House of the Dragon: Βασιλικός γάμος αλά Westeros- Review 5ου επεισοδίου

από Zedikous
0 σχολιο 895 προβολές

Φτάσαμε αισίως στα μισά της 1ης σεζόν του House of the Dragon και το 5ο επεισόδιο της σειράς είχε τον τίτλο We Light The Way, τίτλος ο οποίος αποτελεί αναφορά στο motto του οίκου Hightower. Το συγκεκριμένο επεισόδιο αποτελεί το “τελευταίο” πριν το μεγάλο χρονικό άλμα των 10 χρόνων και παράλληλα λέμε αντίο σε δυο από τις πρωταγωνίστριες, την Milly Alcock που υποδύεται την νεαρή Rhaenyra και την Emily Carey που υποδύεται την νεαρή Alicent.

Μία “απώλεια” και μία “συμφωνία”

Η εισαγωγική σκηνή κάθε επεισοδίου το λεγόμενο, opening scene είναι ένα από τα στοιχεία της σειράς στο οποίο νομίζω έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Το 5ο επεισόδιο δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς επιτέλους γνωρίζουμε την γυναίκα του Daemon, την Rhea Royce, καθώς την επισκέπτεται και μετά από την σύντομη συζήτηση τους ο Daemon “προκαλεί” τον θάνατο της. Παρόλο που στο βιβλίο ο θάνατος της Rhea Royce αποτελεί μυστήριο και απλά αναφέρεται ότι έπεσε από το άλλο της, μου άρεσε η προσέγγιση που πήραν οι παραγωγοί.

ezgif 3 0f18d3e89a

Από την άλλη μεριά ο Viserys φαίνεται πως δεν χάνει χρόνο και ταξιδεύει στην έδρα των Velaryon, το Driftnark προκειμένου να σφραγίσει τον γάμο μεταξύ της κόρης το, Rhaenyra και του γιου του Corlys και της Rhaenys, Laenor Velaryon. Ύστερα από μία σκληρή διαπραγμάτευση, οι δύο οίκοι έρχονται επιτέλους σε συμφωνία και τα δυο παιδιά τους φαίνεται πως είναι έτοιμα να κάνουν το καθήκον προς τις οικογένειες τους.

Ακούστε σε όποια από τα παρακάτω όσα είπαμε για το τέταρτο και πέμπτο επεισόδιο της σειράς στο podcast!

Apple Podcasts
spotify podcast badge blk wht 660x160 1
Listen on Google Podcasts

Η Alicent κηρύττει “πόλεμο”

Όπως αναφέραμε, ο τίτλος του επεισοδίου είναι αφιερωμένος στον οίκο Hightower, και σίγουρα η Alicent ήταν ένας από τους χαρακτήρες που έκλεψε την παράσταση σε αυτό το επεισόδιο. Αρχικά η σκηνή με τον πατέρα της ήταν ίσως η πιο τρυφερή στιγμή που έχουμε δει ανάμεσα σε αυτούς τους δυο. Ο Otto υπενθυμίζει στην Alicent ότι θα πρέπει να προετοιμάσει τον γιο της Aegon να κυβερνήσει καθώς η διαδοχή της Rhaenyra σίγουρα θα προκαλέσει πόλεμο κάτι που θα θέσει τα παιδιά της Alicent σε κίνδυνο.

8kgv0QAfICMGPqDD2dQvO9TR3AD scaled 1

Ύστερα από μια μικρή έρευνα η Alicent ανακαλύπτει πως η Rhaenyra και ο Criston Cole έκαναν σεξ, κάτι το οποίο σίγουρα την θυμώνει και την κάνει να νιώθει προδομένη από την Rhaenyra αλλά και από τον Viserys. Με το ξεκίνημα των εορτασμών για τον γάμο της Rhaenyra, η Alicent κάνει μία εντυπωσιακή είσοδο με το πράσινο φόρεμα της, το οποίο αποτελεί το χρώμα των Hightower όταν κηρύσσουν πόλεμο! Η συγκεκριμένη αναφορά ήταν αρκετά εύστοχη καθώς μας έδωσε να καταλάβουμε πως πλέον η Alicent δείχνει τα δόντια της!

Γάμος αλά Westeros

matt smith gavin spokes emily carey paddy considine milly alcock theo nate steve toussaint eve best wil johnson savannah steyn wide 97a6dfd3ca76c1eca3d35761f62a763f68fded32 s1100 c50

Για όσους είμαστε γνώριμοι με τους γάμους στον κόσμο του Westeros, οι διαφωνίες αλλά και το αίμα δεν θα μπορούσε να λείπει. Παρόλο που οι εορτασμοί αρχικά φαίνεται να πηγαίνουν καλά πολύ γρήγορα τα πράγματα ανατρέπονται όταν ξεσπά ένας καβγάς μεταξύ του Criston Cole και του ερωμένου του Laenor, Joffrey Lonmouth, με αποτέλεσμα ο Joffrey να σκοτωθεί. Ύστερα από το συγκεκριμένο συμβάν, ο γάμος αποτέλεσε μια τυπική διαδικασία προκειμένου να τελειώσει όπως.

apopsi

Το συγκεκριμένο επεισόδιο προσωπικά ήταν το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής καθώς μας έδειξε πόσο περίπλοκοι είναι οι χαρακτήρες στον κόσμο του Martin και σε συνδυασμό με τις ερμηνείες των ηθοποιών ήταν εξαιρετικό. Η μουσική του Ramin Djawadi ήταν για μια ακόμη φορά ανατριχιαστική, με αποκορύφωμα το μουσικό κομμάτι της εισόδου της Alicent με το πράσινο φόρεμα. Αναμένω με ανυπομονησία την συνέχεια και τον ερχομό των νέων ηθοποιών και των χαρακτήρων.

Ο δικός σας Βαθμός

Μέσος Όρος / 5. Ψήφοι:

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ