Fear City: New York vs The Mafia- Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 563 προβολές

Τη δεκαετία του ’70, η Νέα Υόρκη βρισκόταν κάτω από τον έλεγχο πέντε μαφιόζων οικογενειών. Οι Gambino, Genovese, Lucchese, Colombo και Bonanno κατάφεραν να διεισδύσουν και να κυριαρχήσουν στη πολιτεία της Νέας Υόρκης και, για λίγο, τουλάχιστον, παρέμειναν αλώβητοι. Επιβλέπων ήταν ο μαφιόζος Paul Castellano, ο οποίος κινούσε τα νήματα και έλεγχε τις οικογένειες.

Υπόθεσης

Με τις αρχές επιβολής του νόμου άπραγες και χωρίς ιδέες, οι έξυπνες κινήσεις και το παράτολμο σκεπτικό επέφεραν έναν νέο τρόπο ανάκτησης της πόλης από τη Μαφία, με την αξιοποίηση του νόμου RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) Ουσιαστικά, το νόημα είναι πως οι αρχές εστίασαν σε όλες τις μαφιόζικες οικογένειες, αντί να κυνηγήσουν μεμονωμένα άτομα- μέλη οικογενειών.

Το πρώτο επεισόδιο θέτει ουσιαστικά αυτό το πλαίσιο, καθώς οι Αρχές περνάνε στη δράση και αρχίζουν συστηματικά να ελέγχουν κάθε οικογένεια, συγκεντρώνοντας αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους. Αυτό που ακολουθεί στα επόμενα δύο επεισόδια είναι ένα μεθοδικό παιχνίδι αναμονής και υπομονής, καθώς το FBI προσπαθεί να παραμείνει απαρατήρητο, ενώ προσεγγίζει τη μαφία και αποκτά αποδεικτικά στοιχεία για το δικαστήριο.

Εντυπώσεις & Λεπτομέρειες

Για όσους γνωρίζουν αυτή τη περίοδο, το Fear City δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερα καινούριο ή αποκαλυπτικό. Υπάρχει ένας ξεχωριστός ύφος και στυλ στη σειρά, που απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που δεν γνωρίζουν πολλά για εκείνα τα γεγονότα. Από αυτή την άποψη, το Fear City λειτουργεί ως μια αξιοπρεπής παρουσίαση για τα συμβάντα της Ν. Υόρκης.

Υπάρχει επίσης μια ισορροπημένη προσέγγιση εδώ, με τους αυτόπτες μάρτυρες , όπως τους Michael Franzese και Johnny Alite να παρουσιάζουν τα γεγονότα από 1ο χέρι,δεδομένου ότι είναι και οι δύο πρώην μέλη της Μαφίας. Ωστόσο, ως επί το πλείστον, στη σειρά πρωταγωνιστούν τα μέλη του FBI, τα οποία ασχολήθηκαν με την διάλυση της Μαφίας.

Και σε αυτό το σημείο το Fear City προσθέτει πραγματικά ένα ελαφρύ κωμικό ύφος. Ακούγοντας τους πράκτορες να παρακολουθούν τις ηχογραφήσεις σαν μίνι σαπουνόπερες και να μαθαίνουν τη παράνομη σχέση του Paul Castellano με την υπηρέτρια του, είναι μερικά από τα σημεία που εξισορροπούν μεταξύ δράματος και κωμωδίας.Περιμένετε πολλές διπλές οθόνες, αρχειακό υλικό, αστυνομικές αναφορές και μουσική, που ενίοτε δίνει την αίσθηση αστυνομικής ταινίας. Για μερικούς θεατές, αυτό μπορεί να θεωρηθεί επιτηδευμένο αλλά λειτουργεί ώστε να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Tελική Ετυμηγορία

Το Fear City: New York VS the Mafia δεν είναι μια ιδιαίτερη ή πρωτοποριακή σειρά, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Η διάρκεια της είναι πολύ σύντομη, με δύο επεισόδια περίπου 45 λεπτά και μια ώρα το τρίτο,ίσως χρειαζόντουσαν παραπάνω επεισόδια με περαιτέρω λεπτομέρειες. Παρ ‘όλα αυτά, το Fear City είναι μια ευχάριστη, καλογραμμένη σειρά και σίγουρα αξίζει να τη παρακολουθήσετε.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ