Everything Sucks!/Χάλια όλα! – Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
2 σχόλια 961 προβολές

Με τη πρώτη ματιά η σειρά Everything Sucks! μοιάζει με άλλη μία συνηθισμένη εφηβική 90ς κωμωδία, που εκμεταλλεύεται τη νοσταλγία για τη δεκαετία του ’90 και τους εφηβικούς συναισθηματισμούς, για να στηρίξουν ένα φτωχό σενάριο. Παρόλο που υπάρχει αρκετή νοσταλγία εδώ, με κασέτες, ογκώδεις κάμερες και τζιν σε αφθονία, δεν υπερκαλύπτουν την σειρά. Αν και το Everything Sucks! θέλει λίγο χρόνο για να μπει σ’ έναν ρυθμό, κάποιες ερμηνείες είναι λίγο “ξύλινες” και αδύναμες, αποτυπώνονται επιτυχώς οι περιπέτειες της εφηβείας με πρωταγωνιστές τους Kate (Peyton Kennedy) και Luke (Jahi Di’Allo Winston). Έτσι το Everything Sucks! είναι μια απολαυστική δραματική σειρά, που δυστυχώς δεν ανανεώθηκε για 2η σεζόν…

Υπόθεση

Η πλοκή ακολουθεί μια ομάδα ρεαλιστικά γραμμένων παιδιών σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Boring, καθώς αντιμετωπίζουν τις χαρές και τις λύπες της σχολικής ζωής. Έπειτα από αδιάκοπο εκφοβισμό από τα μέλη της σχολικής θεατρικής ομάδας, ο Luke, μέλος της τηλεοπτικής ομάδας, συμφώνησε να συνεργαστεί για να γυρίσει μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού. Μόλις ξεκινήσει αυτή η ιστορία, το Everything Sucks! μετατρέπεται σταδιακά από κωμωδία σε δράμα….

Ερμηνείες/ Χαρακτήρες

Η ιστορία της Kate γύρω από τη σεξουαλικότητά της είναι βασική στην υπόθεση και μαζί με τον άλλο καλογραμμένο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, τον Luke, καταλαμβάνουν τον περισσότερο χρόνο επί της οθόνης. Αν και υπάρχει κάποια εξέλιξη για τη πλειονότητα των υπόλοιπων ηρώων, τα πρώτα επεισόδια τους παρουσιάζουν σαν καρικατούρες. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο άχαρος πατέρας της Kate και διευθυντής του σχολείου, Ken (Patch Darragh) και η μαμά του Luke, Sherry (Claudine Mboligikpelani Nako) είναι οι άλλοι δύο καλογραμμένοι χαρακτήρες της σειράς.

Εντυπώσεις

Ωστόσο, παρά τις “ξύλινες” ερμηνείες σε αρκετά σημεία της σειράς, το Everything Sucks! κερδίζει πόντους στην ρεαλιστική απεικόνιση των έφηβων μαθητών. Το 90ς soundtrack βοηθά επίσης, δίνοντας μερικές νοσταλγικές μελωδίες, συμπεριλαμβανομένων των Oasis και The Cardigans.Μαζί με την πλοκή εξελίσσονται και οι χαρακτήρες όμως. Έτσι, το Everything Sucks! επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ κωμωδίας και δράματος, προσφέροντας κάτι ξεχωριστό στο θεατή. Σημαντικά θέματα γύρω από τη φιλία, τους χωρισμούς, την αγάπη και τη σεξουαλικότητα διερευνώνται καθ ‘όλη τη διάρκειά της, ενίοτε με πιο σοβαρούς και εκπληκτικούς τρόπους από τους αναμενόμενους. Για μια σειρά που χαρακτηρίζεται κωμική, το Everything Sucks! σίγουρα έχει περισσότερα κοινά με μια δραματική.

Τελική Ετυμηγορία

To Everything Sucks! έχει κάποια θέματα, που δεν τη καθιστούν κορυφαία σειρά, αλλά υπάρχουν αρκετά στοιχεία που θα σας κερδίσουν. Αξιόλογοι χαρακτήρες, αξιοπρεπής πλοκή και μια αξιαγάπητη νοσταλγία για τη δεκαετία του ’90, που δεν υπερτονίζεται στα 10 επεισόδια. Εάν παρόλα τα μειονεκτήματα και τη περίεργη αρχή, παρακολουθήσετε μέχρι τέλους, τότε θα δείτε μια διασκεδαστική σειρά. Επίσης, όμως, υπάρχει η αίσθηση ότι το Everything Sucks! δεν ανταποκρίνεται αρκετά στις πραγματικές του δυνατότητες….

Ο δικός σας Βαθμός

Μέσος Όρος / 5. Ψήφοι:

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
2 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια
Asm
LotS
Asm
13 Ιουνίου 2022 13:24

Βγάλτε season 2 είναι ότι καλύτερο έχω δει πλιζζζζζζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ