House of the Dragon: Νικητές και ηττημένοι του 5ου επεισοδίου

από nikos vel
0 σχολιο 1.4k προβολές

Είμαστε στα μέσα της διαδρομής του House of the Dragon και το 5ο επεισόδιο ήταν ίσως το καλύτερο μέχρι στιγμής, Γάμοι, χαρές (μπορεί και όχι) και πάθη συναντιούνται για να συνθέσουν ένα όμορφο επεισόδιο με ένα πολύ δυνατό τέλος. Πάμε να αναλύσουμε τους νικητές, τους ηττημένους αλλά και τους “ουδέτερους” αυτού. Προσοχή, ακολουθούν spoilers:

spoilers

ΝΙΚΗΤΕΣ

Alicent

TELEMMGLPICT000309401643 trans NvBQzQNjv4BqILVW0RXZ3wCP2MAFKk47V 4Xpit DMGvdp2n7FDd82k min

Η Alicent εμφανίζεται πιο κυρίαρχη και πιο αδιάφορη για τα πάντα, πλην του ευατού της, από πότε στο επεισόδιο αυτό. Ούσα μόνη της στη βασιλική αυλή, χωρίς τον πατέρα της που εκδιώχθηκε από τον βασιλιά, αποστασιοποιείται αρκετά από τον σύζυγο της, Viserys, και βγάζει μία πιο “σκληρή” αύρα. Πολύ καλή ερμηνεία και από την Emily Carey, που αφήνει το ρόλο της στα χέρια της Olivia Cooke για να υποδυθεί την κατά 10 χρόνια μεγαλύτερη Alicent στη συνέχεια.

Velaryons

1x05 KL Wedding Velaryon Vaemond Wil Johnson Corlys Steve Toussaint Laenor Theo Nate Rhaenys Eve Best min

Οι έτεροι νικητές του επεισοδίου είναι η οικογένεια των Velaryons, πλην του Laenor. Δέχονται την επίσκεψη κοτζάμ βασιλειά στο παλάτι τους και αποδέχονται την πρόταση του για τον γάμο μεταξύ των παιδιών τους. Ο Corlys και η Rhaenys παίρνουν ένα σχετικό ρίσκο παντρεύοντας τον γιο τους με μία μελλοντική βασίλισσα που πολύ θα προσπαθήσουν να “ρίξουν”, όμως προς το παρόν είναι οι κερδισμένοι της υπόθεσης.

Ακούστε σε όποια από τα παρακάτω όσα είπαμε για το τέταρτο και πέμπτο επεισόδιο της σειράς στο podcast!

Apple Podcasts
spotify podcast badge blk wht 660x160 1
Listen on Google Podcasts

Στην ουδέτερη ζώνη

Daemon & Rhaenyra

attachment matt smith milly alcock 0 min

Ένα επεισόδιο ούτε κρύο ούτε ζέστη για τον θείο και την ανιψιά του. Ο μεν Daemon ξεφορτώνεται κυριολεκτικά την σύζυγο του από το Vale και έρχεται στον γαμό απρόσκλητος για να κάνει πάλι τα πάντα…ανάκατα! Η δε Rhaenyra δέχεται να παντρευτεί τον Laenor για σταματήσουν να την πρίζουν ενώ κάνει μία συμφωνία μαζί του πως ο καθένας τους μπορεί να “ξενοπηδάει” μιας και αμφότεροι δεν θέλουν αυτόν τον γάμο! Εξαιρετική επίσης η ερμηνεία της Milly Alcock, που δίνει με τη σειρά της τον ρόλο στην Emma D’Arcy.

ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ

Laenor

ezgif.com gif maker min 10

Τόσο ο Laenor, όσο και ο αγαπημένος του, Joffrey, έχουν ζήσει καλύτερες ημέρες. Ο Laenor αναγκάζεται να παντρευτεί την Rhaenyra, αλλά δεν το θέλει διότι είναι ομοφυλόφιλος. Τα πράγματα γίνονται λίγο καλύτερα γι’αυτόν μιας και βρίσκει “κανάλι” επικοινωνίας με την Rhaenyra, με τη συμφωνία που έκαναν. Τα πράγματα γίνονται πολύ πολύ χειρότερα όμως, όταν ο Joffrey κοίτεται νεκρός στην αίθουσα του Iron Throne, μετά το ξέσπασμα του Criston.

Criston

ie 91438 min

Ο έτερος ηττημένος του επεισοδίου είναι ξεκάθαρα ο Criston. Τρώει άκυρο από την Rhaenyra στην πρόταση του να φύγουν μακριά από όλους και από όλα, σαν δύο απλοί κοινοί θνητοί. Παραδέχεται στην Βασίλισσα Alicent για την “παρανομία” του να κάνει έρωτα με την Rhaenyra. Πες οκ, την βγάζει αναίμακτα από όλα αυτά. Δεν ξέρω κατά πόσο αναίμακτα θα την βγάλει μετά τη δολοφονία του Joffrey, ο οποίος “ξύπνησε” τον κακό εαυτό του Criston. Μπορεί να μην αυτοκτονεί στο τέλος, καθώς τον προλαβάινει η Alicent, αλλά η συνέχεια αναμένεται δύσκολη για τον αρχηγό της Βασιλικής Φρουράς.

Viserys

paddy considine 3

Συνηθισμένος σε αυτή τη θέση ο Viserys. Μπορεί επιτέλους ο “πονοκέφαλος” του γάμου της κόρης του να φεύγει, αλλά ο ακόμα ισχυρότερος “πονοκέφαλος” του Daemon δεν αποχωρεί ποτέ. Λίγο αυτό, λίγο ο πανικός στη διάρκεια της τελετής, τον οδηγούν στη λιποθυμία. Αν βάλουμε μέσα σε όλα αυτά τη λέπρα που τον ταλαιπωρεί, τον κάνουν τον νούμερο 1 ηττημένο της σειράς γενικότερα μέχρι στιγμής. Give him a break!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ