Ηollywood: Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 729 προβολές

Η νέα σειρά των Ryan Murphy και Ian Brennan, HOLLYWOOD εστιάζει σε μια ομάδα νέων επίδοξων ηθοποιών και κινηματογραφιστών κατά τη περίοδο μετά τον Β’Π.Π στο Hollywood, καθώς προσπαθούν να τα καταφέρουν στη βιομηχανία του Κινηματογράφου πάση θυσία.

Ο Ryan murphy στη σειρά του Netflix επανεξετάζει το παρελθόν του Hollywood και παράλληλα ξαναγράφει την ιστορία του, δημιουργώντας μια δραματική σειρά που εξερευνά ένα εναλλακτικό παρελθόν στη διάσημη αυτή πόλη.

Το HOLLYWOOD είναι μια από αυτές τις σειρές, που θα πολώσουν τους θεατές . Αναμφίβολα, η τελευταία μίνι σειρά του Ryan Murphy είναι μια πληθωρική παραγωγή, μια πανέμορφη σειρά, χαρισματική και γοητευτική και στα 7 επεισόδιά της. Υπάρχουν μερικές υπέροχες λαμπρές στιγμές , και ως επί το πλείστον, η αισθητική της υποστηρίζεται από ένα ενδιαφέρον soundtrack από μεγάλες μπάντες και τζαζ ήχους της εποχής εκείνης.

Το θέμα βρίσκεται κάτω από την πλούσια επιφανειακή ομορφιά της. Η ιδέα ενός εναλλακτικού Χόλιγουντ, όπου οι άνθρωποι ήταν τολμηροί και έπαιρναν ρίσκα, δίνοντας ορατότητα στις μειονότητες και εξουσία στις γυναίκες είναι πραγματικά μια συναρπαστική ιδέα. Από την αρχή η σειρά αποδίδει με ένα πειστικό τρόπο αυτό το εναλλακτικό σύμπαν. Όμως, όσο περισσότερο συνεχίζεται η πλοκή, ίσως φανεί απίστευτη και δύσπιστη, βλάπτοντας τη συνολική ποιότητα αυτής της σειράς.

Οι ερμηνείες στη σειρά είναι αξιόλογες. Κάθε χαρακτήρας προσφέρει μια μοναδική ματιά πίσω από τη βαριά κουρτίνα της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ, επισημαίνοντας τις αδικίες και τις προκαταλήψεις μεταξύ φυλών, φύλων και σεξουαλικών προτιμήσεων, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Δυστυχώς η αναλογία χαρακτήρων και διάρκειας της σειράς έχει ως αποτέλεσμα η βασική πλοκή να παρεκκλίνει σε υπό-ιστορίες, που λόγω χρονικών περιθωρίων δεν αναπτύσσονται σωστά.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλές μεγάλες στιγμές στη πλοκή και απίστευτες σκηνές μεταξύ χαρακτήρων, που κορυφώνονται σε μια μεγάλη χολυγουντιανή γιορτή με ευχάριστη αύρα γενικά, αλλά με μια αίσθηση ότι “κάτι λείπει”. Δεν βοηθάει το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του δράματος σε αυτά τα επτά επεισόδια είναι βραχύβιο.Σε μια προσπάθεια να τονιστούν οι απόψεις και οι ομιλίες γύρω από την ισότητα και τον ρατσισμό (που πραγματικά είναι πολύ καλές και αρκετά έντονες συναισθηματικά), τα δραματικά σημεία της σειράς παραγκωνίζονται.
Το σενάριο συνδυάζει αληθινές ιστορίες με φανταστικές. Οι πολλές εναλλαγές που έχει όμως, ίσως αδικούν σε κάποια σημεία τα αξιόλογα μηνύματα, που βρίσκονται από πίσω. Σ’ ένα επιφανειακό επίπεδο είναι αρκετά ενδιαφέρουσα σειρά. Σε μια δεύτερη προβολή ή μια επανεξέταση, αναδεικνύονται όμως τα κενά στη πλοκή…

Τελική Ετυμηγορία

Συνολικά, το HOLLYWOOD είναι μια σειρά που προμηνύεται επιτυχημένη. Υπάρχει ένα αρκετά ευχάριστο αποτέλεσμα, μια πληθωρική παραγωγή (π.χ. καλοσχεδιασμένα κουστούμια) που την καθιστούν μία από τις ωραιότερες σειρές του Netflix αυτή τη περίοδο. Το soundtrack είναι εξαιρετικό και οι διάφορες ποικίλες ιδέες του είναι αρκετά ενδιαφέρουσες ώστε να κερδίσουν τη προσοχή σας. Δυστυχώς το σενάριο είναι φτωχό σε πολλά σημεία, με πάρα πολλά σεναριακά τεχνάσματα διάσπαρτα στα 7 επεισόδια, εξομαλυνοντας το «δύσκολο» ταξίδι στη βιομηχανία του θεάματος.Ίσως σε αυτό το σημείο να χωλαίνει η σειρά, ενώ ήταν πολλά υποσχόμενη…
Σίγουρα πάντως, αν σας ενδιαφέρει η Χρυσή Εποχή του Hollywood, η σειρά θα σας δώσει αρκετό υλικό για διαδικτυακή αναζήτηση.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ