I Know This Much Is True: Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 585 προβολές
“Το αίμα νερό δε γίνεται, κι άμα γενεί δεν πίνεται”

Με το παραπάνω απόφθεγμα μπορούμε να περιγράψουμε τη σχέση των δίδυμων αδερφών Birdsey (Mark Ruffalo). Σε 6 μονόωρα επεισόδια η μίνι σειρά του ΗΒΟ  I Know This Much Is True διερευνά την ταραχώδη σχέση μεταξύ των δύο αδελφών ενώ θίγει μεγάλα ζητήματα σχετικά με την κατάθλιψη, τo πένθος και την αγάπη. Υπάρχουν μερικές υπέροχες αντιπαραθέσεις σε όλο τη σειρά και τα flashbacks της προσθέτουν περισσότερο βάθος και να εμπλουτίζοντας το παρελθόν αυτών των δύο αδελφών, το οποίο καθόρισε τη μοίρα τους.

Υπόθεση

Η ιστορία ξεκινά με μια εισαγωγή στους δύο βασικούς χαρακτήρες μας, τους ομοζυγωτικούς διδύμους Dominick και Thomas Birdsey. Αναφερόμενη σε ποικίλα σοβαρά ζητήματα ψυχικής υγείας, η σειρά ξεκινά με μια σκοτεινή και σοκαριστική στιγμή μέσα σε μια βιβλιοθήκη καθώς ο Thomas προβαίνει σε μια αποτρόπαια πράξη. Η αρχή θέτει τον τόνο και το κλίμα της σειράς για τα επακόλουθα , καθώς ο Dominick εναντιώνεται με τις αρχές, ώστε να αποτρέψει τη μετακίνηση του αδερφού του σε ένα πιο ασφαλές και αυστηρό ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Έτσι, τίθενται τα θεμέλια για την υπόλοιπη αφήγηση, αν και τα υποβόσκοντα ζητήματα είναι βαθύτερα. Σε 6 επεισόδια σταδιακά αποκαλύπτεται ένας ειλικρινής και συναισθηματικός πυρήνας, καθώς το συναισθηματικό βάρος που κουβαλούσε ο Dominick όλα αυτά τα χρόνια είναι πλέον δυσβάσταχτο. Καθώς το review είναι spoiler -free δεν αναφέρουμε περαιτέρω λεπτομέρειες, αρκεί να πούμε πως αυτό το βάρος πυροδοτεί την οξύθυμη προσωπικότητα του Dominick και τα βίαια ξεσπάσματά του.

Ερμηνείες/ Χαρακτήρες

Ένα από τα αξιοσημείωτα στοιχεία της σειράς είναι οι χαρακτήρες της. Από την απίστευτη διπλή ερμηνεία του Mark Ruffalo, τόσο ως Thomas όσο και ως τον Dominick έως την εξαιρετική ερμηνεία της Rosie O’Donnell στο ρόλο της κοινωνικού λειτουργού Sheffer, κάθε χαρακτήρας έχει σημασία και κάθε ένας από τους συμπρωταγωνιστές εμπλουτίζει τις βασικές θεματικές της σειράς.

Βλέπουμε συχνά σε δραματικές σειρές έναν ήρωα να αφηγείται στα flashbacks κάνοντάς τα περιττά και παρατραβηγμένα. Όμως, εδώ η αφήγηση του Dominick και τα flashbacks χρησιμεύουν για να εμπλουτιστούν τα συμβάντα του παρόντος και να εξηγήσουν πως τα δύο αδέλφια ακολούθησαν τελείως διαφορετικά μονοπάτια. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, τα οικογενειακά ζητήματα διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στο ψυχισμό του Thomas και ορισμένες τέτοιες σκηνές είναι έντονα φορτισμένες για τους θεατές. Το  I Know This Much Is True εξελίσσεται σε μια ρεαλιστική μελοδραματική σειρά προσφέροντας κάτι εξαιρετικά ευαίσθητο και συναισθηματικό.

Rosie O’Donnell & Mark Ruffalo

Η σειρά θα κρατήσει την προσοχή σας και λόγω της ρεαλιστικής απεικόνισης της ψυχικής υγείας, της οποίας τα προβλήματα επιφέρουν επιπτώσεις και στο περίγυρο του ατόμου. Η απεικόνιση είναι απίστευτα αληθινή και υπάρχουν πολλές σκληρές και δύσκολες σκηνές εδώ. Ο Mark Ruffalo δίνει τόσο καταπληκτική ερμηνεία και για τους δύο χαρακτήρες και για να είμαστε ειλικρινής, αναμένουμε τουλάχιστον μια υποψηφιότητα σε κάποια τηλεοπτικά βραβεία.

Η φωτογραφία είναι επίσης υπέροχη, η παραγωγή προσεγμένη με αποτέλεσμα στα 6 επεισόδια του I Know This Is Much Is True το εξαιρετικό σενάριο -βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Wally Lamb- είναι αισθητικά ευχάριστο και οπτικά ταιριαστό με το περιεχόμενο της σειράς.

Τελική Ετυμηγορία

Το I Know This Much Is True είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά. Ενίοτε η παρακολούθησή της ίσως “σας πέσει βαριά” λόγω θεματικής. Η ρεαλιστική απεικόνιση των ψυχικών τραυμάτων- τόσο για τον Dominick όσο και για τον Thomas – είναι πολύπλευρη και αρκετά βαθιά, ώστε να σας προβληματίσει και μετά το τέλος της. Η κεντρική ιστορία εξελίσσεται άρτια και οι ιστορίες σχεδόν όλων των εμπλεκόμενων χαρακτήρων επιβεβαιώνουν το αρχικό απόφθεγμα. Ο τρόπος με τον οποίο η σειρά αξιοποιεί αυτή την αντίληψη, προβληματίζοντας το κοινό για το τι πραγματικά σημαίνει οικογένεια, την καθιστούν μία από τις καλύτερες φετινές προτάσεις, που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ