Dark- Season 2: Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 1.1k προβολές

“There are moments when we must understand that the decisions we make influence more than just our own fates.”

Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε τη 2η σεζόν της επιτυχημένης γερμανικής σειράς Dark με μια λέξη- κλειδί, αυτή θα ήταν ο χρόνος. Η 2η σεζόν είναι- αναμφίβολα -απίστευτα απρόβλεπτη. Το Dark με έναν έξυπνο τρόπο, συνδυάζει και συγχωνεύει τα διαφορετικά χρονοδιαγράμματά του με ακρίβεια και πολυπλοκότητα, αλλά πάντα με προσεγμένους χαρακτήρες και στυλ.

Υπόθεση

Ένα από τα εύσημα της σειράς είναι η αρκετά απλή ιστορία της, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο. Ενα “προφητικό” γεγονός που συνδέεται με τον τοπικό πυρηνικό σταθμό, είναι το κέντρο στο οποίο περιστρέφονται αυτά τα πέντε χρονοδιαγράμματα. Το επίπεδο λεπτομερειών και οι σύνθετοι χαρακτήρες, καθιστούν τη δεύτερη σεζόν του Dark πολύ πιο περίπλοκη από την πρώτη. Με ιστορίες που διαδραματίζονται από το 1920 έως το 2050, στο Dark περισσότεροι χαρακτήρες κινούνται μεταξύ των χρονικών περιόδων πλέον , διατηρώντας παράλληλα το ίδιο δομημένο σενάριο και τις σταθερές και βαθμιαίες αποκαλύψεις της πρώτης σεζόν.

Περίπου στη μέση της σεζόν, τα πράγματα κλονίζονται λόγω μιας ανατροπής που αποκαλύπτει την προέλευση του Adam. Kαθώς η αποκάλυψη πλησιάζει, όλοι οι χαρακτήρες αρχίζουν να συγκρούονται με άσχημους και απρόβλεπτους τρόπους. Τα πρώτα ψήγματα ελπίδας χάνονται και αντικαθίστανται από μια σαρωτική αίσθηση φόβου για το αναπόφευκτο, καθώς βλέπουμε ότι όλοι οι χαρακτήρες συνειδητοποιούν τη ματαιότητα των πράξεών τους και πόσο αμείλικτος μπορεί να είναι ο χρόνος.

Εντυπώσεις

Η δεύτερη σεζόν του Dark είναι ένα μάθημα για το πώς να γράφεις για ταξίδια στο χρόνο. Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα της πρώτης σεζόν όσον αφορά τους διαλόγους και τη πολύπλοκη αφήγησή, η 2η season αξιοποιεί την ιδέα, προσθέτοντας ένα άλλο επίπεδο πολυπλοκότητας και έχοντας λιγότερους φορτωμένους διαλόγους. Στα πρωτα επεισόδια πιθανώς θα εστιάσετε στην σύνδεση των πέντε χρονικών περιόδων. Εδώ είναι που το Dark θα σας παρασύρει σε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας μέχρι να σας σοκάρει αμείλικτα! Οι συγκλονιστικές ανατροπές που αποκαλύπτονται με τρομακτικό τρόπο, παραπέμπουν πίσω στην πρώτη σεζόν και την περίοδο των 30 ετών που συζητήθηκε αρκετά, αλλά ποτέ δεν εξερευνήθηκε. Υπάρχει επίσης ένα cliffhanger προς το τέλος και μια αποκάλυψη που υπόσχονται να προσθέσουν μια ακόμα περίπλοκη διάσταση σε μια σειρά, που είναι ήδη γεμάτη με διάφορες ιδέες.

Λεπτομέρειες

Τα 8 επεισόδια έχουν ιδανική διάρκεια και δεν υπάρχει καθόλου η αίσθηση ότι το Dark ξεχείλωσε. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο στυλ που παραμένει σταθερά εντυπωσιακό. Είτε πρόκειται για το μοντάζ της διπλής οθόνης στο τέλος κάθε επεισοδίου είτε για τους αγχωτικούς ασύμβατους χτύπους, που ακούμε σε μερικές σκηνές, το Dark ξέρει ακριβώς πότε ή να προσθέσει ένα καίριο σημείο στη πλοκή ή να αφήσει τα πράγματα να ηρεμήσουν για λίγο.

Η φωτογραφία σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλή και η επιδέξια χρήση της κάμερας, σε συνδυασμό με το μοντάζ και την (απροειδοποίητη) εναλλαγή μεταξύ χρονικών περιόδων, γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή όταν συνειδητοποιείτε ότι μερικοί από τους χαρακτήρες έχουν πλέον μελλοντικούς και παρελθόντες εαυτούς στην πλοκή της σειράς!

Τελική Ετυμηγορία

Η δεύτερη σεζόν δεν είναι τέλεια, αλλά εξαλείφει σχεδόν κάθε πρόβλημα της πρώτης, χάρη εν μέρει στους αρκετά βελτιωμένους διαλόγους. Παρά το απίστευτο cliffhanger στο τέλος, το Dark καταφέρνει με απίθανο τρόπο να παρουσιάσει μια ιστορία που είναι ταυτόχρονα τόσο απλή και περίπλοκη, κινούμενη σε 5 χρονικές περιόδους και με μια πληθώρα χαρακτήρων σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους. Είναι λίγο αργή στην αρχή, αλλά όταν τελικά μπει στο νόημα,έχουμε μια κορυφαία γερμανική σειρά και μια αξιόλογη τηλεοπτική πρόταση…

Οι εντυπώσεις μια για τη 1η σεζόν ΕΔΩ

5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να δείτε τη σειρά ΕΔΩ

Trailer της 3ης σεζόν ΕΔΩ

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ