Η πρόταση της ημέρας: Ημέρα 11η

από Catherine
0 σχολιο 283 προβολές

Συνεχίζουμε τις ημερήσιες προτάσεις τηλεοπτικών σειρών, τώρα που #ΜένουμεΣπίτι. Η σημερινή μας πρόταση είναι μια μίνι τηλεοπτική σειρά, που αν και με μία σεζόν 8 60λεπτων επεισοδίων, κέρδισε κοινό και κριτικούς, σαρώνοντας στα τελευταία τηλεοπτικά βραβεία.

Η ημερήσια πρόταση μας είναι οι Watchmen. Oι Watchmen είναι μια παραγωγή του δικτύου ΗΒΟ, δημιούργημα του Damon Lindelof. Η συγκεκριμένη μίνι σειρά μυστηρίου και δράσης διαδραματίζεται σ’ένα πλαίσιο, όπου οι μασκοφόροι superheroes είναι παράνομοι. Η δραματική σειρά σε μόλις 8 ώρες καταφέρνει όχι μόνο να μας μεταφέρει τη νοσταλγία του ομώνυμου κόμιξ στη μικρή οθόνη, αλλά και να παγιώσει το δικό της περιβάλλον, μιας που η σειρά θεωρείται sequel των συμβάντων του κόμιξ.

Οι λόγοι που αξίζει να δείτε αυτή τη σειρά:

  1. Έχει άρτιο περιβάλλον και ατμόσφαιρα. Παράγοντες όπως τα κοστούμια, η μουσική υπόκρουση, τα τεχνολογικά επιτεύγματα και το εναλλακτικό timeline δίνουν στη σειρά την ιδιαίτερη ταυτότητά της.
  2. Αν και sequel έχει τη δική της ιστορία. Συνήθως αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα στα sequels. Είτε είναι άσχετα με το αρχικό υλικό, είτε είναι μια κακή αντιγραφή του. Στη προκειμένη δεν έχουμε τίποτα από τα δύο και η σειρά καταφέρνει να σταθεί αυτόνομα.
  3. Συνδέεται με το πρωτότυπο υλικό. Συχνά οι τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται σε κάποιο κόμιξ ή βιβλίο ή παιχνίδι κτλ. λειτουργούν σαν fanservice. Δηλαδή αναφέρονται συχνά στο αρχικό υλικό επιφέροντας το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό: Την αποστροφή του κοινού. Στη προκειμένη όμως, στοιχεία από το κόμιξ και το σύμπαν των Watchmen,αξιοποιούνται σε ένα λειτουργικό επίπεδο. Αν δεν έχετε διαβάσει τα κόμιξ, μην ανησυχείτε. Το ΗΒΟ προνόησε και έχει ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια για τη σειρά ΕΔΩ.
  4. Iσορροπεί μεταξύ ανάπτυξης πλοκής και εξέλιξης χαρακτήρων. Συνήθως σε σειρές μικρής διάρκειας βλέπουμε ότι ένα από τα δύο θα αναπτυχθεί εις βάρος του άλλου. Όμως εδώ και μόνο η περίπτωση του Looking Glass, αναφορικά, αποτελεί παράδειγμα επιτυχημένου συνδυασμού.
  5. Ερμηνείες και χαρακτήρες. Ακόμα και σαν θεατής δεν σας αρέσουν οι superheroes σειρές, οι ερμηνείες αυτού του ποικίλου cast θα σας κερδίσουν, όπως κέρδισαν και τους κριτές. Με τόση ποικιλία χαρακτήρων σίγουρα θα βρείτε τουλάχιστον έναν που θα συμπαθήσετε!

Βonus: Οι μουσικές επιλογές στα επεισόδια αλλά και το original soundtrack από τους Trent Razor & Atticus Ross.

Γι’αυτό και σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε αυτή τη σειρά. Μέχρι να τη τελειώσετε, ήδη θα σας λείψει!

ΕΔΩ θα βρείτε τον οδηγό επεισοδίων της σειράς.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ