DES: Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
769 προβολές

O David Tennant, ήδη θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Ο Σκωτσέζος ηθοποιός σε κάθε ερμηνεία του δε παύει να μας εκπλήσσει. Αυτή τη φορά, θα μιλήσουμε για το τελευταίο του ρόλο στη μίνι βρετανική σειρά Des.

Yπόθεση

Το 1983 η Βρετανία συγκλονίστηκε από την υπόθεση του -φαινομενικά φιλήσυχου – Dennis Nilsen (Des). Όταν η αστυνομία εμφανίστηκε στο σπίτι του Denis «Des» Nilsen τον Φεβρουάριο του 1983 για να διερευνήσει την ανακάλυψη ανθρώπινων λειψάνων στο σύστημα αποχέτευσης της πολυκατοικίας του, εκείνος δεν αντιστάθηκε, ούτε εξεπλάγη. Αντίθετα, πρόθυμα υπέδειξε στους αστυνομικούς τη τοποθεσία άλλων κρυμμένων υπολειμμάτων γύρω από το σπίτι του. Στη συνέχεια, καθώς τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω ανάκριση, τον αριθμό 15 όταν ρωτήθηκε πόσα συνολικά θύματα μπορεί να έχει θάψει στις 2 κατοικίες του, ομολογεί άνετα τον αριθμό 15! Από κει και πέρα, στα 3 επεισόδια της σειράς η ιστορία εξελίσσεται γύρω από τα κίνητρα του κατά συρροή δολοφόνου.

Ο πραγματικός Nilsen (αριστερά) & η τηλεοπτική εκδοχή του David Tennant ( δεξιά)

Χαρακτήρες/ Ερμηνείες

Η μίνι σειρά Des αποτυπώνει την απλή ζωή ενός πραγματικού serial killer, χάρη στην εκπληκτική ερμηνεία του David Tennant,στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως, εστιάζει επίσης και σε άλλους 2 άντρες που επέφεραν τη καταδίκη του Nilsen: Τον επικεφαλής αστυνομικό της έρευνας, Detective Peter Jay (Daniel Mays), και τον συγγραφέα Brian Masters (Jason Watkins), του οποίου το βιβλίο για τον Nilsen προσπάθησε να εξετάσει τα κίνητρα των δολοφονιών και στο οποίο βασίζεται μερικώς η σειρά. Όμως, οι δημιουργοί της σειράς, Luke Neal και Kelly Jones εστιάζουν στις διαδικαστικές λεπτομέρειες του εντοπισμού και της καταγραφής των θυμάτων του Nilsen και δίνουν ελάχιστη έμφαση στην προσωπική ζωή των 2 αυτών χαρακτήρων, χωρίς όμως να μένουν στάσιμοι.

Εντυπώσεις

Συνδυάζοντας αρχειακό ειδησεογραφικό υλικό και κάποια μυθοπλαστικά στοιχεία για τις ανάγκες της, η σειρά σε μόλις 3 επεισόδια ξετυλίγει την υπόθεση. Βλέπουμε λεπτομέρειες της έρευνας, μέχρι και τη δίκη του Nilsen.
Υπάρχει ένας ξεκάθαρος ομοφοβικός τόνος σε κάποια από τη κάλυψη των ΜΜΕ και στις νομικές διαδικασίες σχετικά με τα εγκλήματα του Nilsen, τα οποία διαπράχθηκαν εναντίον ευάλωτων νεαρών ανδρών. Όπως επισημαίνουν σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση Nilsen, είναι ουσιαστικά αδύνατο να τον καταλάβουμε πραγματικά, και ακόμη και ο ίδιος ο Nilsen δηλώνει ένοχος λόγω «μειωμένης ευθύνης» επειδή δεν μπορεί να προσδιορίσει τα κίνητρά του! Ο Nilsen παραμένει ένα είδος αινίγματος και σ’ αυτό βοηθάει και η ερμηνεία του Tennant, που είναι αξιοσημείωτη και εντυπωσιακή.

Τελική Ετυμηγορία

Τα τρία επεισόδια ίσως είναι λίγο ατελή, καθώς δεν ασχολούνται διεξοδικά με το πλαίσιο του Nilsen, αλλά δεν αφήνουν και κενά στη βασική ιστορία. Για τους θεατές που βλέπουν σειρές με αληθινούς εγκληματίες, το Des θα σας ικανοποιήσει, προσφέροντας ένα συναρπαστικό δράμα με εντυπωσιακές και φρικιαστικές πραγματικές λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα