Foundation Review 1ης Season: Χαμένο στο διάστημα (χωρίς spoilers)

από Akis Katiras
0 σχολιο 841 προβολές

Η Apple TV+ πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί μια από τις πιο γενναιόδωρες πλατφόρμες καθώς τα budget που κοστολογεί στις σειρές της είναι τουλάχιστον γενναιόδωρα, ειδικά στις sci-fi σειρές της (βλέπε Invasion,See). 

image1 3

Δέκα εβδομάδες πριν, μας έδωσε την πρεμιέρα της πιο φιλόδοξης blockbuster σειράς που θα μπορούσαμε να φανταστούμε, καθώς το έπος του Isaak Asimov αποτελούσε τον πολυπόθητο καρπό της ωρίμανσης της τεχνολογίας για να μεταφερθεί κάποια στιγμή από το Hollywood.

 Κάπως έτσι η Apple κρατούσε στα χέρια της ένα δώρο επιτυχίας που μάλλον κατά λάθος της γλίστρησε περίτεχνα, από τις μεγάλες αλλαγές σύγχρονης πολιτικής και ταυτότητας φύλλων, σε σχέση με το βιβλίο, κάνοντας το να έχει ένα άγευστο storyline το οποίο δεν εξερευνάει η δεν προσθέτει τίποτα καινούργιο σε αυτό που αποκαλούμε sci-fi mythology. 

image2 2

Το Foundation λέει την επική ιστορία μιας υπέρ γαλαξιακής αυτοκρατορίας που διακυβερνάται από 3 κλώνους ενός μοναδικού αυτοκράτορα, τους Brother Dawn τον μικρότερο, τον Brother Day που παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις και τον Brother Dusk τον ηλικιωμένο και πιο σοφό κλώνο από τους τρεις. 

Όλοι τους αποτελούν κλώνο του King Cleon του πρεσβύτερου. Βασιλεύουν από τον πλανήτη Trantor, το βασιλικό στολίδι της αυτοκρατορίας.

image3 2

Όταν ο ιδιοφυής μαθηματικός Hari Seldon προβλέπει  το τέλος της αυτοκρατορίας σε 30 χιλιάδες χρόνια και χωρίς τρόπο να σταματήσει αυτό, προκαλεί την πιο μεγάλη αναστάτωση στους αυτοκράτορες. Κάπου εκεί διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων αρχίζουν και ενώνονται ενώ άλλες χάνονται στον χρόνο με κέντρο βάρους το αινιγματικό ‘Θεμέλιο’ που είναι ο ρυθμιστής όλων όσων συμβαίνουν, και εμείς από πίσω προσπαθούμε να ενώσουμε τις τελείες ώστε να μείνουμε στο χωροχρονικό παζλ. 

apopsi

Η σειρά μπορεί να πάρει ένα πολύ μεγάλο plus για τα οπτικά εφέ τα οποία αποδίδουν υπέροχα στα χρήματα που ξόδεψε η Apple και μας προκαλεί να τα θαυμάσουμε, καθώς όλα μοιάζουν οργανικά και τίποτα δεν θυμίζει κακό CGI.  Δυστυχώς είναι το μόνο υπέροχο που έχει η σειρά. Οι ερμηνείες είναι στο τυπικό απαιτούμενο στανταρτ που ζητάει μια τέτοια σειρά επιπέδου, και θα ξεχωρίσω τον Brother Day(Lee Pace) και τον Seldon(Jared Harris). 

image4 2

Το υπόλοιπο καστ είναι υποφερτό προς κακό όσο πλησιάζει στους diverse ρόλους. Είναι εμφανές ότι η Apple δεν προσέλαβε πολύ καλούς ηθοποιούς, έχοντας τον νου της σε όλα τα αλλά.

shopmugs

Φυσικά η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν, προϊδεάζοντας μας στην δυναμική που έχουν τα τελευταία δυο επεισόδια, ώστε να μας ψαρώσει όπως έκανε και στα πρώτα δυο επεισόδια για να μας δελεάσει. Δεν βρίσκουμε το υπόβαθρο που θα θέλαμε όπως πχ έκανε η ταινία Dune πρόσφατα, καθώς μας έδειξε το πως ένα επικό sci-fi μπορεί να μείνει πιστό στην πρώτη ύλη του, και να εμπνεύσει για το μέλλον.

Ο δικός σας Βαθμός

Μέσος Όρος / 5. Ψήφοι:

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ