Dark Season 1: Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 1,458 προβολές

Ατμοσφαιρικό, περίεργο και πολύπλοκο, το Dark σας “αρπάζει” από την πρώτη σκηνή και σας στριφογυρίζει μέχρι το τέλος αυτού του συγκλονιστικό θρίλερ. Παρά τις μικρές ομοιότητες με το Stranger Things, η σύγκριση των δύο θα αδικούσε το Dark. Οι δύο σειρές είναι εντελώς διαφορετικές. Το Dark πολύ πιο περίπλοκο και δυσοίωνο στην προσέγγισή του. Προβοκατόρικη σειρά,που διερευνά σοβαρά ζητήματα εκτενώς, με πολύπλοκους χαρακτήρες που κάνουν ξεχωριστή αυτής της γερμανική σειρά επιστημονικής φαντασίας. Υπάρχουν στιγμές που είναι αχρείαστα περίπλοκες. Η πλοκή μεταπηδά μεταξύ χρονικών περιόδων καθιστώντας ενίοτε δύσκολη την παρακολούθηση, αλλά αν επιμείνετε, το Dark είναι ένα απίστευτα περίπλοκο παζλ που αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να το λύσετε.

Υπόθεση

Η ιστορία ξεκινά το 2019 στη Γερμανία, σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Winden. Αυτή η μικρή κοινότητα συγκλονίζεται από την περίεργη εξαφάνιση δύο μικρών παιδιών και αυτό που ξεδιπλώνεται είναι μια υπερφυσικά φορτισμένη, αργή ιστορία γεμάτη φόβο και βάθος μεταξύ των διαφόρων χαρακτήρων καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συνέβη. Προς αποφυγή spoilers δε θα πούμε σχετικά με την πλοκή. Αρκεί να πούμε, πως το Dark έχει μια υπόθεση, γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις σε κάθε επεισόδιο.
Καθώς το Dark φτάνει στο μέσο της περιπέτειας των 10 επεισοδίων, η πλοκή γίνεται πολύ πιο περίπλοκη και δύσκολη να της ακολουθήσεις, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση καθώς ξεκινούν οι εναλλαγές μεταξύ των χρονικών περιόδων. Το Dark είναι πολύ δεξιοτεχνικό καθώς δείχνει διαφορετικούς χαρακτήρες σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους. Το να βλέπεις τον ίδιο χαρακτήρα ως παιδί, ενήλικα και ηλικιωμένο είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα προοπτική, αλλά το να το δείξεις αυτό μέσα σε 20 λεπτά, χωρίς προειδοποίηση, χρειάζεται κάποια προσαρμογή για να το συνηθίσεις. Αν και τελικά γίνεται κατανοητό, μπορεί να μπερδευτούμε λίγο να θυμηθούμε σε ποια χρονική περίοδο διαδραματίζεται η σκηνή και αυτό είναι ένα μικρό ψεγάδι της σειράς.

Ερμηνείες

Παρά αυτή τη σύγχυση, το Dark δεν κουράζει στη παρακολούθηση του. Σε αυτό βοηθά και η ποικιλία από ενδιαφέροντες χαρακτήρες, καθένας από αυτούς περίπλοκος και γεμάτος μυστικά. Αν και η πλοκή κινείται μεταξύ διαφορετικών χαρακτήρων και οικογενειών αυτής της πόλης, ορισμένοι από τους βασικούς χαρακτήρες αξίζουν μια ιδιαίτερη αναφορά εδώ, καθώς ξεχωρίζουν μεταξύ των υπόλοιπων εξαιρετικών ηθοποιών. Ξεχωρίζουν λοιπόν ο πατέρας Ulrich (Oliver Masucci), η ερευνήτρια Charlotte (Karoline Eichhorn),ο Jonas (Louis Hofmann) και ο Mikkel (Daan Lennard Liebrenz). Ο καθένας κάνει μια πολύ καλή δουλειά στο ρόλο του. Αυτή η ποιότητα ερμηνειών βοηθά πραγματικά το Dark να δημιουργήσει μια αξιόπιστη, γεμάτη μυστικά πόλη, που βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Ο Πίνακας της Claudia
Τεχνικές Λεπτομέρειες

Το Dark είναι το τέλειο όνομα για αυτήν τη σειρά, υποδηλώνοντας τόσο τον τόνο όσο και την αισθητική αυτού του θρίλερ. Μια κοκκώδης, κορεσμένη χρωματική παλέτα απορροφά τη φωτεινότητα από κάθε σκηνή και ποικίλα σκηνικά γεμίζουν κάθε επεισόδιο με φόβο και αγωνία. Σε κάποια σημεία ίσως χρησιμοποιείται υπερβολικά μέχρι να χάσει την αποτελεσματικότητά του, ειδικά προς το τέλος της σεζόν, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Dark έχει κάποια φωτογραφία. Όλα σε αυτήν τη σειρά φαίνονται προμελετημένα και η έξυπνη χρήση ενός ψυχρού, ανάλαφρου μουσικού κομματιού στο τέλος κάθε επεισοδίου, δείχνοντας τους διάφορους χαρακτήρες, ελαφρύνει την έντονη ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τη σειρά.

Tελική Ετυμηγορία

Το Dark είναι ένα παράδειγμα για το πώς να κάνετε μια καλή sci-fi σειρά με μικρό budget. Η ευδιάκριτη έλλειψη CGI σκηνών βοηθά στο αποτέλεσμα, που δημιουργείται από την εξαιρετική σκηνοθεσία και τη λαμπρή φωτογραφία. Δεν είναι τέλεια, η περίπλοκη ιστορία είναι κάπως δύσκολη να την ακολουθήσουμε κατά καιρούς και σε συνδυασμό με μια υπερβολική χρήση ορισμένων μουσικών κομματιών για να ενταθεί ο φόβος, το Dark σίγουρα δεν είναι αψεγάδιαστο. Το Dark τελειώνει με ένα cliffhanger, όταν δεν είχε ειπωθεί κάτι για 2η σεζόν. Ευτυχώς, τα περισσότερα ψεγάδια του εύκολα συγχωρούνται σε αυτή την εξαιρετική γερμανική σειρά του Netflix. Το Dark διεγείρει το νου, είναι ευχάριστα αναπάντεχο και γεμάτο ενδιαφέροντες χαρακτήρες μέχρι τη τελευταία σκηνή. Μην σας αποτρέπει η γερμανική γλώσσα, το Dark είναι μια απίστευτα μοναδική σειρά που αξίζει να παρακολουθήσετε, ακόμα και αν η πλοκή είναι λίγο περίπλοκη ενίοτε.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ