Ιστορία ASOIAF: O Azor Ahai, το Lightbringer και η προφητεία

από DIMI
0 σχολιο 188 προβολές

O Azor Ahai ήταν ένας θρυλικός ήρωας που έζησε περίπου οκτώ χιλιάδες χρόνια πρo AL (Aegon’s Landing). Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Νύχτας ο Azor Αhai αντιστάθηκε και νίκησε τους Άλλουςκρατώντας ένα φλεγόμενο σπαθί που λεγόταν Lightbringer.

Ο μύθος του ξίφους Lightbringer

Σκοτάδι έπεσε πάνω στον κόσμο και ένας ήρωας επιλέχθηκε για την καταπολέμησή του. Ο Azor Ahai για την μάχη με το σκότος χρειάστηκε να σφυρηλατήσει το σπαθί ενός ήρωα. Δούλευε για τριάντα μέρες και τριάντα νύχτες μέχρι να τα καταφέρει. Ωστόσο όταν πήγε να το βάλει στο νερό το σπαθί έσπασε. Ο Ahai δεν τα παρατούσε εύκολα και ξεκίνησε πάλι από την αρχή. Τη δεύτερη φορά χρειάστηκαν πενήντα ημέρες και πενήντα νύχτες για να φτιάξει το σπαθί, ακόμη καλύτερο από το πρώτο. Αυτή τη φορά δεν το έβαλε στο νερό αλλά έπιασε ένα λιοντάρι και έχωσε το σπαθί στην καρδιά του, αλλά για ακόμη μια φορά το ατσάλι έσπασε. Την τρίτη φορά, με βαριά καρδιά γιατί ήξερε εκ των προτέρων τι έπρεπε να κάνει για να ολοκληρώσει το ξίφος, εργάστηκε για εκατό μέρες και νύχτες μέχρι να το τελειώσει. Αυτή τη φορά κάλεσε τη σύζυγό του, Nissa Nissa και της ζήτησε να ξεγυμνώσει το στήθος της. Έχωσε το σπαθί στην καρδιά της και η ψυχή της έγινε ένα με το ατσάλι του σπαθιού δημιουργώντας το Lightbringer.

Azor_Ahai

Ο Azor Ahai θα επιστρέψει

Σύμφωνα με την προφητεία στα αρχαία βιβλία του Asshai, πάνω από πέντε χιλιάδων ετών, ο Azor Αhai θα ξαναγεννηθεί και πάλι για να καταπολεμήσει τους Άλλους. Αυτό θα συμβεί μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι, όταν ένα κακό και κρύο σκότος πλησιάζει τον κόσμο. Λέγεται ότι κρατώντας το Lightbringer για ακόμη μια φορά θα σταθεί ενάντια στους Άλλους κι αν αποτύχει ο κόσμος θα αποτύχει μαζί του.

«Θα έρθει μια μέρα μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι, όταν τα αστέρια ματώσουν και η κρύα ανάσα του σκότους πέσει βαριά στον κόσμο. Σε αυτή την δύσκολη ώρα ένας πολεμιστής πρέπει να τραβήξει από την φωτιά το ξίφος. Αυτό το σπαθί είναι το Lightbringer, το Κόκκινο Ξίφος των Ηρώων και αυτός που το κρατά θα είναι o Azor Ahai που θα έρθει ξανά και το σκότος θα χαθεί από μπροστά του».

Ορισμένοι αναγνώστες πιστεύουν ότι ο ξαναγεννημένος Azor είναι ο ίδιος ήρωας με τον «prince that was promised», ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι εσφαλμένο και ότι προέρχονται από δύο διαφορετικές προφητείες.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα