Heroes – Review

από Frini
0 σχολιο 1.155 προβολές

Μετά από 8 υποψηφιότητες Emmy ,μια χρυσή σφαίρα και 17 εκατομμύρια θεατές η σειρά ακυρώθηκε στην 4 σεζόν .

Πριν από κάποια χρόνια, οι Ήρωες ήταν μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές σειρές στην Αμερική. Μετά από μια καταπληκτική κριτική στην πρώτη σεζόν, οκτώ υποψηφιότητες Emmy και μια νίκη της Χρυσής Σφαίρας ήρθαν για το καλύτερο τηλεοπτικό δράμα, 17 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν για την έναρξη της δεύτερης σεζόν. Γρήγορη έφτασαν όλοι να μιλάνε για ένα νέο Lost .

Τι πήγε όμως στραβά ? Γιατί αυτή η επιτυχία δεν κράτησε και η σειρά έφτασε να ακυρωθεί ? Απλό γιατί τα δικαιώματα πουλήθηκαν και πλέον τίποτα δεν ήταν το ίδιο ξανά . Και ενώ η πρώτη σεζόν ήταν ότι καλύτερο υπήρξε η δεύτερη δεν κράτησε τον ίδιο παλμό . Μετά από 4 σεζόν η σειρά ακυρώθηκε αφού πρώτα της έδωσαν ένα τέλος .

spoilers

Σεζόν 1

Η σεζόν της σειράς του NBC ξεκινά με τις ιστορίες αρκετών ανθρώπων που μαθαίνουν ότι προορίζονται να γίνουν υπερήρωες. Στο κέντρο της ιστορίας ο Peter Petrelli (Milo Ventimiglia), μια νοσοκόμα που στοιχειώνεται από κρυμμένα όνειρα που πιστεύει ότι προορίζεται να κάνει υπέροχα πράγματα με τη ζωή της. Ο Πέτρος προσπαθεί να πείσει τον πολιτικό αδερφό του Nathan (Adrian Pasdar), ο οποίος είναι υποψήφιος για τη Γερουσία των ΗΠΑ, ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και στους δύο, αλλά ο Nathan επιμένει να διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ και να διατηρήσει την προσωπική του ζωή εκτός Τύπου.

Εν τω μεταξύ, μια μαζορέτα του Τέξας (Hayden Panettiere) ανακαλύπτει ότι είναι εντελώς άφθαρτη, αλλά βρίσκεται σε ένα ακόμη μεγαλύτερο σοκ όταν συνειδητοποιεί ότι η οικογένειά της κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό. Στο Λος Άντζελες, ένας αστυνομικός (Greg Grunberg) αναπτύσσει την ικανότητα να διαβάζει μυαλά, και ένας Internet stripper (Ali Larter) αρχίζει να εκδηλώνει μια δολοφονική προσωπικότητα. Στο Τόκιο, ο βαρετός κηφήνας Hiro Nakamura (Masi Oka) είναι απελπισμένος για το είδος των περιπετειών στο κόμικς “Star Trek”. Η επιθυμία του Χίρο εκπληρώθηκε όταν αναπτύσσει την ικανότητα να ταξιδεύει μέσα στο χρόνο και το χώρο, τηλεμεταφέροντας τον εαυτό του αμέσως από ένα μετρό του Τόκιο στην Times Square. Αλλά η χαρά του Χίρο γρήγορα μετατρέπεται σε φόβο όταν βλέπει μια πυρηνική έκρηξη να καταστρέφει τη Νέα Υόρκη.

Κατά την τηλεμεταφορά στο σπίτι, συνειδητοποιεί ότι μόλις είδε μια ματιά σε μια καταστροφή που θα συμβεί σε λίγες εβδομάδες, εκτός αν μπορεί να το σταματήσει. Ήρωες από όλο τον κόσμο συναντιούνται σταδιακά και σχηματίζουν συμμαχίες καθώς προσπαθούν να αποτρέψουν την πυρηνική επίθεση και να αντισταθούν σε έναν σκιώδη, υπερδύναμο κατά συρροή δολοφόνο γνωστό ως Sylar (Zachary Quinto), ο οποίος είναι σε θέση να δολοφονήσει τους επίδοξους υπερήρωες και να κλέψει τους ικανότητες στη διαδικασία.

Σεζόν 2

Στη σεζόν 2 οι νεογέννητοι ήρωες μαθαίνουν περισσότερα για τις υπερδύναμες τις οικογένειες και τους προγόνους τους. Η άφθαρτη μαζορέτα Claire Bennet (Hayden Panettiere) και η οικογένειά της αναγκάζονται να κρυφτούν στην Καλιφόρνια για να ξεφύγουν από την εταιρεία,μιας οργάνωσης που παρακολουθεί και συλλαμβάνει υπερήρωες. Ενώ ο πατέρας της, ο Νώε (Jack Coleman), πρώην υπάλληλος της Εταιρείας, επιμένει ότι δεν κάνει τίποτα για να προσελκύσει την προσοχή τους , η Claire προσελκύεται από έναν μαθητή (Nicholas D’Agosto) με ένα δικό του υπερδύναμο μυστικό.

Αφού μόλις κατάφερε να αποτρέψει μια πυρηνική έκρηξη στο φινάλε της σεζόν 1, ο Peter Petrelli (Milo Ventimiglia) θεωρείται νεκρός από την οικογένειά του που θρηνούσε. Ο ίδιος από την άλλη έχει ξυπνήσει στην Ιρλανδία χωρίς να ξέρει ποιος είναι ή πώς έφτασε εκεί. Ο Χίρο Νακαμούρα (Masi Oka) ταξιδεύει κατά λάθος στην φεουδαρχική Ιαπωνία του 17ου αιώνα, όπου συναντά τον παιδικό του ήρωα, τον θρυλικό ξιφομάχο Takezo Kensei.

Αλλά η χαρά του Χίρο είναι σύντομη : Ανακαλύπτει ότι όχι μόνο ο Κένσι είναι ένας λευκός ξένος (Ντέιβιντ Άντερς) που ζει στην Ιαπωνία, αλλά είναι επίσης ένας μεθυσμένος δειλός που χρειάζεται τη βοήθεια του Χίρο για να πετύχει το πεπρωμένο του. Ο Χίρο επιστρέφει τελικά στο παρόν και μαθαίνει ότι ο πατέρας του (Τζωρτζ Τάτσι) έχει σκοτωθεί, ο πρώτος σε μια σειρά δολοφονιών υπερήρωων .

Καθώς οι δολοφονίες συνεχίζονται, γίνεται σαφές ότι αυτό το ξεφάντωμα είναι μια πράξη εκδίκησης που συνδέεται με έναν θανατηφόρο ιό που θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή για την ανθρωπότητα. Εκτός από αυτήν την απειλή, οι ήρωες πρέπει επίσης να ασχοληθούν με την επιστροφή του υπερδύναμου δολοφόνου Sylar (Zachary Quinto) και την άφιξη ενός νέου κακού (Kristen Bell), ενός διανοητικά ασταθούς πράκτορα της Εταιρείας με την ικανότητα να ελέγχει τον κεραυνό.

Σεζόν 3

Η τρίτη σεζόν του “Heroes” ξεκινά με τον Peter Petrelli (Milo Ventimiglia) να ταξιδεύει από το μέλλον και να προσπαθεί να δολοφονήσει τον Nathan Petrelli (Adrian Pasdar).

Περαιτέρω προσθήκη στο χάος που προκαλούν οι κακοποιοί είναι η απόδραση αρκετών κακών από τις φυλακές της Εταιρείας, πολλοί από τους οποίους συνεργάστηκαν με τον Arthur Petrelli (Robert Forster) στην εταιρεία Pinehearst, όπου προσπαθεί να δημιουργήσει φόρμουλα η οποία θα δίνει υπερδυνάμεις σε απλούς ανθρώπους.

Σεζόν 4

Καθώς ξεκινά η 4 σεζόν η Κλερ (Hayden Panettiere) ξεκινά την πρώτη της χρονιά στο κολέγιο, αν και σύντομα ανακαλύπτει ότι το να αφήσει την παλιά της ζωή είναι πιο δύσκολη από ό,τι νόμιζε. Εν τω μεταξύ, ο Peter (Milo Ventimiglia) επιστρέφει στο παραϊατρικό του έργο, και ο Hiro (Masi Oka) και ο Ando (James Kyson) έχουν δημιουργήσει μια επιχείρηση που ονομάζεται “Dial a Hero”, αν και ο Hiro ανησυχεί για το γεγονός ότι δεν μπορεί να ελέγξει πια τις δυνάμεις του όπως παλιά .

Ένας νέος κακός εμφανίζεται σε αυτή την σεζόν που αρχικά δείχνει φιλικός και προσφέρει καταφύγιο . Δεν αργεί όμως πολύ να δείξει τον πραγματικό εαυτό του και την δύναμη του . Φυσικά δεν ήταν άλλος από τον Samuel .

Η σεζόν 4 δεν ήταν η αναγέννηση των Ηρώων, αλλά βελτίωσε τη σειρά αρκετά για να αποδείξει ότι υπάρχουν ακόμη πολλές δυνατότητες. Έτσι έμεινε να περιμένουμε λίγο καιρό για να μάθουμε ότι η σειρά τελικά δεν θα επιστρέψει παρά την βελτίωση της στην 4. Το άλμα της Claire από την κορυφή ενός τροχού Ferris μπροστά από τις ειδήσεις της Νέας Υόρκης ήταν ένα σημαντικό γεγονός για τη σειρά και ένα τέλος που θα μπορούσε να σημαίνει μια νέα 5 σεζόν η και απλά ένα οριστικό τέλος .

Θεωρώ άδικο μια σειρά σαν και αυτή να μην έχει την ευκαιρία να συνεχίσει . Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω πολύ συχνά τα κριτήρια του κόσμου και την απόφαση μιας παραγωγής να καταστρέψει κάτι τόσο όμορφο και δυνατό .

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ