Δημιουργός Peaky Blinders: Κάποια πράγματα που συνέβαιναν στην πολιτική επί Mosley, συμβαίνουν και σήμερα

από nikos vel
369 προβολές

Ο δημιουργός του Peaky Blinders, Steven Knight, μίλησε στη Guardian για την ιστορική ακρίβεια με την οποία θα συνεχίσει να παρουσιάζεται ο Oswald Mosley στη σειρά και για τα κοινά στοιχεία της τότε πολιτικής σκηνής με τη σημερινή.

Ξεκινώντας, αναφέρθηκε στον ιστορικά ακριβή τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει να μας παρουσιάζει τον Oswald Mosley στην 6η σεζόν και για τα στοιχεία που δεν έχουν γίνει γνωστά για τον ίδιο.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να πάρω την ιστορία και τα συγκεκριμένα στοιχεία που αυτή καλύπτει, και μετά να γράψω μερικά πράγματα που δεν είναι τόσο γνωστά. Ο Mosley είχε δεσμό με την αδερφή και τη μητριά της γυναίκας του, αλλά η ιστορία δεν το καλύπτει αυτό, δεν είναι κάτι που γνωρίζουμε γι’αυτόν. Αλλά ποιος στην ευχή το κάνει αυτό; Ήταν χαρισματικός και μαγνήτιζε τα βλέμματα, κάτι που έκανε το μήνυμα του ελκυστικό και του επέτρεπε να προσελκύει κόσμο. Θέλω να κάνω τον κόσμο να δει πως το κακό είναι σαγηνευτικό και πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Ο σκηνοθέτης από το Μπέρμιγχαμ ολοκλήρωσε λέγοντας κάτι σημαντικό, πως φαινόμενα όπως η άνοδος του λαϊκισμού και του φασισμού, που συνέβαιναν την εποχή του Mosley, συμβαίνουν και σήμερα.

Η άνοδος του φασισμού, του εθνικοσοσιαλισμού και του λαϊκισμού…συμβαίνει τώρα. Κοίταξα τις ομιλίες του Mosley και μία απ’αυτές ξεκίνησε με το “Μην πιστεύετε τις ψευδείς ειδήσεις.” Έλεγε στο κόσμο πως ο Τύπος τους έλεγε ψέματα, πως οι ξένοι έπαιρναν πράγματα απ’αυτούς. Είναι η καλή μου τύχη-αλλά κακή τύχη του κόσμου-που αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν ξανά και μπορώ να γράψω γι’αυτά. Απλά ελπίζω να καταλάβουμε πως εννιά χρόνια μετά τις ομιλίες αυτές του Mosley, υπήρξε ένας παγκόσμιος πόλεμος. Ας μην ξαναγίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα