Δύο προτάσεις σειρών ανθολογίας

από Português
0 σχολιο 448 προβολές

Του Português

Με την δική του, ιδιαίτερη γοητεία το είδος των σειρών ανθολογίας κέρδισε την αγάπη του κοινου από την πρώτη στιγμή χάρη στην ποικιλότητά του σε θέματα και πρόσωπα. Στο παρόν άρθρο σας προτείνουμε δύο ενδιαφέροντα αντιπροσωπευτικά δείγματα.

THE TERROR

Δύο κύκλοι, δύο διαφορετικές περίοδοι. Ο πρώτος καταπιάνεται με την αληθινή ιστορία της φιλόδοξης αποστολής των βρετανικών πλοίων Terror και Erebus να διασχίσουν την Αρκτική στα μέσα του 19ου αιώνα. Οι ανελέητες συνθήκες ψύχους θα βάλουν ένα απότομο τέλος στο όλο εγχείρημα και θα φέρουν αξιωματικούς και ναύτες στα όριά τους καθώς η επιβίωση καθίσταται εξωφρενικά δύσκολη υπόθεση.

Στον δεύτερο κύκλο αλλάζουμε τόσο εποχή όσο και τόπο. Μεταφερόμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα χρόνια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, η αμερικανο-ιαπωνική κοινότητα αντιμετωπίζεται με έντονη καχυποψία και υποχρεώνεται να μεταφερθεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σαν να μην έφτασε αυτό, ένα κακόβουλο πνεύμα της ιαπωνικής παράδοσης απειλεί την ασφάλειά της.

SLASHER

Τρεις κύκλοι, τρεις διαφορετικές εκδοχές αλλά η κεντρική ιδεά είναι η ίδια: μασκοφόρος, μυστηριώδης και αδίστακτος δολοφόνος, στοχοποιεί και εκτελεί με ανατριχιαστική αποτελεσματικότητα σειρά ατόμων τα οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν κάποιο ένοχο μυστικό ή κουβαλούν κάποια αμαρτία από το παρελθόν τους. Κουβάδες αίματος, λεπτομερής απεικόνιση βίας, αγωνία, τα απαραίτητα «πετάγματα», οι εξίσου αναγκαίες στερεοτυπίες και αρκετές ανατροπές.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ