Η Dimi σας προτείνει: Doom Patrol

από DIMI
0 σχολιο 466 προβολές

Είναι το Doom Patrol η καλύτερη superheroes σειρά της DC;

spoilers

Με την τηλεοπτική ένταξη τόσων σειρών βασισμένων σε κόμικς, το Doom Patrol μοιάζει αταίριαστο, περίεργο και αναπάντεχα απολαυστικό. Δεν μιλάμε για μια σειρά με λίκρα κολάν και γυαλισμένους ωραίους ήρωες που πολεμούν κακούς. Μιλάμε για μια ομάδα ιδιαίτερων προσωπικοτήτων με περίεργα χαρίσματα.

Όσοι είδατε πρώτη σεζόν Titans θα πήρατε μια ιδέα από την περίεργη ομάδα. Ένα ρομπότ με ανθρώπινο μυαλό οδηγού αγώνων ταχύτητας. Μια στάρλετ που μεταμορφώνεται σε αηδιαστική μάζα. Ένας πιλότος παραμορφωμένος από εγκαύματα που τον κρατά στη ζωή μια ηλεκτροφόρα ύπαρξη. Ένα κορίτσι με 64 προσωπικότητας των οποίων η κάθε μια έχει τις δικές της δυνάμεις. Την ομάδα συμπληρώνει ο Cyborg και αρχηγός τους είναι ένας καθηλωμένος σε καροτσάκι επιστήμονας του παραφυσικού!

Η πρώτη σεζόν έχει τεράστιες κατσαρίδες, ποντίκια που μιλάνε, πύλες μέσα από στόμα γαϊδάρου και πολλά μα πολλά ακόμη περίεργα που όμως καταφέρνουν να δέσουν μεταξύ τους. Οι πρωταγωνιστές είναι εξωτερικά αλλά και εσωτερικά σημαδεμένοι από τις ίδιες τους τις δυνάμεις. Δεν έχει ανάγκη μεγάλων μαχών και σπλατεριά αίματος μιας και η σειρά προσφέρει αντ’ αυτού εσωτερική πάλη με προσωπικά τέρατα. Σκοπός τους βέβαια είναι να σταματήσουν μια αποκάλυψη αλλά βασικά η σεζόν σου δίνει την αίσθηση οικογενειακού group therapy.

Το Doom Patrol συνδυάζει ρετρό αισθητική και καταφέρνει μέσα από την αφήγηση να πηγαίνει γρήγορα, δίνοντας ταυτόχρονα τον απαραίτητο χρόνο παύσης για να δούμε που επηρεάζεται η κάθε υπο-ιστορία από τις αποκαλύψεις. Το νόημα της σειράς είναι ένα ταξίδι στον εαυτό μας με σκοπό να ξεπεράσουμε και να ανταπεξέλθουμε από το τραύμα μας. Μπορεί να ακούγεται βαρύ αλλά έχουν προσθέσει χιούμορ, παλιάς σχολής εφέ και μια ιστορία που σου κρατά το ενδιαφέρον. Οι ήρωες δεν μαθαίνουν απλά να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους αλλά βρίσκουν την βοήθεια για να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που δεν τους θέλει.

Όλοι οι ηθοποιοί παίζουν καλά όμως πρέπει να τονίσουμε την Diane Guerrero, η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά αποδίδοντας την Crazy Jane με τις 64 διαφορετικές προσωπικότητες!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ