Harley Quinn Season 2: Η fun εκδοχή του DCU- Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 334 προβολές

H animated σειρά του DC Universe, Harley Quinn είναι μια έντονη, φανταχτερή και εκρηκτική ιστορία,που συνδυάζει δράση και συναίσθημα. Είναι μια εξαιρετική σειρά, που είναι εξίσου παλαβή με την πρωταγωνίστριά της. Αν και είναι κωμική, δεν διστάζει να “σοβαρευει” ενίοτε. Eίναι δημιούργημα των Justin Halpern, Dean Lorey και Patrick Schumaker, με τη Kaley Cuoco στο πρωταγωνιστικό ρόλο.Συμμετέχουν οι Lake Bell (Poison Ivy) και ο Alan Tudyk (Clayface, Joker).

Υπόθεση- Μέρος 1ο: Εκδίκηση

Η υπόθεση της σειράς χωρίζεται σε 2 μέρη. Το 1ο μέρος αφορά τη νέα κατάσταση του Gotham και τη προσπάθεια της Harley να καταρρίψει την Injustice League. Οι Bane, Two-Face, Penguin και The Riddler κατέλαβαν το Gotham και το διένειμαν μεταξύ τους. Η Harley αποφασίζει να τους εκδικηθεί, όταν αδικείται στο μοίρασμα των περιοχών, καθώς παίρνει το μικρότερο κομμάτι της πόλης . Κάθε εκδίκηση είναι αρκετά αστεία είτε πρόκειται για τη μύτη του Penguin, είτε για την τιμωρία του Riddler, είτε για το σωφρονιστήριο του Bane.Σε αυτή τη σεζόν βλέπουμε και ένα νέο villain, τον Mr. Freeze. Προφανώς, η origin ιστορία του δε γλύτωσε από τα κωμικά πυρά της σειράς, αν και η αληθινή αγάπη που κρύβεται από πίσω τελικά έδωσε ένα σοβαρό μάθημα στη Harley.

Φυσικά, villain χωρίς αντίπαλο, δεν έχει νόημα. Έτσι, από τη σειρά περνάει και ο Batman, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα ανάρρωνε και προσπαθούσε να επανέλθει στη δράση, αν και όχι και τόσο επιτυχώς. Ως αποτέλεσμα, χρήζει τη Barbara και επίσημα Batgirl, η οποία συνεργάζεται με το πατέρα της, Jim Gordon. Σε αυτή τη σεζόν γνωρίσαμε παραπάνω και τον Jim. Ο Gordon κλονίστηκε από την απουσία του Batman και τις επιπτώσεις της. Όμως, η ενδιαφερουσα σχέση πατέρα και κόρης του υπενθυμίζει πως είναι“A damn good cop”….

Μέρος 2ο: Ερωτικά Προβλήματα


Κατά τη διάρκεια της σεζόν η Harley αναζητά την αγάπη και η ιστορία χτίζεται γύρω της, ούσα μια δυναμική πρωταγωνίστρια. Οι πράξεις της και οι επιλογές της προκαλούν αποτελέσματα, που καθορίζουν τη πλοκή της σειράς. Το 2ο μισό της υπόθεσης εστιάζει στη σχέση της με τη Poison Ivy. Aρχικά, θέλει την αγάπη του κόσμου, και προσπαθεί να την αποκτήσει καθώς γίνεται supervillain. Ο εγκλεισμός τους στη φυλακή του Bane επηρεάζει τη σχέση τους και οι θεατές βλέπουν περισσότερα βάθος στο χαρακτήρα της Ivy. Η Harley σ’ αυτή τη σεζόν καλείται να διαλέξει μεταξύ δύναμης και αγάπης και οι διάφορες περιπέτειες της πλοκής αποδεικνύουν ότι η αγάπη είναι δύσκολη και για τους villains…
Όμως, η αγάπη και οι επιλογές της καθορίζουν και αυτή τη σεζόν και τον χαρακτήρα της Harley. Η Harley επιλέγει να αναζητήσει την αγάπη και να κυνηγήσει την Ivy, ακόμα και μετ’ εμποδίων. Η αγάπη είναι πολύτιμη και ολοκληρώνει τη σχέση τους. Αυτό το προσωπικό, αληθινό κίνητρο κάνει την σειρά τόσο εντυπωσιακή!

Το προβληματικό ερωτικό παρελθόν της Harley εμφανίζεται και εδώ. Μετά τα συμβάντα της πρώτης σεζόν, ο Joker λογικεύτηκε και πλέον έχει οικογενειακή ζωή, εργάζεται ως bartender και δεν έχει καμία ανάμνηση του παρελθόντος του! Για τους αναγνώστες comics, η ιστορία μοιάζει πολύ με την υπόθεση του White Knight. Η δυναμική του ζεύγους Joker-Harley πάντα υπήρχε με διάφορους τρόπους, πάντα πολωμένη, αλλά σπανίως θετική. Ο σώφρων πλέον Joker, είναι δοτικός και παρόν, αυτόν που η Harley ήθελε στη ζωή της -αλλά ποτέ δεν είχε- και στον οποίο μοιράζεται τα προβλήματά της με τη Ivy.

Χαρακτήρες

Ένα από τα αξιόλογα στοιχεία της σειράς είναι οι καλογραμμένοι χαρακτήρες της. Είτε παρουσιάζοντας χαρακτήρες άγνωστους στο ευρύ κοινό, όπως τον Doctor Trap, είτε ξαναγράφοντας παλιούς και γνώριμους χαρακτήρες, προσαρμοσμένους στο ύφος της σειράς, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Από το King Shark έως τη Batgirl, όλοι παίζουν ένα κομμάτι στη πλοκή και δείχνουν την αξία τους. Ο Bane παραμένει ένας αστείος, αν όχι ο πιο διασκεδαστικός και αστείος, χαρακτήρας της σειράς. Η δυναμική της Harley με όλους τους ήρωες είναι εξαιρετική, με κάθε σχέση να είναι ξεχωριστή. Οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες τείνουν να μεγαλοποιούν ένα κλισέ τους.Για παράδειγμα, η Catwoman είναι πάντα γοητευτική και προσεγμένη, ενώ ο Superman είναι εξαιρετικά βαρετός. Ο Batman και η Batgirl εμφανίζονται αρκετά στη σεζόν, καθώς η Batgirl ξεκινά την καριέρα της ως μασκοφόρος ηρωίδα και ο Batman προσπαθεί να επανακάμψει. Η Batgirl φέρνει μια διαφορετική νέα δυναμική, σε μια ήδη σούπερ ζωηρή σειρά. H Barbara τάσσεται με την «καλή» πλευρά, αλλά συνεργάζεται και με την Harley. Η σχέση που έχει με τις Harley και Ivy είναι πολύ διασκεδαστική και βοηθά επίσης το γεγονός ότι η Brianna Cuoco είναι στην πραγματικότητα η μικρότερη αδερφή της Kaley Cuoco.

Διάφορες Τεχνικές Λεπτομέρειες

Το animation σχέδιο είναι καταπληκτικό και ο προσεγμένος σχεδιασμός των χαρακτήρων συνδυάζεται πολύ όμορφα με το παρασκήνιο. Ο συνδυασμός τους διαμορφώνει τις σκηνές φανταστικά, δίνοντας τρομερές λεπτομέρειες για το κάθε χαρακτήρα. Οι αφίσες του Batman στο δωμάτιο της Barbara δείχνουν την εμμονή της με το Σκοτεινό Ιππότη και ο θόλος του Freeze αντικατοπτρίζει τη μοναξιά του. Η ζοφερή εκδοχή του Gotham δείχνει τη παρακμή της πόλης. Είναι τόσο λεπτομερείς, αλλά απλές, όπως ακριβώς και με το σχεδιασμό χαρακτήρων και ταιριάζουν απόλυτα με το στυλ της σειράς.

Τα αστεία της σειράς ανήκουν στο “metahumor” και ποτέ δεν εμποδίζουν τη ροή της πλοκής. Το πιο αξιοσημείωτο είναι, φυσικά, η αμφιλεγόμενη αναφορά στο “Snyder Cut”. Αρχικά, προκάλεσε οργή στο κοινό, αλλά αργότερα οδήγησε στη δημιουργία της μπλούζας, που έδωσε περίπου $ 2000 σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Άλλα αστεία κυμαίνονται από το αμερικανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έως τη δυσάρεστη παρωδία του “Under the Sea”. Η μουσική είναι ενδιαφέρουσα και θέτει τον τόνο κάθε σκηνής, είτε πρόκειται για δράση είτε για συναίσθημα. Κάθε επεισόδιο έχει καλή διάρκεια και σπάνια φαίνεται ότι του λείπει κάτι.

Οι ηθοποιοί είναι κορυφαίοι, με τον καθένα να προσδίδει μια μοναδική φωνή στον χαρακτήρα του. Η Cuoco συνεχίζει να δείχνει το ταλέντο της στο ρόλο, με λιγότερες τσιρίδες και περισσότερα συναισθήματα, ενώ Bell έχει μια πιο ελαφριά παρουσία, Το υπόλοιπο καστ παραμένει υπέροχο, αλλά οι νεοεισερχόμενοι υπερέβησαν τις προσδοκίες. Η Sanaa Lathan ήταν τέλεια ως Catwoman, η απαλή φωνή της ανέδειξε την ηρωίδα. Ήταν ξεκαρδιστικό να ακούμε τον βετεράνο του DCAU, Michael Ironside, να επαναλαμβάνει τον ρόλο του Darkseid με κωμικό τρόπο. Ο Alfred Molina προσδίδει μια ψυχρή φωνή στον Mr. Freeze, αλλά αναδεικνύει επίσης την πιο μαλακή πλευρά του χαρακτήρα. Σε μεγαλύτερους ρόλους,αξίζει να αναφερθούν οι Jim Rash ως Riddler και Diedrich Bader ως Batman.

H animated σειρά για ενήλικους Harley Quinn είναι από τις καλύτερες σειρές της πλατφόρμας DC Universe, Αναμφίβολα, αν είστε fan του DCU,ή απλά ψάχνετε μια ευχάριστη σειρά, τότε η Harley Quinn θα σας κερδίσει. Αν και ήδη είχαμε δύο εξαιρετικές seasons η DC πρέπει να ανανεώσει τη σειρά, τουλάχιστον για άλλη μια. Έως τώρα,δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, αλλά σίγουρα αυτή η σειρά έχει μέλλον. Η σειρά έχει το δικό της panel στο DC Fandome (22.08), όπου ελπίζουμε εκεί να δούμε μια επίσημη ανακοίνωση. #RenewHarleyQuinn

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ