Glitch – Ελάττωμα – Review

από Frini
0 σχολιο 3k προβολές

Η σειρά ξεκινά σε ένα νεκροταφείο στη Yoorana στην Αυστραλία, όπου έξι άνθρωποι σηκώνονται από τον τάφο, το γεγονός παρακολουθεί ο Beau που το τραβάει στο τηλέφωνό του.

Μαρία Μασόλα 1931-1969
Kirstie Darrow 1969-1988
Τσάρλι Τόμπσον 1899-1922
Kate Willis 1981-2013
Κάρλο Νίκο 1909-1944
Patrick Fitzgerald 1812-1864

spoilers

Σεζόν 1


Ένας αστυνομικός ο Τζέιμς Χέις φτάνει στο νεκροταφείο για να βρει 6 γυμνούς ανθρώπους και μια τραυματισμένη την Κρίστι. Καλεί τη Δρ. Ελισία ΜακΚέλερ να τον βοηθήσει. Βρήκαν και διέσωσαν τους Maria, Kirstie, Charlie, Kate και Carlo. Κανένας από αυτούς δεν ξέρει ποιοι είναι ή τι τους συνέβη και καθώς η σειρά προχωρά θυμούνται με διαφορετικούς ρυθμούς.

Ο Πάτρικ πηγαίνει μόνος του και γρήγορα συνεργάζεται με τον νεαρό Beau . Ο Πάτρικ θυμάται ποιος είναι, ο πρώτος δήμαρχος της Yoorana και πιστεύει και επέστρεψε για «επανόρθωση και αποκατάσταση» των όσων έγιναν στο παρελθόν . Μαθαίνει αφού μίλησε στη γιαγιά του Beau ότι η αγαπημένη του ήταν η γιαγιά της, καθιστώντας τον Beau τον 6ο εγγονό. Για να είμαστε ξεκάθαροι ο αγαπημένος του Fitzgerald δεν ήταν η σύζυγός του, οπότε έχει δύο οικογένειάς η δεύτερη είναι αυτή του Beau . Η άλλη πλευρά είναι εκείνη του γιου του ,είναι πλούσιοι ,ψεύτες και με πολύ θράσος .

Ο Τζέιμς έρχεται να βρει ότι ένας από τους αναστημένους είναι η σύζυγός του, η Κέιτ, η οποία πέθανε πριν από δύο χρόνια. Αυτό θα γίνει όλο και πιο άβολο καθώς στα δύο χρόνια από τότε που πέθανε όχι μόνο παντρεύτηκε την καλύτερη φίλη της, τη Σάρα, αλλά είναι εννέα μήνες έγκυος.

Ο Νίκο ξαναβρίσκει τις αναμνήσεις του γρήγορα, δυστυχώς μιλά μόνο ιταλικά, αλλά ευτυχώς και η Μαρία. Ανησυχεί για τον αδερφό του, τον οποίο η Ελίσια λέει ότι γνωρίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα με το ίδιο όνομα λίγο έξω από την πόλη, οπότε ο Τζέιμς οδηγεί τον Νίκο να τον δει. Καθώς φεύγουν από τα σύνορα της πόλης, ο Νίκο αρχίζει να αιμορραγεί από τα μάτια του και στη συνέχεια διαλύεται σε στάχτη μπροστά στα μάτια του Τζέιμς. Αυτός ο θάνατος είναι σημαντικός, διότι δείχνει ότι κανένας από τους Αναστημένους δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις περιμέτρους της Yoorana.

Κάπου αλλού και λίγο έξω από το νεκροταφείο ένα έβδομο άτομο σηκώνεται από τον τάφο . Σε αντίθεση με τους άλλους φέρνει σημάδια πάνω του. Είναι πολύ πιο δύσκολο να το θυμηθεί η να μιλήσει . Τον αποκαλούν John Doe όπως και όλα τα άγνωστα πτώματα στην Αμερική ,αυτό γιατί ο τάφος του δεν είχε ταφόπλακα με στοιχεία , θα μάθουμε αργότερα ότι είναι ο Γουίλιαμ Μπλάκμπερν, ένας άντρας που μαστιγώθηκε και κρεμάστηκε αφού σκότωσε μια αμαξοστοιχία γεμάτη ανθρώπους.

Ένας άλλος αστυνομικός ο Vic είναι αρκετά περίεργος για τις δραστηριότητες του Τζέιμς, πιέζει αρκετά γιατί βλέπει πως ο πρώτος έχει παράλειψη να κάνει κάποιες κλαδικές και τυπικές κινήσεις σε διαφορά γεγονότα που αφορούν την πόλη . Ο Τζέιμς του λέει για τους «Αναστημένους». Ο Vic μπαίνει στο αμάξι για να βρει στοιχεία και ένα ατύχημα τον αλλάζει.

Η Ελίσια έχει πάρει μαζί της όλα τα άτομα των Αναστημένων και τους κρύβει σε ένα μικρό αγρόκτημα, ο Βικ έχει αρχίσει να τους ψάχνει.

Η Μαρία μαθαίνει ότι η 10χρονη κόρη της Άννα πέθανε μαζί της ,την νύχτα εκεί η μια παρεξήγηση οδήγησε τον άντρα της στο συμπέρασμα πως εκείνη είχε δεσμό με ένα νεότερο άντρα , και η Κρίστι θυμάται ότι δολοφονήθηκε. Ο Τζέιμς κοιτάζει τα αστυνομικά αρχεία του θανάτου της και της λέει ότι ο φίλος της, ο Κέβιν, συνελήφθη και πέρασε 18 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία της.

Στη συνέχεια, η Kirstie βοηθά τον Charlie να προσπαθήσει να μάθει περισσότερα για τον εαυτό του.Καταλήγουν ψάχνοντας στο μπαρ The Royal. Εκεί συναντούν τον Russel (όπου Russel να ξέρετε επικρατεί ανατριχίλα) . Ο Ράσελ έχει εμμονή με τον Τσάρλι. Εχει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του που είναι αφιερωμένο στον Τσάρλι και τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί έχει μια σειρά από αναδρομές στο παρελθόν του και αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι.

Ο Vic θέλει να σκοτώσει όλους όσους έχουν αναστηθεί και έχει ένα σλόγκαν στο στόμα του και μόνο «το νόημα της ζωής είναι ότι σταματά». Μετά το ατύχημα σίγουρα κάτι άλλαξε πάνω του ….. γρήγορα αναγκάζει την γιατρό πιάνοντας της να τον οδηγήσει στην φάρμα όπου κρύψει τους αναστημένους . Πολλές ανατροπές και πολλά πράγματα συμβαίνουν εκεί όπου κλείνουν την σεζόν κάπως άβολα και με μας να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει γίνει …

Σεζόν 2

Στη σεζόν 2, υπάρχουν δύο κατηγορίες Αναστημένων χαρακτήρων. Οι άνθρωποι που είδαμε να σέρνονται από τους τάφους τους στην 1 και οι άλλοι εκείνοι που πέθαναν και ένα λεπτό μετά γύρισαν στην ζωή .

Ο Luke Arnold παίζει τον Owen ένας νέος χαρακτήρας και συναντά την Kate σε μια λίμνη … έχει έρθει για να μείνει και φαίνεται .

Η Dr. Elishia McKellar είναι επίσης νεκρή και στη αρχή της σεζόν βλέπουμε την ανάστασή της και μαθαίνουμε ότι είναι υπεύθυνη για ότι έγινε με την έρευνα που έκανε πριν πεθάνει αλλά και αφού πέθανε και γύρισε . Η ίδια έχει πεθάνει και ξανά ζει 4 χρόνια ήδη .
Η Sarah γίνεται επιτέλους μαμά . Κάτι όμως δεν πάει καλά …..κάτι θυμίζει τον Vic σωστά ?
Η Σάρα ανήκει στην δεύτερη κατηγορία αναστημένων ανθρώπων. Είναι σαν τον αστυνομικό Vic. Αναστήθηκε αλλά όχι από τάφο. Πέθανε και δευτερόλεπτα αργότερα ζούσε ξανά. Και όπως ο Vic, το βλέπει ως σκοπό της να σκοτώσει όλους τους ανθρώπους που προσπαθεί να σώσει ο Τζέιμς – όλους εκείνους που σύρθηκαν έξω από το νεκροταφείο.

Ο Rob Collins είναι ο Phil
Ένας νέος χαρακτήρας που ανήκει στην ίδια κατηγορία των αναστημένων όπως ο Vic και η Sarah .Ο Φιλ πέθανε σε ατύχημα σε εξέδρα πετρελαίου. Δευτερόλεπτα αργότερα ζει ξανά. Επιστρέφει σπίτι.
Ο Φιλ είναι ο θετός πατέρας του Beau. Η μητέρα του Beau του απαγόρευσε να ξανά δει τον Πάντυ Φιτζέραλντ, αλλά ο Φιλ ξεκινά να κάνει ερωτήσεις σχετικά με το πώς να βρει τον αναστημένο.
Ο Φιλ έχει σκοπό. Θέλει να σκοτώσει τη Δρ. Ελισία ΜακΚέλερ. Στη συνέχεια σκέφτεται ότι θα περιπλανηθεί και θα ζήσει σαν κανονικός άντρας. Ένας κανονικός άντρας που ενοχλεί τη Σάρα γιατί της παίρνει τόσο πολύ χρόνο για να σκοτώσει τους Αναστημένους και προσφέρεται να την βοηθήσει για να τελειώσουν .

Η Pernilla August είναι η επιστήμονας Nicola Heysen
Η Nicola Heysen είναι ένας νέος χαρακτήρας. Εργάζεται στο Noregard και είναι απελπισμένη να πάρει στα χέρια της στην έρευνα της Elishia McKellar, ώστε να μπορεί να αναδημιουργήσει τη διαδικασία που ανασταίνει τους ανθρώπους.
Από τη Nicola Heysen μαθαίνουμε επιτέλους πώς λειτουργεί η διαδικασία της ανάστασης.
Ένα βλαστοκύτταρο χρησιμοποιείται για να αναδημιουργήσει ένα ολόκληρο άτομο. Όχι κλώνος, ούτε αντίγραφο. Το πραγματικό άτομο από την πρώτη φορά με όλες τις ίδιες αναμνήσεις και τα πάντα. Μέρος αυτής της διαδικασίας με το βλαστοκύτταρο περιλαμβάνει την παραγωγή ήχου στην σωστή συχνότητα. Ο ήχος ενεργοποιεί το κύτταρο.

Μην ρωτάτε πώς η Elishia McKellar το έκανε αυτό στον εαυτό της ενώ ήταν νεκρή σε νεκροτομείο..
Όπως και στη σεζόν 1, υπήρχε ένα αόρατο όριο πέρα από το οποίο δεν μπορούσαν να περάσουν ή αλλιώς θα μετατραπούν σε σωματίδια σκόνης . Αυτό το όριο συνέχισε να συρρικνώνεται στη σεζόν 2.Η Elishia McKellar ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να το διορθώσει, αλλά ο Phil την πρόλαβε και κάπου θα κλείσω γιατί δεν γίνεται να εξηγήσω τίποτα άλλο χωρίς να αποκαλύψω μεγάλες ανατροπές που ακολουθούν .

Σεζόν 3

Αυτή είναι και η τελευταία σεζόν της σειράς . Βάζει τα πράγματα στην θέση τους και διορθώνει τα λάθη . Με την προσθήκη δυο νέων χαρακτήρων που πραγματικά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έπρεπε να μπουν . Ο λόγος για τον Τσο και την Μπελ. Ο Τσο ένας χλιαρός χαρακτήρας που άφησε γυναίκα και παιδί πίσω στην Κίνα για να έρθει Αυστραλία για χρυσό και η Μπελ μια κόρη μιας τρελής αιρετικής . Δεν θα επεκταθώ στην ανάλυση των χαρακτήρων αυτών των δυο γιατί πραγματικά δεν έπαιξαν κάποιον ρόλο .

Η σεζόν γυρνάει γύρο γύρο από τις αποφάσεις των αναστημένων για το πως θα ζήσουν από εδώ και πέρα τις ζωές τους . Η φαρμακευτική προσπαθεί απεγνωσμένα να απλώσει τα χέρια της σε όλους μάταια όμως από ότι φαίνεται .
Ο πρωταγωνιστής είναι πραγματικά άφαντος σε όλη την σεζόν . Τον βλέπουμε μόνο στην αρχή όπου έχει ένα ατύχημα και πεθάνει αλλά επανέρχεται λίγο αργότερα , και μέγα ξανά στο τέλος της σεζόν .

Όλοι τους έχουν αποφασίσει να ζήσουν και κανείς δεν είναι έτοιμος να πεθάνει σε αντίθεση με τον Γουίλιαμ που ξαφνικά θυμάται τον σκοπό του . Ξέρει πως πρέπει να πεθάνει και μαζί του όλοι οι Αναστημένοι γιατί όπως του θύμισε μια επιστήμονας που γνώρισε το σύμπαν καταρρέει λόγο του clitchαρισματος του . Ο Γουλιαμ είναι ο πρώτος που αναστήθηκε . Έζησε 3 φορές ,έζησε πέθανε clitchάρε το σύμπαν και επανήλθε. Έζησε για λίγο μέχρι να καταλάβει το κακό που είχε άθελα του κάνει και πέθανε εκτίοντας ποινή για φόνους . Επανήλθε όμως με την Γιατρό και παρά την θέληση του για 3 φορά . Μαζί με αυτόν ήρθαν και άλλοι . Οι νόμοι του σύμπαντος είχαν κατάρρευση και η ισορροπία είχε χαθεί . Το τέλος του κόσμου πλησίαζε λόγο της ύπαρξης τους .

Ο ίδιος μαζί με τον αστυνομικό προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους ότι καταστρέφουν την ισορροπία του σύμπαντος και πρέπει να πεθάνουν . Όταν ξεκινά το τέλος καταφέρνουν να τους συγκεντρώσουν σε μια τεράστια πυρκαγιά και εκεί κάνουν μια τελευταία προσπάθεια . Όταν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί ο Γουλιαμ βγάζει από την τσέπη του την σφυρίχτρα ,με τον ήχο που έκανε ήταν σαν να ξεκλείδωσε το μυαλό τους και να κατάλαβαν όλοι τι έπρεπε να κάνουν …..

Και εδώ θα το κλείσω …. το τέλος μένει να το δείτε μόνοι σας .

Θεωρώ την σειρά αρκετά καλή αν και άφησε πολλά ερωτήματα αναπάντητα γιατί γενικά άνοιξε πολλά θέματα και πριν προλάβει να τα ολοκληρώσει αποφάσισαν να την κόψουν .

Το λογικό ήταν να δοθεί ένα τέλος απατώντας κάποια από τα ερωτήματα, αλλά τουλάχιστον πρόλαβαν και έδωσαν ένα αξιοπρεπές φινάλε.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ