El Camino: A Breaking Bad Movie-Review

από nikos vel
0 σχολιο 361 προβολές

Μπορεί το Breaking Bad να ολοκληρώθηκε το 2013, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το αφεντικό της σειράς, Vince Gilligan, να δημιουργήσει μια ταινία που θα μας φέρνει λίγα δευτερόλεπτα μετά το τέλος του! Ναι αυτή είναι μια ταινία που μπορεί να δει ένας φαν του Breaking Bad, που γνωρίζει πως ολοκληρώθηκε η σειρά. Και κάποιος ουδέτερος να τη δει, πάλι θα την απολαύσει!

spoilers

Το παρόν

Το El Camino μας φέρνει λίγες στιγμές μετά το “Felina”, το τελευταίο επεισόδιο του Breaking Bad, με τον Walter να είναι νεκρός στο εργαστήριο μεθαμφεταμίνης των Ναζί και τον Jesse να έχει διαφύγει από εκεί.

Ο -νούμερο ένα καταζητούμενος από την αστυνομία- Jesse, αφότου επισκέπτεται τους παλιόφιλους του Badger και Skinny Pete και φρεσκάρεται, προσπαθεί να ξεφορτωθεί το αυτοκίνητο με το οποίο απέδρασε. Έτσι, ο Skinny Pete “θυσιάζεται” για τον αγαπημένο του φίλο, κρατώντας ο ίδιος το El Camino αυτοκίνητο του και δίνοντας στον Jesse χρόνο για διαφυγή.

Επόμενο βήμα του είναι πλέον το σπίτι του Todd και η αναζήτηση των χρημάτων του που έχει κρύψει. Εκεί, μαζί του φτάνουν και δύο άντρες από την ηλεκτροσυγκολλητική εταιρία που συνεργαζόταν με τον θείο του Todd, ντυμένοι ως τοπικοί αστυνομικοί! Αποφασίζουν πως το ορθό είναι να μοιράσουν το ποσό δια του τρία και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Όμως ο Jesse δεν αργεί να τους κάνει μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας τους, της Kandy Welding, ώστε να πάρει όλα τα χρήματα για εκείνον. Μετά από το -αλά wild west- πιστολίδι ο Jesse παίρνει αυτό που θέλει και εξαφανίζεται!

Μπορεί ο Ed, ο άνθρωπος που δίνει νέα ταυτότητα και εξαφανίζει αυτόν που το επιθυμεί, στην αρχή να αρνήθηκε από τον Jesse τις υπηρεσίες του καθώς τα χρήματα του τελευταίου δεν έφταναν, αλλά όταν όμως ο Jesse έρχεται με τα χρήματα από την Kandy Welding, o Ed τον εξυπηρετεί λυτρώνοντας τον.

Πριν γίνουν όλα αυτά, ο Jesse είχε κάνει μια μικρή επίσκεψη στους πατρικό του για να πάρει το όπλο του, αφότου βέβαια είχε φροντίσει να παρασύρει τους γονείς του και την αστυνομία σε μια ψευδή τοποθεσία του που τους είχε δώσει!

Για να κλείσει μια και καλή τους λογαριασμούς του με το παρελθόν, ο Jesse λίγο πριν αποχωριστεί με τον Ed, του παραδίδει έναν γράμμα, απολογητικού χαρακτήρα πιθανότατα, για τον Brock, τον γιο της Andrea, της κοπέλας του που σκοτώθηκε από τον Todd! Πλέον, ο Jesse Pinkman αποτελεί παρελθόν για τον ίδιο καθώς μια νέα αρχή τον περιμένει στην Αλάσκα!

Το παρελθόν

Η ταινία κάνει μερικές στοχευμένες αναδρομές στο παρελθόν του Jesse για να μας θυμίσει πως πέρασε δύσκολα. Η αρχή γίνεται με τον Mike, με τον οποίο συμφωνούν πως η Αλάσκα (φυσικά προϊκονομία του τέλους) είναι μια καλή επιλογή για μια νέα αρχή. O Mike όμως του υπενθυμίζει πως το να επανορθώσει δεν είναι μέσα στα πράγματα που μπορούν να συμβούν. Αυτό, δυστυχώς για τον ίδιο, είναι το τίμημα που καλείται να πληρώσει για τα περασμένα του “αμαρτήματα”.

Σε άλλη μια αναδρομή στο παρελθόν, βλέπουμε την περίεργη σχέση μεταξύ Jesse και Todd, το διάστημα που ο Jesse ήταν κρατούμενος του τελευταίου και του Ναζί θείου του. Από τη μία έχουμε τον ευγενικό εγκληματία Todd, που μιλάει περί ανέμων και υδάτων στον Jesse την ώρα που τον βοηθάει να ξεφορτωθεί το πτώμα της υπηρέτριας του και από την άλλη τον Jesse που όταν του δίνεται η ευκαιρία να τον σκοτώσει, δεν το κάνει, καθώς είναι ψυχικά αδύναμος!

Και έτσι, η ταινία οδεύοντας προς το τέλος της, μας κάνει μια ευχάριστη έκπληξη. Επαναφέρει, έστω και για λίγο, τον Walter White! Στη σκηνή αυτή, που είναι μετά από ένα από τα πολλά μαγειρέματα τους, οι δυο του συζητάνε για το ουτοπικό σενάριο των σπουδών του Jesse και ότι θα του ταίριαζε τόσο η αθλητιατρική όσο και η διοίκηση επιχειρήσεων. Η ανέμελη αυτή συζήτηση τερματίζεται με τον Walter να του λέει πόσο τυχερός είναι που είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι τόσο ξεχωριστό (να βγάλει αρκετά χρήματα ακόμα και από την παραγωγή ναρκωτικών) στην ηλικία του!

Στο τελευταίο flashback της ταινίας μεταφερόμαστε σε μια φιλοσοφική ανταλλαγή σκέψεων μεταξύ του Jesse και της αγαπημένης του Jane. O Jesse έκανε αυτό που εκείνη του είχε πει τότε. Δεν άφησε το σύμπαν να τον πάει κάπου. Πήγε μόνος του, κάνοντας τη δική του επιλογή!

Συμπερασματικά

Το El Camino είναι ένας δρόμος, όπως σημαίνει άλλωστε και το όνομα της ταινίας. Ο δρόμος του Jesse από έναν ενθουσιώδη νέο σε έναν ψυχικά διαλυμένο ενήλικα και στο τέλος προς την εξιλέωση του. Η προσωπική του “πάλη” να ξεφύγει από τους δαίμονες του παρελθόντος του και να αποκτήσει μια νέα ζωή. Πρόκειται για μια αξιόλογη ταινία, που η ύπαρξη της δεν είναι απαραίτητη αλλά φυσικά αποτελεί δώρο για εμάς τους φανς της σειράς. Ολοκληρώνει με όμορφο και συγκινητικό τρόπο την ιστορία του πολύπαθου Jesse και κατ’επέκταση του ίδιου του Breaking Bad!

Δείτε επίσης το spoiler-free Review μας για το Breaking Bad!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ