφιερώνονται στο ξεκίνημα για να δούμε το ατύχημα και την ζωή του daredevil . Ότι πληροφορία μαζεύεις είναι από αναδρομές σκόρπιες μέσα στα επεισόδια και αυτό το κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρον .

spoilers

Βλέπουμε την δημιουργία του γνωστού γραφείου Nelson and Murdock και την πρώτη τους επαφή με την Karen . Οι δυο αχώριστοι φίλοι αποφασίζουν να σώσουν μια κοπέλα την Karen που έχει κατηγορηθεί για φόνο . Προχωρώντας βρίσκουν λάθη και κενά στην ιστορία τα οποία τους οδηγούν σε ένα και μόνο όνομα Wilson Fisk. Οι δυο άντρες αρχικά ξεκινούν επαφή από μακρυά . Εξετάζει ο ένας τον άλλο και πραγματικά αρχικά δείχνουν να θέλουν το ίδιο ακριβώς πράγμα απλά με διαφορετικό τρόπο .

Matt Murdock: ένας άντρας που ζει με τον δικό του κώδικα ηθικής αλλά προσπαθεί να εφαρμόζει τον νόμο . Καθολικός , μοναχικός , με πολλά μυστικά και διπλή ζωή . Μεγαλωμένος σε ορφανοτροφείο έχασε σε μικρή ηλικία τον πατέρα του και άγνωστη η μοίρα η μαμάς του . Σε κανένα επεισόδιο δεν αναφέρεται η ιστορία της μαμάς του και ποτέ δεν συζητάει τίποτα απόλυτος για εκείνη . Δεν φαίνεται καμία επαφή μαζί της ποτέ . Ζει με την ελπίδα πως θα κάνει το hell s kitchen την πόλη του ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος . Ο στόχος του πάντα είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής οποίας και αν είναι αυτή .

Wilson Fisk: Ένας άντρας μοναχικός , έντονη προσωπικότητα , ήρεμη φυσιογνωμία , μεγαλωμένος σε άθλιες συνθήκες , με πατέρα βίαιο και μητέρα που πάντα έτρωγε ξύλο μπροστά στα μάτια του . Μπερδεμένη προσωπικότητα προσπαθώντας να μην μοιάσει στον βίαιο πατέρα του χωρίς καμία φυσικά επιτυχία και ορμά να κάνει την Νέα Υόρκη και το hell s kitchen ένα καλύτερο μέρος .

Οι διάφορες εκ πρώτης ήταν σαφής , ο ένας δολοφόνος και βαθειά μπλεγμένος και ο άλλος πατούσε στα όρια του νόμου με το ένα πόδι . Να πω ότι γενικά οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί και δεν μιλάω μόνο για τους βασικούς .

Η ιστορία πολλές φορές βρέθηκε να με ξαφνιάζει όχι όμως το βασικό σενάριο που ήταν το αναμενόμενο , ο Fisk ήθελε να κυριαρχεί στην πόλη και ο Murdock να τον κλείσει φυλακή . Έχοντας αγοράσει την μισή πόλη ίσως και παραπάνω ,αστυνομία , μέσα μαζικής ενημέρωσης και γενικά όποιον μπορούσε να του δώσει δύναμη και βήμα ο Fisk έκανε την ζωή των 3 φίλων ανυπόφορη και φυσικά δύσκολη .

Βρέθηκαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλα , φόνους και γενικά το επίκεντρο και στην μέση του κυκλώνα . Κανείς δεν ήξερε ότι ο Murdock ήταν ο daredevil και ούτε καν οι φίλοι του . Στην πρώτη σεζόν και με μεγάλη δυσκολία οι 3 φίλοι καταφέρνουν να κλείσουν φυλακή τον Fisk αφού έχουν καταφέρει η Karen δηλαδή να σκοτώσουν τον στενό συνεργάτη και φίλο του James . Αυτό μένει κρυφό και το ξέρει μόνο η ίδια δείχνοντας να ξεχνιέται στο τέλος της σεζόν . Έτσι προς το παρόν δείχνει να έχει κλείσει το κεφάλαιο του Fisk στον 1 κύκλο . Έτσι στον δεύτερο κύκλο μας συστήνουν τον νέο τον νέο κακό , αυτός δεν είναι άλλος από τον The punisher. Τον ηθοποιό όσοι τον ξέρετε γενικά θα τον ξέρετε σίγουρα από τον ρόλο του στο The walking dead. Εκεί ήταν αρκετά καλός αλλά εκνευριστικός που φυσικά το απαιτούσε ο ρόλος .

Και εδώ κάπως έτσι ξεκίνησε, στην πορεία έβγαλε πολλά πράγματα τα οποία δεν τα περιμέναμε τουλάχιστον δεν τα περίμενα εγώ και μία άλλη πλευρά του ηθοποιού που πραγματικά δεν είχα δει ποτέ. Είναι το ίδιο καλός σαν κακός αλλά και σε δραματικές σκηνές μπορεί να παίξει εξαιρετικά. Στην αρχή όταν τον είδα στο επεισόδιο θεώρησα ότι είναι ένα κροσόβερ για να φύγει μετά για να ξεκινήσει τη δική του σειρά όπως γίνεται συνήθως με τις σειρές.Θεώρησα πως θα κάνει ένα πέρασμα και δεν θα τον ξαναδούμε και ότι κάπως ιστορία του Θα λήξει πάρα πολύ γρήγορα σε 3-4 επεισόδια.Λοιπόν όχι όμως, ο Τιμωρός δεν μένει απλά να παίξει σε όλη την σεζόν γίνεται και ο βασικός κακός στην ιστορία . Όλη η πόλη μιλάει για έναν εκδικητή όπως κανέναν άλλον , ένας τρελός τύπος που μπουκάρει στα μαγαζιά και σκοτώνει εν ψυχρό 12-15 άτομα . Στόχος του πάντα συμμορίες κακών και συγκεκριμένα 3 από τις τοπ της πόλης .

Τιμωρός και daredevil έρχονται πολλές φορές κοντά και στην πραγματικότητα παίζουν το ξύλο του αιώνα . Αιχμαλωτίζει ο ένας τον άλλον χωρίς όμως κανείς να έχει πρόθεση να σκοτώσει . Δείχνουν να καταλαβαίνουν εν μέρη ο ένας τον άλλον αλλά όχι ολοκληρωτικά . Matt σαν ο καλός της υπόθεσης προσπαθεί να πείσει τον τιμωρό να παραδοθεί να δικαστεί για τα εγκλήματα του . Παράλληλα με αυτή την ιστορία τρέχουν άλλες 3 . Ένας γενικός πόλεμος επικρατεί στην πόλη με το παρελθόν του Matt να του χτυπάει την πόρτα στην κυριολεξία . Αυτός και η Karen ότι έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν και να προσπαθούν να δημιουργήσουν μια σχέση .

Ο Foggy ανακαλύπτει την διπλή ταυτότητα του Matt και ανησυχεί ενώ η Electra εμφανίζεται στην ζωή του . Θα μ πεις τώρα ποια είναι αυτή ? Για μένα προσωπικά είναι ο πιο γαματος χαρακτήρας της ιστορίας . Μια γυναίκα έξυπνη ,δυνατή , ανεξάρτητη , τρελή και φυσικά ερωτευμένη με τον Matt . Το παρελθόν τους ήταν κοινό για μεγάλο διάστημα . Ερωτευμένοι και αποφασισμένοι να μείνουν μαζί . Εκείνη στα άκρα και εκείνος πάντα στα όρια . Ο Στικ που δίδαξε τον Matt όπως και την Electra να είναι αυτοί που είναι σήμερα εμφανίζεται επίσης . Προσπαθεί να φέρει τον Matt να περάσει επιτέλους τα όρια και να γίνει ο μαχητής που πάντα εκείνος ήθελε για να δώσουν όλοι μαζί την μάχη στον μεγάλο πόλεμο με το αυτοαποκαλούμενο Χέρι.

O Matt μετά από εντάσεις και ασυνέπειες καταλήγει να έρχεται πίσω σιγά σιγά στην Electra που από ότι φάνηκε ποτέ έφυγε ουσιαστικά . Ενώ ο τιμωρός βρίσκεται φυλακή εμφανίζεται ο Fisk . Βοηθάει τον τιμωρό να βγει από την φυλακή και να σκοτώσει όσους σκότωσαν την οικογένεια του . Φυσικά ο Fisk ήθελε να κάνει άλλος
τα εγκλήματα του και να αδειάσει το τοπίο για να κάνει εκείνος τις δουλειές τ και κανείς να μην παίρνει το μερίδιο του . Ο τιμωρός φυσικά και βγαίνει ξέροντας όμως τι είναι ο Fisk και κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν θα ζήσει την επόμενη φορά που θα βρεθεί μπροστά του.

Στην άλλη πλευρά οι 3 φίλοι χωρίζουν λόγο της ασυνέπειας και της μυστικοπάθειας του Matthew. Το γνέφει ο κλείνει και ο καθένας τραβάει τον δρόμο του . Ο Matt με την Electra και το παρελθόν του , ο Foggy επιστρέφει να πιάσει δουλειά σε μεγάλο γραφείο και η Karen στην εφημερίδα σαν καλή ρεπόρτερ . Όσο η σεζόν προχωράει όλες οι ιστορίες τρέχουν παράλληλα και είναι τόσο αγχωτικό αλλά και τόσο συναρπαστικό . Να κλείνει ένα θέμα και να ανοίγουν αλλά τόσα . Να λες τώρα τι γίνεται πως θα τελειώσουν όλα ? Προλαβαίνουν να τα κλείσουν όλα σε 13 επεισόδια ?

Όταν η σεζόν κλείσει ο Fisk είναι ακόμα φυλακή , ο τιμωρός θεωρείτε νεκρός αλλά έχει συμφιλιωθεί με τον Matt και ειδικά με την Karen που της δείχνει συμπάθεια , ο Foggy και η Karen θεωρούν τον Matt νεκρό αφού ένα ολόκληρο κτήριο κατέρρευσε πάνω σε αυτόν και την Electra . Εδώ συνδέεται η σειρά με τους defenders .

Η 3 και τελευταία σεζόν συνεχίζει από τη ιστορία με το κτήριο κλπ κλπ. Ο Matt βρίσκεται στο νοσοκομείο του ορφανοτροφείου που μεγάλωσε αναίσθητος και βαριά τραυματισμένος . Έτοιμος να εγκαταλείψει τα πάντα εκτός του daredevil . Η ζωή του πλέον θέλει να είναι αυτό και μόνο . Χωρίς φιλους χωρίς συναισθηματικούς δεσμούς . Έχει πει στην Karen ήδη ποιος είναι στην πραγματικότητα και πλέον εξαφανίζεται . Μεγάλο ρόλο παίρνει ο Πάπας . Έρχεται πιο κοντά του στην 3 σεζόν και προσπαθεί να τον στηρίξει . Η ηγουμένη του ορφανοτροφείου επίσης έρχεται κοντά του και τον φροντίζει .

Ο Fisk ετοιμάζει την έξοδο του από τις φυλακές με μια συνεργασία που κάνει με το FBI . Καταφέρνει να μπει υπό περιορισμό κατοίκων αφού δίνει πληροφορίες στο FBI για τους κακοποιούς της πόλης και καπάκι βάζει έναν ισοβίτη να τον μαχαιρώσει . Έτσι επικαλείται ότι η ζωή του είναι σε κίνδυνο γιατί όλοι τον αποκαλούν καρφί . Το FBI τσιμπάει το δόλωμα και τον βγάζει . Ο daredevil ακολουθεί τα ίχνη ένα προς ένα . Έχει βγάλει πια την στολή και είναι μόνο με τα ρούχα που τον γνωρίσαμε , αυτά τα μαύρα με την μαύρη μάσκα .

Οι φίλοι του πληρώνουν ακόμα το νοίκι και τους λογαριασμούς του ελπίζοντας να επιστρέψει και το κάνει χωρίς να δώσει καμία εξήγηση και χωρίς φιλικές προθέσεις . Ο Fisk έχει στήσει ολόκληρη πλεκτάνη . Έχει κάνει το FBI στην κυριολεξία δικό του και ένα ειδικό πράκτορα το δεξί του χέρι . Ο Ντεξ είναι ο νέος daredevil της πόλης . Μόνο που δρα σαν εγκληματίας και όχι σαν σωτήρας . . . Σκοπός του είναι να θάψει τον daredevil και να τον κάνει καταζητούμενο .

Μετά από συγκρούσεις και μεγάλες πλεκτάνες μια ακόμα αποκάλυψη που ποτέ δεν είδα να έρχεται ήταν πως η ηγουμένη της μονής είναι η μητέρα του Matt . Άλλη μια ιστορία έρχεται στο προσκήνιο και ταράζει την μπλεγμένη υπόθεση . Σιγά σιγά ένα ένα τα μέτωπα κλείνουν . Οι 3 φίλοι έρχονται και πάλι κοντά βοηθώντας ο εμάς τον άλλον να ξεμπλέξουν και να τελειώσουν αυτή την ιστορία . Ο Matt θέλει να σκοτώσει τον Fisk ενώ ο Foggy και η Karen έχουν εναλλακτικά σχέδια . Η Karen αποκαλύπτει στους φιλους της και τον Fisk για τον φόνο που έκανε στην 1 σεζόν και ο σκοπός της είναι να τραβήξει την οργή του πάνω της .

Κανένα σχέδιο δεν πιάνει και ο Fisk πλέον είναι αθώος και ελεύθερος με την Βανέσα την γυναίκα του . Κυρίαρχος στην πόλη για άλλη μια φορά . Η τελευταία πράξη της ιστορίας μένει να παιχτεί στο σπίτι του Fisk . Μια ατελείωτη μάχη με τον daredevil τον Ντεξ και τον Fisk να προσπαθούν να αλληλοσκοτωθουν . Όταν όλα τελειώνουν ο Matt γονατίζει τον Fisk και δεν μπορεί να τον σκοτώσει έτσι παίζει το τελευταίο του χαρτί μια συμφωνία , θα αφήσει την Βανέσα ελεύθερη ενώ εκείνος θα μείνει μέσα στην φυλακή χωρίς να αποκαλύψει ποτέ την ταυτότητα του ποτέ και θα αφήσει τους φιλους του ήσυχους , αν ποτέ πατήσει έστω και έναν από τους όρους αυτούς ο Matt θα κυνηγήσει την Βανέσα .

Κλείνοντας όλες τις υποθέσεις και μη αφήνοντας θέματα ανοιχτά η σειρά τελειώνει γιατί κόπηκε λόγο της Ντίσνεϊ . Ελπίζω πως απλά όταν ξεκινήσει να έχει την δίκη της πλατφόρμα θα μας δώσει πίσω όλες αυτές τις ωραίες σειρές .

Αν με ρωτάς αν αξίζει να δεις την σειρά αυτή θα σου πω ένα μόνο , αξίζει ως το τελευταίο λεπτό να την δεις για τις πολύ ωραίες ερμηνείες , για την απρόβλεπτη πλοκή και το καλοβαλμένο σενάριο . Δεν σου αφήνει στο τέλος ανεξήγητα θέματα , κενά .

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ