JailBirds : Review Season 1

από Frini
204 προβολές

Συχνό φαινόμενο τελευταία τα ντοκιμαντέρ με φυλακές , φυλακισμένους , υποθέσεις αλήτες και όλα τα σχετικά . Φαίνεται πως στην Αμερική είναι τόσο περήφανοι για το σωφρονιστικό τους σύστημα που σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να το προβάλουν . Αν πιστεύετε ότι στην Ελλάδα είναι απλά άθλιες οι φυλακές θα σας πω λοιπόν ότι στην Αμερική είναι εξίσου άθλιες ίσως και χειρότερες .

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα πω ότι δεν κουράζει γενικά σε σχέση με όσα έχω δει ως τώρα γιατί απλά κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται σε διαφορά άτομα και όχι ένα που απλά σου λέει την ιστορία του . Σου δείχνουν πολύ ξεκάθαρα πως για κάθε ένα νόμο μέσα στην φυλακή έχουν την απάντηση που συνήθως είναι παραβατική .
Οι φυλακές που θα δούμε σε αυτό το ντοκιμαντέρ είναι γυναικείες . Στην ουσία είναι μια τεράστια πολυκατοικία με πολλούς ορόφους . Στον έκτο όροφο λοιπόν είναι η γυναικεία πτέρυγα .

Σα κάθε πολυκατοικία θα δεις ένα πράγμα κοινό ,τα υδραυλικά συνήθως οριζόντια και ενώνονται σε κάθε όροφο . Τι έχουν καταφέρει λοιπόν αυτοί οι κρατούμενοι ? Άνδρες και γυναίκες που είναι σε εντελώς διαφορετικό όροφο ανταλλάζουν μηνύματα και μιλάνε μέσω της λεκάνης τους . Δεν με πιστεύετε ? Και όμως είναι απλό αδειάζουν το νερό από την λεκάνη χτυπάνε το σίδερο είναι σαν να καλούν γραμμή και περιμένουν να τους απαντήσει ο ένοικος της επάνω η κάτω φυλακής . Όταν κάποιος από τους δυο τελειώσει πρώτος την κουβέντα τι κάνει για να κλείσει η γραμμή ? Απλά τραβάει καζανάκι και έτσι κλείνουν .

Τι γίνεται όμως με τα μηνύματα που περνάνε από όροφο σε όροφο ? Θα σας πω η λογική είναι ίδια ενώνουν μπλοκάκια κομμένα η σεντόνια σαν πετονιά μακρυά και δένουν γράμματα η όχι άλλο θέλουν να ανταλλάξουν στην άκρη και το βάζουν στην λεκάνη . Πρέπει και οι δυο να βάλουν ταυτοτχρονα και να τραβήξουν καζανάκι για να μπλέκουν τα σχοινιά τους . Μόλις αυτό γίνει ένας τραβάει και παίρνει το πρώτο γράμματα ή πράγμα και μετά ο επόμενος . Α και μην ξεχάσω και αυτό , όταν κάποιος σε καλεί να μιλήσετε και δεν απαντήσεις πολύ πιθανόν να νευριάσει και έτσι θα σου πλημμυρίσει το κελί ….αηδία σκέτη .

Άυτα είναι πράγματα που γνωρίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι . Μπορούν όμως να κάνουν σίγουρα κάτι για τα ποτά της φυλακής που φτιάχνουν συνήθως με φάρμακα ή φρούτα που δένουν σε σακούλες . Όλα θεωρούνται παράνομα και όμως όλα τα κάνουν οι κοπέλες . Σερβιέτες στα ηχεία των κελιών τους για να μην τις ακούνε οι φυλακές , σαπούνια που παίρνουν και τα κάνουν κιμωλία για να αφήσουν μήνυμα σε κάποιον και φυσικά παράνομα αυτοσχέδια μαχαίρια . Ναρκωντικα επίσης ανεβοκατεβαίνουν μέσω της λεκάνης . Είδαμε ακόμα και από κλειστή πόρτα να περνάνε με ένα χαρτί στην χαραμάδα της ποτό …… δηλαδή αν ας πούμε μπεις μέσα για ένα απλό παράπτωμα θα μάθεις ένα καρό κόλπα και πως να ξεγελάς το σύστημα .

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που προσπαθούν να αλλάξουν και το πετυχαίνουν αλλά όχι γιατί το σύστημα λειτουργεί απλώς περνούν τα χρόνια τους μέσα εκεί και έχουν χρόνο να σκεφτούν τις οικογένειες τους η τα παιδιά τους και να μετανιώσουν πραγματικά . Άλλες περιπτώσεις βέβαια είναι και εκείνες που βρίσκουν την αγάπη μέσα εκεί , συγκεκριμένα δείχνει δυο ζευγάρια που δημιουργήθηκαν μέσα στην φυλακή και το ένα παντρεύτηκε και το άλλο ξεκίνησε κοινή ζωή μόλις αποφυλακίστηκαν .

Φυσικά δεν λείπουν οι φασαρίες οι συμμορίες και το ξύλο μέσα στην φυλακή . Οι ποινές πάνε και έρχονται χωρίς κανένα νόημα όμως γιατί αν αποφασίσουν να το κάνουν πραγματικά δεν τις σταματά τίποτα .


Μ άρεσε παρά πολύ και γενικά το γεγονός ότι δεν επικεντρώθηκε μόνο μέσα στην φυλακή αλλά και λίγο στο μετά όταν κάποιοι αποφυλακίζονται . Επίσης δείχνουν σε κάθε επεισόδιο αρκετά άτομα με αποτέλεσμα να μην βαριέσαι ή να κουράζεσαι . Είχε αρκετό ενδιαφέρον και μπορώ να πω και λίγο αγωνία σε κάποιες υποθέσεις . Άγνωστο παραμένει αν θα βγει και δεύτερη σεζόν .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα