Γιατί ανυπομονούμε για το House of the Dragon!

από DIMI
215 προβολές

Δράκοι, αιμομιξίες κι ένας κόσμος που χτίζεται … ή γκρεμίζεται, αναλόγως την εποχή.

Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη νέα σειρά που ετοιμάζεται από το HBO με τις ευλογίες του Μάρτιν. Και θα μου πεις γιατί να μην γίνει και η σειρά με τους Γουόκερς και την Εποχή των Ηρώων; Θα σου πω γιατί. Γιατί ο λαός θέλει δράκους. Δεύτερον, ο Μάρτιν έχει υπέρ-ασχοληθεί με την δυναστεία των Ταργκάρυεν. Το υλικό είναι μεγάλο και «έτοιμο».  

Υπάρχει στο Fire and Blood, στον Περιπλανώμενο Ιππότη, στην εγκυκλοπαίδεια Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου, καθώς και στις νουβέλες που περιέχονται στο Dangerous Women και στο Rogues.  Αν δεν έχεις διαβάσει όλα αυτά … δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρεις και ξέρω πως και αυτή η σειρά θα είναι βασισμένη στα γραπτά του Μάρτιν. Μάλιστα, ο ίδιος ο συγγραφέας δεν θα γράψει κανένα από τα δέκα επεισόδια του House of the Dragon, γιατί δηλώνει αφοσιωμένος και στρωμένος να τελειώσει το πολυπόθητο 6ο βιβλίο της σειράς ASOIAF.

Προσωπικά ανυπομονώ για τη νέα σειρά, πολύ (μα πολύ) περισσότερο από το να μάθω την αρχή των Γουόκερ. Οκ, μην είμαι γαϊδούρα, ορισμένοι από τους μύθους και πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής με ιντριγκάρουν, αλλά περισσότερο θέλω να δω την Ραινύρα να σκίζει τα ιμάτια της από την θλίψη και να γεννά το δρακοπαιδί της παρά τον Λανν τον Έξυπνο.  

Χορεύοντας με τους δράκους

Τα γραπτά που μας έδωσε τυράκι ο Μάρτιν για να κοιτάξουμε στη νέα σειρά, μας οδηγούν ξεκάθαρα στον εμφύλιο των Ταργκάρυεν. Μακελειό, επικές δρακομαχίες, τρελό ξεκατίνιασμα, καμιά δεκαπενταριά δράκοι κι ένα χωρισμένο στα δύο βασίλειο. Ο κακός ο χαμός. Για να περάσει κάτι τέτοιο στις οθόνες μας θέλει πολλά μα πολλά ακριβά εφέ και χιλιόμετρα πλατινέ περούκας. Αδέρφια, θείοι, μπαρμπάδες, συννυφάδες, γίνονται ένα κουβάρι και σκοτώνονται μεταξύ τους, παρασύροντας μεγάλους οίκους, ξεκινώντας μάχες και δημιουργώντας μια αναταραχή που σχεδόν θα εξαφανίσει τον οίκο και την αυτοκρατορία που έχτισε ο Αίγκον. Και το πιο σημαντικό : Οι Ταργκάρυεν εκείνης της εποχής είναι σαφώς καλύτεροι και επικότεροι από την Ντάνυ. Sorry not sorry!

Εκατοντάδες χρόνια ιστορίας

Ακόμη κι αν η νέα σειρά πιάσει την εποχή του Αίγκον ή του Τζαιχέρυς, πάλι με βρίσκει πολύ ικανοποιημένη. Ένας κόσμος που χτίζεται και μια αυτοκρατορία που δημιουργείται στην εικόνα που την είδαμε στο Game of Thrones. Η αλήθεια είναι πως μοιάζει περισσότερο λογικό να ξεκινήσουν από την αρχή ώστε χρονικά να προχωρούν προς το τέλος της βασιλείας των Ταργκάρυεν, αλλά δεν ξέρουμε τι αφορούσε το τρίτο σενάριο που προτάθηκε στο ΗΒΟ. Λόγω της «εμμονής» του Μάρτιν, βρίσκω πιο λογικό να βλέπαμε τις περιπέτειες των Νταγκ και Εγκ ως 3ο σενάριο, ίσως μέχρι και την τραγωδία στο Σάμμερχολ. Αλλά αυτά είναι θεωρίες για μια άλλη κουβέντα.

Μαγεία Μιγκέλ!

Τελευταίος, αλλά όχι ασήμαντος λόγος, είναι η προσθήκη του σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, που μας έδωσε πολλά επικά επεισόδια στο Game of Thrones, αλλά και η βαθιά γνώση του σεναριογράφου Ryan Condal πάνω στον κόσμο του Μάρτιν. Αποτελούν δύο στιβαρούς πυλώνες για να ξεκινήσει μια επική ιστορία πολλών σεζόν (ελπίζω).

Κι αφού διαβάσατε μέχρι εδώ, πείτε μου τι θα θέλατε να δείτε από την δυναστεία των Ταργκάρυεν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα