Ιστορία ASOIAF: Το Τείχος

από DIMI
0 σχολιο 86 προβολές

Το Τείχος είναι μια τεράστια κατασκευή από πάγο ύψους 213 μ. και μήκους 482 χλμ. και εκτείνεται στα βόρεια σύνορα των Επτά Βασιλείων. Το Τείχος υπερασπίζεται η Νυχτερινή Φρουρά. Το Τείχος του Αδριανού αποτέλεσε την έμπνευση του Martin.

Το Τείχος αποτελεί ένα από τα εννέα θαύματα που κατασκευάστηκαν από τον άνθρωπο, φτιαγμένο από τον Brandon τον Χτίστη 8000 χρόνια πριν, μετά την Μεγάλη Νύχτα, ώστε να προστατέψει το βασίλειο των ανθρώπων από τους Άλλους και τους Άγριους. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Brandon έφτιαξε τα θεμέλια του Τείχους με την βοήθεια των Παιδιών του Δάσους χρησιμοποιώντας μαγικά και ξόρκια. Πολλοί λένε ότι το Τείχος ήταν μικρότερο από ότι σήμερα και οι χτίστες της Νυχτερινής Φρουράς μετέφεραν τεράστια κομμάτια πάγου και στοιβάζοντας τα κατά το πέρασμα των αιώνων έφτασαν στο σημερινό του ύψος και μέγεθος. 

Αρχικά το Τείχος είχε δεκαεννέα φρούρια (Westwatch by the Bridge, Shadow Tower, Sentinel Stand, Greyguard, Stonedoor,  Hoarfrost Hill, Icemark, Deep Lake, Queensgate, Μαύρο Κάστρο, Oakenshield, Woodswatch-by-the-Pool, Sable Hall, Rimegate, Long Barrow, Torches, Greenguard, Eastwatch-by-the-Sea, Glendon Hewett) αλλά πλέον,λόγω του μικρού αριθμού των Αδερφών, δεν μπορούν να συντηρηθούν όλα (κάποια είναι ερείπια) και μόνο τριακατοικούνται : Shadow Tower, Μαύρο Κάστρο και Eastwatch-by-the-Sea.

Το Τείχος δεν έχει πύλες αλλά σήραγγες ασφαλισμένες με βαριές σιδεριές και μεγάλες αλυσίδες. Είναι σφραγισμένες με πάγο και πέτρες όπου τα κάστρα έχουν εγκαταλειφθεί ή σε στιγμές κινδύνου.

Η Νυχτερινή Φρουρά έχει κόψει τα δέντρα σε απόσταση μισού μιλίου από το Τείχος, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου στα εγκαταλελειμμένα μέρη η βλάστηση έχει φτάσει πιο κοντά. Στην κορυφή του τοίχου υπάρχουν καταπέλτες και γερανοί. Στο Eastwatch, πλοία περιπολούν τον Κόλπο της Φώκιας εν μέρει για να πιάσουν λαθρεμπόρους που παρακάμπτουν το Τείχος από τη θάλασσα και εμπορεύονται όπλα με τους Άγριους.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ