Ιστορία ASOIAF: Μεγάλη Νύχτα

από DIMI
0 σχολιο 74 προβολές

Η Μεγάλη Νύχτα / Long Night είναι το όνομα που δόθηκε στην ιστορική χρονική περίοδο όπου τρομερό σκότος έπεσε πάνω στο Westeros και την Ανατολή.

Περίπου οκτώ χιλιάδες χρόνια πριν τον Πόλεμο του Aegon, στη μέση ενός μεγάλου χειμώνα που κράτησε για χρόνια. Η Νύχτα κράτησε για μια γενιά και άφησε στον κόσμο πόνο, τρόμο και πείνα. Σύμφωνα με θρύλους, στη μέση αυτού του σκότους μια φυλή φαινομενικά δαιμόνων κάλεσε τους Άλλους (white walkers), από τον μακρινό Βορρά, τις πολικές περιοχές των Lands of Always Winter. Ήρθαν κρατώντας λεπτά ξίφη από πάγο σαν ξυράφια και ανάσταιναν τους νεκρούς για να πολεμήσουν τους ζωντανούς. Τα παιδιά του δάσους και οι σύμμαχοί τους οι Πρώτοι Άνθρωποι, πολέμησαν γενναία εναντίον τους αλλά οδηγήθηκαν προς το νότο.

 Οι Άλλοι τελικά νικήθηκαν όταν ανακαλύφθηκε το όπλο από δρακόγυαλο, το οποίο ήταν το μόνο που μπορούσε να τους σκοτώσει. Ένας μεγάλος ήρωας, στην ανατολική παράδοση γνωστός ως Azor Ahai, οδήγησε τον πόλεμο εναντίον των Άλλων, κρατώντας το φλεγόμενο σπαθί του, Lightbringer, στέλνοντας τους Άλλους πίσω στα βάθη του Βορρά. Κατά την παράδοση του Westeros, αυτός μπορεί να είναι γνωστός ως ο Τελευταίος Ήρωας

Ελήφθησαν μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να πιαστούν στον ύπνο ξανά από μια εισβολή. Σηκώθηκε το Τείχος από τον Brandon Stark, γνωστό ως Bran the Builder. Ένα επιβλητικό κατασκεύασμα από στερεό πάγο και μαγεία που εκτείνεται περίπου 483 χιλιόμετρα, από το Gorge στα δυτικά μέχρι τη Shivering Sea στα ανατολικά, κόβοντας τα εδάφη των Άλλων από το υπόλοιπο Westeros. Ιδρύθηκε η Νυχτερινή Φρουρά, για να στέκεται φύλακας στο Τείχος και να προστατεύσει τους ανθρώπους από την απειλή που βρισκόταν βόρεια.

Μια μεταγενέστερη προφητεία λέει ότι οι Άλλοι θα επιστρέψουν και ο Azor Ahai θα ξαναγεννηθεί για να τους πολεμήσει. Υπάρχει επίσης μια παρόμοια προφητεία για τον «prince that was promised»

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ