Deadwind-Ο Άνεμος του Θανάτου Review 1ης Season (Χωρίς spoilers)

από Shadow
0 σχολιο 3.506 προβολές

Αρκετές ημέρες στο Ελληνικό Top 10 του Netflix ήταν η Φινλανδική σειρά “Deadwind” ή αλλιώς Ελληνικά “Ο Άνεμος του Θανάτου“. Οι Σκανδιναβικές χώρες φαίνεται πως μπαίνουν για τα καλά στο χώρο του θεάματος και κυρίως με αστυνομικέςμυστηρίου σειρές.

Η υπόθεση ακολουθεί την αστυνομικός Σοφία Κάρπι που μόλις λίγους μήνες μετά από μια τραγική απώλεια, ερευνά τον φόνο μιας γυναίκας που συνδέεται με μια κατασκευαστική εταιρεία στο Ελσίνκι. Βέβαια όπως όλα θα δείξουν δεν πρόκειται για μία απλή δολοφονία.

Όλα ξεκοινούν μετά την ανακάλυψη ενός γυναικείου πτώματος στην περιοχή όπου επρόκειτο να χτιστεί ένα μεγάλο έργο στην Φινλανδία. Το πτώμα άνηκε στην Anna Bergdahl η οποία εργαζόταν και στην εταιρεία Tempo, που ήταν και υπεύθυνη για την ανέγερση του έργου. Την εξιχνίαση της δολοφονίας αναλαμβάνει η Sofia Karppi, μία έμπειρη αστυνομικός, που όμως έχει χάσει πρόσφατα τον σύζυγό της.

Στην υπόθεση θα έχει για βοήθεια έναν νέο αστυνομικό, τον Sakari Nurmi στον οποίο δεν δείχνει και πολύ εμπιστοσύνη, καθώς προτιμά να δουλεύει μόνη της. Το κίνητρο του δολοφόνου παραμένει άγνωστο αλλά και δύσκολο να βρεθεί καθώς αν και η υπόθεση φαίνεται να σχετίζεται πολύ με την εταιρεία Tempo και τον ιδιοκτήτη της Alex Hoikkala, η πορεία δείχνει πως και η Anna ίσως να μην ήταν μία απλή οικογενειάρχης που κοιτούσε απλά την δουλειά της.

Οι ύποπτοι δολοφόνοι αρκετοί και όλοι είχαν κάποιον μικρότερο ή μεγαλύτερο λόγο για να την σκοτώσουν πράγμα που περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα. Ένα είναι σίγουρο- πως η έρευνα για τον φόνο της Anna θα αποκαλύψει ένοχα μυστικά και παρανομίες που είναι πέρα από τις δυνάμεις των δύο αστυνομικών και ίσως δεν γνωρίζουν με ποιους αλλά και που έχουν εμπλακεί. Βέβαια όσα και να ανακαλύπτουν ο στόχος τους είναι ποιος και γιατί σκότωσε την Anna.

Το “Deadwind” μπορώ να πω πως ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια όσον αφορά το είδος της. Το μυστήριο καλά κρατεί μέχρι και το τέλος, αν και θα ομολογήσω πως σε κάποια σημεία το σενάριο είχε κάποιες μικρές ατέλειες καθώς υπήρχαν σημεία που εξυπηρετούσε τους χαρακτήρες αρκετά. Βέβαια δεν ήταν κάτι που με “χάλασε” τόσο πολύ που να μην το συνεχίσω. Η αλήθεια είναι πως η λύση του μυστηρίου και το ποιος είναι ο ένοχος τριγυρνάει στο μυαλό σου για έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα από αρκετά νωρίς χωρίς όμως να σου αποκαλύπτει στοιχεία και να σιγουρευτείς.

Στις ερμηνείες τους και οι δύο πρωταγωνιστές είναι αρκετά καλοί στις σκηνές τους σε αντίθεση με όλους τους δευτερεύοντες ρόλους που απλά υπήρχαν χωρίς κάτι αξιοσημείωτο. Σε γενικές γραμμές αν και θύμισε λίγο “The Valhalla Murders“, δεν κατάφερε να πιάσει και το ίδιο επίπεδο. Αν σας αρέσουν οι αστυνομικές-μυστηρίου σειρές αξίζει να δείτε το “Deadwind” καθώς δεν θα σας κουράσει αλλά ούτε θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Η σειρά έχει και 2η season όπου έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2020 χωρίς όμως να προβάλλεται στο Ελληνικό Netflix ακόμα.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ